返回列表 發帖

[Sep/30/2022] 7月24日大道 - 黃妍 (CD Single)

歌手:黃妍
唱片名稱:7月24日大道
唱片封面:

推出日期:2022/9/30
唱片類型:CD Single

TrackList:
CD
01. 7月24日大道
02. 7月24日大道 (隧道One Take Version)
03. Breathe in the Words (活動專用圖書證)

附加資料:
向來熱愛閱讀的黃妍,新歌取材日本作家吉田修一的同名著作,
小說中的主人翁常處於混沌狀態,要靠自己的力量走出屬於自己的道路,
〈7月24日大道〉,將赤裸的靈魂注入歌曲,希望大家能從中得到穿越混沌的力量。
黃妍夥盧鎮業 變身村上春樹筆下主角  高溫穿冬裝 忘我遊走隧道
MV方面,〈7月24日大道〉則大玩文學 x 文學 x 音樂的創作實驗,導演Pazu特別以村上春樹《1Q84》的故事主角:青豆與天吾來講述從混沌到尋回自己的故事,並由Cath與盧鎮業(小野)
分別飾演青豆與天吾,實行將《1Q84》與〈7月24日大道〉之間一脈相通的孤獨感接通。
《7月24日大道》One Take Version是在屯門的一條行人隧道中現場收音錄製的。
聲音穿過隧道,走向屬於它的方向,也希望大家都能找到穿越混沌的通道。

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

突然出碟
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

做乜浪費地球資源
咁唔環保嘅
姣嗲u

Sonymusic HK 發生乜事? Mischa 出 CD Single, Cath 出 CD Single, 下一個到 Jason? Alan?

这个是浮尸?
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

有人想買咩??

这个是浮尸?
kevin2011 發表於 2022-9-28 01:25

我知你好想睇佢飾演青豆呢個角色

罪大真係唔識做,應該出埋佢飾演青豆嘅寫真照(或者係同天吾嘅合照)擺埋入隻碟度

我包保你肯定去哂每間唱片舖掃貨

吓 咁之前嗰兩首又唔出嘅….
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

呢首咁出力
非十大不可啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

塊面好大 唔知黃妍有冇一百個fans買呢?
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

WFC
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

造型好驚嚇

有人想買咩??
tyli 發表於 2022-9-28 01:48

傷孽電台要捧呢件野拎女金 實有人買嘅:)
陳蕾食咗喉糖未?

造型好驚嚇
GaracyTan 發表於 2022-9-28 08:51 AM

似鬼片嗰啲女鬼
買咗都要收得埋啲
唔係夜晚見到會發惡夢

下一首係咪叫 7月14?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

下一首係咪叫 7月14?
Kenny 發表於 2022-9-28 09:17

可能會自嘲佢塊大_臉叫8月15
太陽花 純真柔弱

可能會自嘲佢塊大_臉叫8月15
kevin2011 發表於 28/9/2022 10:04
本身咪有兩個月亮

本身咪有兩個月亮
kwanie 發表於 2022-9-28 10:05

遺忘左呢首半製成品
太陽花 純真柔弱

呢到啲留言質素好LOW... 上首歌咪出左SINGLE囉

Moon moon
Skytone
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

塊面好大  唔知黃妍有冇一百個fans買呢?
Humeny 發表於 2022-9-28 08:18

Cath tg group有人回應左你

好多人唔知,然後cm啲白卡問牙妍有冇100個人會買
太陽花 純真柔弱

樂評選女歌手五強confirmed
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復 10# Humeny

妍妍同gin gin一樣咁霉

Cath tg group有人回應左你
kevin2011 發表於 2022-9-28 11:53

妍粉玩人身攻擊 好cheap
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

One Take Version是在屯門的一條行人隧道中現場收音錄製的

條隧道有乜咁特別
點解可以做賣點

Humeny 發表於 2022-9-28 12:37

係咁上下質素架啦,CM話佢唔好一律=白咭
太陽花 純真柔弱

One Take Version是在屯門的一條行人隧道中現場收音錄製的

條隧道有乜咁特別
點解可以做賣點 ...
qwerzx 發表於 2022-9-28 12:42

支持出Two Take Version是在旺角的一條人煙綢密街道中現場收音錄製的
太陽花 純真柔弱

係咁上下質素架啦,CM話佢唔好一律=白咭
kevin2011 發表於 2022-9-28 12:46

好心佢哋有錢就幫黃妍買下followers啦,話曬都係女銀,啲post得果幾百個like 幾條comment 真係好肉酸
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

好心佢哋有錢就幫黃妍買下followers啦,話曬都係女銀,啲post得果幾百個like 幾條comment 真係好肉酸 {:1_ ...
Humeny 發表於 2022-9-28 13:10

唔夠我家前前真材實料 敢 百萬views數
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Humeny 發表於 2022-9-28 12:37

笑死 原來咁在乎CM講咩 又要睇又要唔忿氣
同自己偶像一樣咁low
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

K 會員一個人打算買幾多張?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

呢首咁出力
非十大不可啦
hehe 發表於 2022-9-28 06:20

唔係自己作曲先有十大

今年至尊碟

留定十隻八隻第時返屋企耕田可以趕雀仔
FIGHT for 陳柏宇

留定十隻八隻第時返屋企耕田可以趕雀仔
~蛋撻~ 發表於 2022-9-28 19:27

So mean~~~~
太陽花 純真柔弱

兩個月亮、LITTLE PEOPLE、世界似痛吻而我歌唱去左邊???????
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

兩個月亮、LITTLE PEOPLE、世界似痛吻而我歌唱去左邊???????
酷愛903 發表於 28/9/2022 20:07

你知唔知咩叫SINGLE

kwanie 發表於 2022-9-28 20:35

佢真心唔知
太陽花 純真柔弱

kwanie 發表於 2022-9-28 20:35

明報:《黃妍呻冇人追 葉巧琳搞笑提議公開徵男友》

咁樣咪叫SINGLE囉
FIGHT for 陳柏宇

真係好浪費地球資源 一首歌靠咁多packaging出呃錢single
不如留返去EP出好過
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

酷愛903 發表於 2022-9-28 20:07

會唔會係album要全創作
呢首佢無份寫就另外出

其實佢做錯咩 呢度d留言對佢咁唔友善  

Shadowtc 發表於 29/9/2022 16:00

無乜嘢做啱過…
作曲唔好聽
唱歌唔好聽
塊面又大

無乜嘢做啱過…
作曲唔好聽
唱歌唔好聽
塊面又大
kwanie 發表於 2022-9-29 16:01

sony谷到女銀

無乜嘢做啱過…
作曲唔好聽
唱歌唔好聽
塊面又大
kwanie 發表於 2022-9-29 16:01

著d衫肉酸,唔令人啱睇
太陽花 純真柔弱

回復 43# kwanie

黃妍十宗罪 sosad

Shadowtc 發表於 2022-9-29 16:00

樣衰面大
作曲難聽
唱歌難聽
搶同公司歌手資源
無話題悶
無人氣無人識
騙女銀
浪費資源出單曲碟
學歷低
扮阿sa
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

Shadowtc 發表於 2022-9-29 16:00

因為某會員搞到佢雖無過犯 xxxx 囉
見到佢就唔開胃
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

會唔會係album要全創作
呢首佢無份寫就另外出
星夢情真 發表於 2022-9-28 22:51

世界以痛吻我都有出single, 是同perse的演唱會賣, 我買咗

關心心妍
喜歡卓妍
竉愛黃妍
DM多仔多到覆唔哂