返回列表 發帖

九 - 李駿傑

單選投票, 共有 117 人參與投票
17.95% (21)
5.98% (7)
2.56% (3)
5.98% (7)
67.52% (79)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 18/07/2022

作曲:張繼聰
填詞:周耀輝
編曲/監製:王雙駿

願暴露就暴露嗎    貪不貪幾多的誘惑
是欲望就欲望嗎    他她牠它   該不該吻下
入洞穴入夜入世間    若命運就命運嗎
統統於光陰之間
偷偷於身心之彎

九層   靈魂逐層被試探
九樣   深呼吸的方法
九條   未來逐條在變卦   wow….
What should I do?

一百年撩動我    三世石衝擊你  
what would you do?
九尾孤還在掙扎
路直路斜    天天掙扎
天天當天一黑變作尾巴

勾起尾巴   勾到什麼需要拋下
勾起尾巴   勾到什麼吞了它
摸摸尾巴   摸到自己一切複雜
勾一切選擇

是造物或是造化    於歡呼哭泣中誕下
是獵食或是獵殺    七色袈裟   於青丘脱下
做壞事做夢做過嗎    在活著就是代價
即將於不測之間
即將於不歸之彎

九層   靈魂逐層被試探
九樣   深呼吸的方法
九條   未來逐條在變卦   wow….

一個人能茁壯    三寸脷可溫軟  
What would you do?
九尾孤還在掙扎
是善是惡    天天掙扎
天天當天一黑變作尾巴

There’s so much to choose
What would you do?
路直路斜    天天掙扎
天天當天一黑變作尾巴

一個人能茁壯    三寸脷可溫軟   
優美地存在做過嗎  
是善是惡    天天掙扎
天天當天一黑變作尾巴

勾起尾巴   勾到什麼需要拋下
勾起尾巴   勾到什麼吞了它
摸摸尾巴   摸到自己一切複雜

勾一個選擇

唔怪得遲成個月先出
好難聽
再將我相信的如煙火般綻放

依首真係搞唔掂 好難聽

唔怪得遲成個月先出
好難聽
kaman921 發表於 2022-7-19 23:39

你形容得好溫和

你形容得好溫和
kenneth 發表於 2022-7-19 23:52

花姐話六月出變咗犧牲品..唔出好過出

有啲人根本唔應該solo

難聽,仲衰過debut, bye

以前佢唱團歌覺得佢幾突出, 值得出solo

而家覺得佢唔應該有 solo

支持Kyubi by Team AK

在這畢生不滅 無極的狀態

做左新聞終結者,好似

成日覺得尸兄有浸牛郎味好樣衰

仲難聽過KK
Verse完全唔知佢唱乜

做左新聞終結者,好似
LushKillYourMus 發表於 2022-7-20 00:27

新新聞:
新Jer新作網評難耳到飛起 花姐稱盡其力指導無愧樂迷

alison1225 發表於 2022-7-20 00:35

所以咪話佢會去日韓發展
雖然人哋好似buy ak多

所以咪話佢會去日韓發展
kenneth 發表於 2022-7-20 00:44

Team AK周圍都係
「微笑之中 接受還未有 答案。」

覺得花老母唔應該俾佢 可以solo
連game theory 都唔識,已經化為塵土.·´¯`(>▂<)´¯`·.

無期望所以冇失望

無期望所以冇失望
NelsonWu 發表於 2022-7-20 02:09

唔該ban

好難聽

仲難聽過KK
Verse完全唔知佢唱乜
GaracyTan 發表於 2022-7-20 00:37

尸兄妙回:呢啲叫因禍得福!

同XY一樣
都係暴露自己聲底弱點之作
浪費咗隻歌

一開頭果到完全唔知做緊咩

勁過KK

alison1225 發表於 2022-7-20 00:35

你都覺呢?! 成日都覺得佢好礙眼
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

呢首仲搞不能掂過KK

呢首真係Gao唔掂 delay咁耐俾首咁嘅出黎

同XY一樣
都係暴露自己聲底弱點之作
浪費咗隻歌
kelvinyu188 發表於 2022-7-20 10:33

首歌本身都唔掂

我聽到頭暈
有無0FUN可以比
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

我聽到頭暈
有無0FUN可以比
MCmatt 發表於 2022-7-20 12:56

你聽到全首?

