返回列表 發帖

[Nov/2022] HERE & NOW EKIN IN CONCERT 2022

HERE & NOW
EKIN IN CONCERT 2022
鄭伊健演唱會

日期:2022年11月21至 24日,11月26至27日
時間:晚上8時15分
地點:紅磡香港體育館

#hereandnowekininconcert2022

Souce:鄭伊健ig

同ToNick 上年演唱會撞名

哇EK都可以開6場。
Life was a willow and it bent right to your wind.

點解佢咁的質素都仲可以開到6場

wa! 四面台?

之前吹風吹到佢係唯一唔奶共嘅古惑仔咁大
咁自信唔出奇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

哇EK都可以開6場。
babyshark 發表於 2022-9-30 14:00

19年果次已經開6場

點解佢咁的質素都仲可以開到6場
gordon0807 發表於 2022-9-30 14:26

你地無笑死人拉
你地眼光甘好,吹捧的泳兒一場star hall都吾爆
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

明明上次都6場
做乜今次咁驚奇
【This is MC】澳門見

之前吹風吹到佢係唯一唔奶共嘅古惑仔咁大
咁自信唔出奇
JayantL 發表於 2022-9-30 15:23

無上去搵$就係唔奶共, 而家的人思想就是這樣但問題係, 佢根本都無做過野, 三年來拍左一套戲,一套劇
GIGI話佢掛住玩, 無上進心是真的

我仍然只記得99年同05年出事的時候, 佢點龜縮到只得GIGI出來受哂全世界

咁多年可以完全唱功無進步過
連TWINS 係LOL都有唱得好
佢係同9幾年的季選一樣差

無上去搵$就係唔奶共, 而家的人思想就是這樣但問題係, 佢根本都無做過野, 三年來拍左一套戲,一套劇
G ...
gordon0807 發表於 30/9/2022 16:36

應該冇乜人認真當佢歌手,所以對佢唱歌係冇任何要求

你地無笑死人拉
你地眼光甘好,吹捧的泳兒一場star hall都吾爆 ...
cathay1996 發表於 2022-9-30 15:58

雖然我都對鄭生無好感
但你講嘅嘢So9sad but true
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

究竟咩人會睇佢
呢個世界真係好多奇怪既事

G ...
gordon0807 發表於 2022-9-30 16:36

如果唔係睇戲見佢有新戲上都唔知原來佢有開工
不過佢係有幾首代表作嘅, 要睇show應該都係fans居多

想聽自動勝利
再將我相信的如煙火般綻放

明明上次都6場
做乜今次咁驚奇
lemontea1069 發表於 2022-9-30 16:15

係囉上次冇防疫位都六場 今次都得啦
「微笑之中 接受還未有 答案。」

係囉上次防疫位都六場 今次都得啦
misterben111 發表於 2022-10-1 00:06

以為佢無乜人會去睇

以為佢無乜人會去睇
miyakepp 發表於 2022-10-1 09:26

上次6場full house

上次6場full house
lemontea1069 發表於 2022-10-1 12:48

今次唔係full house可能加場
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

可能啲mk仔古惑仔去晒撐場呢
畢竟香港咁多社團!!!紅館聚集黑社會勢力
魂冇影啲歌真係好難聽

G ...
gordon0807 發表於 2022-9-30 16:36

Can’t agree more
唱成咁都有人睇 6場真係太睇得起自己

G ...

唱得唔好
但live穩定過Twins既

回復 22# lemontea1069
呢個標準係咪太低

唱得唔好
但live穩定過Twins既
lemontea1069 發表於 2022-10-2 17:11

我覺得佢同Twins既情況差唔多,
行偶像派,但唱功唔得,不過有好多首經典作品!
不過佢好似係羅文徒弟之一!

citi禮拜三優先

【Citi信用卡優先預訂《鄭伊健 Here & Now 演唱會2022》】
優先預訂門票詳情
預訂日期及時間:2022年10月5上午10時至2022年10月7晚上11時59分
訂票方式:致電 (852) 31 288 288 (上午10時至晚上8時)或 經www.hkticketing.com訂購
名額有限,先到先得,額滿即止!

