返回列表 發帖

容祖兒擬明年紅館開騷 唔介意單身:自己一個都好開心

近年在內地工作的容祖兒終於返港,今天(23日)出席時裝店開幕酒會,同場還有魏浚笙(Jeffrey)和倪晨曦。祖兒表示已有2年沒有在香港出席公開活動,本來今年應該在紅館開演唱會,但因為疫情關係未能成事,但有計劃明年開騷。

容祖兒早前參加內地綜藝節目《牧野家族》,在節目中她與媽媽視像通話。當祖兒問母親最大遺憾是什麼時,容母表示女兒未能找到一個好男人,是她作為人母的最大遺憾。祖兒今天則說:「我可以隨便搵,但唔啱囉,自己冇乜行,唔係灰心,自己一個都好開心,呢啲重任轉移畀細佬,細佬好生性,自己喺呢方面唔生性。」

談到她在該節目吃豬糧掀起熱議,她解釋節目組讓她體驗一下養豬,又謂「豬糧」是麥皮,並非豬餿。

同場Jeffrey獲祖兒讚靚仔,Jeffrey表示最近忙拍新戲,要練功夫,他表示有跟好友呂爵安(Edan)聯絡,但也不敢太過騷擾對方。

source:https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20220823/1661254500773/容祖兒擬明年紅館開騷-唔介意單身-自己一個都好開心

至尊味?

同場Jeffrey獲祖兒讚靚仔,Jeffrey表示最近忙拍新戲,要練功夫,他表示有跟好友呂爵安(Edan)聯絡,但也不敢太過騷擾對方。

呢次祖兒幾good taste
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

喜歡祖兒4年後再開紅館
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

有啲難預計佢而家嘅號召力

Yan 發表於 2022-8-23 21:36

呢個真係佢同eason 嘅分別
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

呢個真係佢同eason 嘅分別
Nicholas 發表於 2022-8-23 21:40

咁佢都仲叫座過千千嘅

同埋係咪真係麥皮….
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

咁佢都仲叫座過千千嘅

同埋係咪真係麥皮….
leroyjaime 發表於 2022-8-23 21:49

我都唔知 我末見過豬糧@@
    計往績場數同賣座程度應該都係美祖多少少掛
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

賣唔曬可以因為疫情為由取消

紅館開放飲食未
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

回復 5# Yan

羅文演唱會試水溫

簽名被屏蔽

十場八場都輕鬆啦
魂冇影啲歌真係好難聽

我諗佢都仲開到五場嘅…
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

回復 14# MCmatt

正常都係十場起步啦

開唔開得成好睇有冇政治新聞纏身... 本身Twins話22年5月補返紅館都走數

回復 16# liwaynejason

5月返大陸參加浪姐3

大把人仲鐘意佢啦

賣唔曬可以因為疫情為由取消
WZA111 發表於 2022-8-23 22:15

英皇唔會搞呢D啦

其實D人咁大反應嘅根本原因就係呢個係大陸節目,如果係日本節目,D評論應該會變成:放得開、好玩得、好細心、有愛心......

6-8場照full無難度
加上如果出年通關的話
大把內地人過黎睇

支持祖兒
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Yan 發表於 2022-8-23 21:36

我覺得祖兒ok
其實鍾意得都唔介意 鍾意祖兒都預左佢有d方面成日派膠
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

我覺得祖兒ok
其實鍾意得都唔介意 鍾意祖兒都預左佢有d方面成日派膠 ...
John 發表於 2022-8-23 23:35

呢個真

我都信仲有好多人會支持 但係真係有啲難預到底仲開到十幾廿場 定係得大約十場八場

始終佢都消失左一段時間

賣唔晒啲飛仲好啦 有得執跳樓飛最好 啲黃絲千祈唔好鬧住買飛
魂冇影啲歌真係好難聽

我覺得祖兒ok
其實鍾意得都唔介意 鍾意祖兒都預左佢有d方面成日派膠 ...
John 發表於 2022-8-23 23:35

不過今次又唔止派膠
好難估

賣唔晒啲飛仲好啦 有得執跳樓飛最好 啲黃絲千祈唔好鬧住買飛
stephybest 發表於 2022-8-23 11:56 PM

係囉。。鬧緊嗰啲唔該有骨氣啲!等我哋可以容易買到飛

嘩 咁明年好多女人都想開
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

過氣天后

呢個真

我都信仲有好多人會支持 但係真係有啲難預到底仲開到十幾廿場 定係得大約十場八 ...
Yan 發表於 2022-8-23 23:47

最關鍵係上次演唱會同下次中間冇乜出過歌,如果佢下年想開應該年尾又會再出吓歌了。

最關鍵係上次演唱會同下次中間冇乜出過歌,如果佢下年想開應該年尾又會再出吓歌了。 ...
Serendipity 發表於 2022-8-24 01:45

五台雙周冠係咩黎?今年隻碟係咩黎?
我都俾左東京人瑞同辛苦你鳥冠架囉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實D人咁大反應嘅根本原因就係呢個係大陸節目,如果係日本節目,D評論應該會變成:放得開、好玩得、好細心 ...
gzsbx3 發表於 2022-8-23 23:10

呢個年代d人興雙重標準, 同俾人帶風向

東京人壽encore全場大合唱預定
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實自己一個更開心,只等你講
ANYWAY...不低於6場應該無乜難度的
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

Jeffrey >>>>>>

6-8場照full無難度
加上如果出年通關的話
大把內地人過黎睇
masterdragon 發表於 2022-8-23 23:33

大陸吹雞巡迴好耐喇,都唔見英皇有心搞。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

梗係Jeffrey好睇

跟隨袓袓, 我食緊豬糧做早餐  

其實豬糧真係麥皮 因為係佢自己煮黎食完先比豬食, 所以本身都估唔到有咁大反應

過哂氣又返嚟R撈 春卷

祖祖可唔可以出廣東歌呀?

唔覺得佢/英皇會肯減場,我覺得又係至少十幾廿場
亦對佢叫座力冇任何質疑,肯定大把人睇

雖然唔鍾意佢
但應該仲大把人睇
【This is MC】澳門見

回復 41# Thomas

至尊歌

咁多年都有不同的人反佢
但佢叫座完全無問題
唔會18場
但起碼10場無難度
佢真係好多街客

呢個年代d人興雙重標準, 同俾人帶風向
lorbat 發表於 2022-8-24 04:01

無辦法,呢個風佢公司都有份帶出嚟

五台雙周冠係咩黎?今年隻碟係咩黎?
我都俾左東京人瑞同辛苦你鳥冠架囉  ...
ricnature 發表於 2022-8-24 02:39

今年邊隻碟?   
上年隻碟有4首歌上次演唱會前都推出咗了

回復  Thomas

至尊歌
samcheng 發表於 2022-8-24 11:22

基本野

今年邊隻碟?   
上年隻碟有4首歌上次演唱會前都推出咗了
Serendipity 發表於 2022-8-24 12:21

Sor 我成日以為上年隻碟係今年年頭

Btw cm 啲容粉去晒邊
好掛住佢哋
以前明明牙尖嘴利而家潛到落地底
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Sor 我成日以為上年隻碟係今年年頭

Btw cm 啲容粉去晒邊
好掛住佢哋
以前明明牙尖嘴利而家潛 ...
ricnature 發表於 2022-8-24 13:06

學咗佢公司最鍾意嗰招有事就潛水?     
費事上水又俾人問點睇食豬糧啦