我聽到頭暈
有無0FUN可以比
MCmatt 發表於 2022-7-20 12:56

下次mark建議你食定頭痛丸咁就無有怕

你聽到全首?
kenneth 發表於 2022-7-20 13:00

一開始已經頭痛頭暈 未熟個前奏  無得即掟耳機
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

下次mark建議你食定頭痛丸咁就無有怕
leroyjaime 發表於 2022-7-20 18:39

難為製作人

新新聞:
新Jer新作網評難耳到飛起 花姐稱盡其力指導無愧樂迷
kenneth 發表於 2022-7-20 00:43

本來我以為佢出完會有新聞tag下一位團員
但依家可能得903夠膽播歌去tag
記者都係賣多啲baby mirror好過......

所以咪話佢會去日韓發展
kenneth 發表於 2022-7-20 00:44

支持AK去日韓

本來我以為佢出完會有新聞tag下一位團員
但依家可能得903夠膽播歌去tag
記者都係賣多啲baby mirror好過.. ...
LushKillYourMus 發表於 2022-7-20 18:54

今次形勢完全一面倒
一於吹風等佢連新男銅都無!

支持AK去日韓
losyes 發表於 2022-7-20 19:51

AK只係受兩日本女高中生歡迎
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

搞咩啊第一plug已經唔係好聽第二plug仲整啲咁嘅嘢

出d咁嘅歌係咪放棄新人獎?

幾好呀個編曲,亦十分"張繼聰",vocal差少少但都ok丫
上面風評太一面倒,對呢首produce得咁足料嘅歌都幾唔fair,所以俾5分
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

頂到42秒算唔算勁
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

真心問,大把vocal差過呢首都俾cm人捧啦,其實係呢度一直都接受唔到「好張繼聰」嘅嘢咋嘛?
(木紋、生命之花唔係「好張繼聰」嘅嘢,呢首係同X個隻碟嘅嘢接近)
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

AK只係受兩日本女高中生歡迎
on07111 發表於 2022-7-20 22:13

印象中日本都幾多人鐘意AKB48

vocal係太刻意太作狀,曲都係有少少唔知走緊去邊
但我覺得網絡上對佢嘅負評滲透咗唔多唔少homophobia喺入面,佢呢條路係難行,慘

睇番造星1 Jeremy 其實都係好普通
關張繼聰咩事? 半同九比較 半無咁難聽
呢首就作狀咗啲

要聽住隻歌練舞 拍mv
呢班dancers真係賺緊辛苦錢

5 fun,聽完九特登搵返雌雄同體聽,結論係Jeremy vocal好過Juno
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

幾好呀個編曲,亦十分"張繼聰",vocal差少少但都ok丫
上面風評太一面倒,對呢首produce得咁足料嘅歌都幾唔f ...
HOTMAN 發表於 2022-7-20 23:02

好想聽張繼聰cover番呢首歌

By the way, 香港人係咪接受唔到好嘈的編曲?

同埋牛郎style應該會受日本女仔歡迎多啲

5 fun,聽完九特登搵返雌雄同體聽,結論係Jeremy vocal好過Juno
ifeinano 發表於 2022-7-21 00:29

有啲人覺得Juno vocal好聽過林家謙,咁係咪即係Jeremy嘅vocal好過林家謙?

好想聽張繼聰cover番呢首歌

By the way, 香港人係咪接受唔到好嘈的編曲?

同埋牛郎style應該 ...
米色蘇 發表於 2022-7-21 20:12

牛郎唔係主打畀男仔睇咩?

出d咁嘅歌係咪放棄新人獎?
henry999 發表於 2022-7-20 22:47

如果佢都R到個獎係對AK極大嘅侮辱