返回列表 發帖
LWY Weekly Top 20
WK40冠軍歌:Hey u – 方皓玟

2022冠軍歌
WK01 - WK13:收聲多謝 / 三個字 / 解答 /  ...
梨胃言 發表於 2022-9-25 00:00

上左半死位第三位 OUT得

未夠數
梨胃言 發表於 2022-9-25 01:00

第三不死 12大confirmed隨時至尊

TN Local Top 15 最新走勢 (截至第39週)

十大歌曲
現時十大下限:72AP (不包括非廣東話作品)
現時第11至15 ...
tn672 發表於 2022-9-25 01:25

Mag呢兩首歌入到5強 好愛Mag

高過虛火就夠

江好早知唔谷咁高分
嗰陣以為今年得返EK膠歌 ...
梨胃言 發表於 2022-9-25 01:13

快歌慢想+明明就 好失禮咩

AYCK 粵語流行榜 (Year 2022 Week 40)

第40週冠軍歌 :
虛榮 - 李幸倪
作曲 : T-Ma/馮允謙
填詞 : 王樂儀
...
ayckwan 發表於 2022-9-29 00:15

剛聽了冠軍歌,好聽!

多謝,今個星期我們冠軍歌會一樣嗎?
ayckwan 發表於 2022-9-29 07:43

個榜好塞

Kelv's 摯愛十大 2022 Week 40

虛榮(三週冠軍歌) - Gin Lee 第17首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01        01        13        虛榮 - Gin Lee
02        04        03        意外現場 - 周殷廷
03        02        03        密切接觸者 - 雲浩影
04        ne        01        疊疊 - before the night ends
05        ne        01        天空沒有極限 - G.E.M.
06        03        03        支力會(S) - 薛晉寧
07        06        04        只想和你吃漢堡 - 黃明德
08        08        04        自我安慰 - 古巨基、張天賦
09        07        04        Close Friend - 吳啟洋
10        09        06        Frenemy - 張天賦、洪嘉豪

誰人走了…
他知道哭是沒有用的 - 土風舞冬菇 05
命盡頭 - 陳柏宇 07>04>08>09>10

本年度冠軍歌
第1季:IDK | IDK | IDK | 這種親 | 三個字 | Black Mirror | 時候不早 | 如果可以 | Little Miss Janice | 有我 | 及時行樂 | 留一天與你喘息 | 情緒勒索
第2季:情緒勒索 | 某種老朋友 | 我怨 | 剛好 | 天荒不老 | 風靡 | Elevator | Gotta Go! | 小心地滑 | Innerspace | 願望之翼 | 願望之翼 | doodoodoo
第3季:墜落 | 摯友 | 現代戀愛安全手冊 | PANDA | 憑實力單身 | 有今生沒來世 | 漸漸地 | 悲中帶喜 | 老派約會之必要 | 污糟兒 | 呼吸之間 | 虛榮 | 虛榮

第4季:虛榮

四季都有冠軍歌好勁
無懼磨難著上高貴新衣>>>>>著上知識的戰袍
GaracyTan 發表於 2022-9-30 18:09

二揀一都很殘忍
Yeah, 強勁至尊走勢
ayckwan 發表於 2022-9-30 18:17
近年都無歌可以上足一季 幸兒好勁
明就明is comingsssss
on07111 發表於 2022-9-30 19:02

點解係呢首
起碼要4週冠
梨胃言 發表於 2022-9-30 19:41

如果出年啲歌好聽過虛榮點算
Cloud女銅在望
Yan 發表於 2022-9-30 19:47

今年女三甲嘅combination應該係咁多年最滿意
果然會三週冠!
ambrose121 發表於 2022-9-30 19:50

好叻 估唔估到下星期冠咩
只要JL繼續冠
雲兒密密儲分唔係無機
on07111 發表於 2022-9-30 20:06

希望雲兒派多首合唱歌強搶女金

咁咪四週冠咯  幸兒作曲 實好聽架
Humeny 發表於 2022-9-30 21:09

Gin粉好有

Biggest Gin stan alert
JasOh103 發表於 2022-9-30 22:02

大家唔好用冠軍數嚟比較各位Gin粉!咁樣會令佢哋好大壓力!亦都唔想見到佢哋咁辛苦!鍾意Gin Lee就隨時聽佢嘅歌,支持佢就OK了!相信佢知道大家咁鍾意佢嘅歌佢已經好開心了!比較只會造成惡性競爭!