每張Citi信用卡限購10張門票(每次交易可購買最多6 張門票)。
演唱會詳情
日期:2022年11月21-24日及26-27日(共6場)
時間:於晚上8時15分開始
地點 : 紅磡香港體育館
票價:HK$980 / HK$680 / HK$480
優惠受條款及細則約束:citibank.hk/ekctc4

Can’t agree more
唱成咁都有人睇 6場真係太睇得起自己
hkaddoil 發表於 2022-10-2 15:48

有啲人係對佢有童年回憶嘅
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先大賣關子,希望讓買飛入場的觀眾有驚喜。問到轉做三面台是否與之前MIRROR紅館騷意外後,政府收緊場地措施有關?伊健直認:「是,但這個我不想多講,始終事件未完。我們最先決定是四面台,但既然政府修改了政策,我們便改變一下,總之不會讓大家失望,放心,會做到四面台的氣氛。」

演唱會今次以三面台設計,亦是伊健首次在紅館開三面台騷,他說今次的舞台設計是希望視覺上令大家如在看LIVE電影,形容感覺會很得意。他亦指舞台設計方面充滿挑戰,因為有意外發生了,大家都會好小心。

Source: 明報 / ChannelC

sell 回憶

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先 ...
阻住 發表於 2022-10-3 13:03

真係可惜了,甘多年黎堅持做四面台的歌手唔多,伊麵係其中一個。印象中:鄭伊健(除左今次),劉德華,twins,張敬軒,容祖兒好似係得呢幾個一直堅持做四面台。仲有冇其他

真係可惜了,甘多年黎堅持做四面台的歌手唔多,伊麵係其中一個。印象中:鄭伊健(除左今次),劉德華 ...
乐坛风云 發表於 2022-10-3 23:30

容祖兒第一個紅館已經係三面台
美麗在望果個
當年台風仲好有特色

應該冇乜人認真當佢歌手,所以對佢唱歌係冇任何要求
jcbartleby 發表於 2022-9-30 17:51

一語中的 咁多年人哋仲係維他檸檬茶緊佢

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先 ...

原來係六場三面台 咁應該賣得晒啩

鄭伊健演唱會=陳光榮作品展

信用卡優先飛已售完

鄭伊健啲歌同電影係80後回憶,大把中佬中女巿場啦

容祖兒第一個紅館已經係三面台
美麗在望果個
當年台風仲好有特色 ...
lemontea1069 發表於 2022-10-4 03:04

仲有次同管弦樂團合作都係三面台

11號urbtix公開發售

11號urbtix公開發售
KLY 發表於 2022-10-7 12:14

6場先12 000張門票

開售日期:2022年10月11日 上午10時

共6場,約12 000門票於城市售票網公開發售 (門票開售首天不設售票處售票)

* 售票首天每人每次限購最多6張門票,翌日起每人每次限購最多10張門票

售票首天於網上及流動應用程式購票只接受信用卡(Visa卡、萬事達卡、美國運通卡或銀聯卡)付款;信用卡電話購票接受Visa卡、萬事達卡或美國運通卡付款。

開售日期:2022年10月11日 上午10時

共6場,約12 000門票於城市售票網公開發售 (門票開售首天不設售票處售 ...
misterben111 發表於 2022-10-10 13:04

公售少過我預期喎

睇黎都係會加場

希望唔會搵班大灣仔做嘉賓

公售少過我預期喎
leroyjaime 發表於 2022-10-11 17:38

我琴日都入唔到

爆到咁好難唔加場

加19/11(六), 20/11(日), 25/11(五), 依家變成連開九場

25/10賣霏

頭兩場無撞世界盃就會考慮搶霏

9場?冇咩新歌都咁好反應
魂冇影啲歌真係好難聽

連唱9場 有d誇張

好可惜

Respect
其實會唔會唱埋今次就收山
正式搬去日本

9 場紅館真係有d 估唔到