返回列表 發帖

MC開騷減4KG被叫除衫,賦豪cp同時宣布將開個人演唱會

MC(張天賦)及Kaho(洪嘉豪)於九展Starhall舉行的《Kaho x MC Frenemy Live 2022 演唱會》,今晚(4日)來到尾場,並設有網上直播。兩人率先唱出《觸電》及《二損一》,同時又請現場觀眾舉燈牌,讓看直播的觀眾感受現場氣氛。全場一片燈海,氣氛非常高漲。

今日繼續以「殘酷骰仔」方式決定誰先solo,連續三晚都是由Kaho擲中,他獨唱《主角光環》、《24/7戀人》和《半天空檔》,接著MC亦唱了3首歌包括《Good Time》、《時侯不早》及《老派約會之必要》。

兩人各自solo後,Kaho再出場唱《污糟兒》,繼而介紹新歌,他形容猶如是《掉進海的眼淚》的續集,歌名叫《還原淚》。之後MC接力跳唱《Loser》,在唱新歌《乾》前,他表示,當人愈來愈大,面對好多壓迫或不開心,漸漸乾杯算,他希望大家如演唱會主題Frenemy,找到可分享心事的人。接著氣氛一轉,Kaho和MC先後唱出《活人標靶》及《小心地滑》兩首暗黑作品。

兩人互唱對方的歌曲,Kaho先自彈自唱MC的《反對無效》,MC則唱出Kaho的《掉進海的眼淚》, 繼而兩人合唱《聖誕很忙》和《上次講到》。Kaho回想上次在麥花臣開騷,感慨表示,很多時上次講完,未必有下次,接著話「老土嘢」留俾MC講。MC稱曾經有好多很好的兄弟,不知何故原來很久沒聯絡,認為大家只要重視這位朋友曾經給過你愛的話,不要怕老土,直接把心底的說話,就算簡單的一句問題也要說出來。台下的粉絲大叫「MC我愛你」,然後合唱《最佳損友》。

MC(張天賦)和 Kaho(洪嘉豪)這對老友於九展舉行的《Kaho x MC Frenemy Live 2022 演唱會》,星期日晚舉行尾場,兩人連環Encore令台下樂迷相當興奮,MC更首度獻唱新歌,然後Kaho鬼馬表示會「行先一步」,指今年會舉行個人音樂會,但詳細內容未能公布,但會有足夠門票讓「院友」購買。

而MC亦同時透露會有個人演唱會,問到他是否在紅館時,他即眼望公司高層,然後笑着表示暫時未能透露,但一定會夠坐,坦言不希望其粉絲「賦二代」要買黃牛。

link link
感想:約定MC紅館再見面

賦豪繼續加油!! 希望兩個都可以開到紅館!! MC人氣旺盛唔使擔心 應該可以同+him一樣開六七場都爆哂
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

賦豪繼續加油!! 希望兩個都可以開到紅館!! MC人氣旺盛唔使擔心 應該可以同+him一樣開六七場都爆哂 ...
leroyjaime 發表於 2022-9-5 13:11

新人solo咁快開六七場又好似誇張咗啲,MC三場應該無問題嘅希望搶到飛

佢哋兩個真係1+1>2啊.... 琪待更多好作品,老派同乾都好聽~~

真係真CP 4Kah0 & 扮CP 4MC
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

新人solo咁快開六七場又好似誇張咗啲,MC三場應該無問題嘅希望搶到飛 ...
alison1225 發表於 2022-9-5 13:19

今次搶唔搶到入場睇啊.... 可能講我愛你嗰個係你...
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

佢哋兩個真係1+1>2啊.... 琪待更多好作品,老派同乾都好聽~~

真係真CP 4Kah0 & 扮CP 4MC ...
MCmatt 發表於 2022-9-5 13:31

本身對合唱歌無乜期望,但今次賦豪cp三首都高質,又不同風格
MC無論單睇定組cp都各有火花

新人solo咁快開六七場又好似誇張咗啲,MC三場應該無問題嘅希望搶到飛 ...
alison1225 發表於 2022-9-5 13:19

3場 1個鐘賣晒
再加3場

然後度期年尾開多次part2

3場 1個鐘賣晒
再加3場

然後度期年尾開多次part2
kenneth 發表於 2022-9-5 15:33

真心覺得MC 7場紅館不是夢
今年一碟, 上紅館前出多隻
同+him 一樣 3碟紅館
【This is MC】澳門見

琪待mc紅館演唱會

同+him 一樣 3碟紅館 ...
lemontea1069 發表於 2022-9-5 15:43

但同kaho嘅合輯你唔計?

同+him 一樣 3碟紅館 ...
lemontea1069 發表於 2022-9-5 15:43

好想MC今年出隻大碟,都夠曬歌出

好想MC今年出隻大碟,都夠曬歌出
alison1225 發表於 2022-9-5 17:00

歌list plz??

歌list plz??
kenneth 發表於 2022-9-5 20:22

solo加合唱都十幾首不過上次EP都成3舊水,出大碟唔知華納賣幾錢

回復 8# lemontea1069

ka him可以cover自己創作嘅歌, MC solo歌真係唔夠,希望男銅出年大碟然後紅館。
Life was a willow and it bent right to your wind.

聽聞係真係入左紙去紅館架啦

作爲新人嚟講真係好猛

期待紅館演唱會

希望最少開到3場
【This is MC】澳門見