返回列表 發帖

[Nov/2022] HERE & NOW EKIN IN CONCERT 2022

HERE & NOW
EKIN IN CONCERT 2022
鄭伊健演唱會

日期:2022年11月21至 24日,11月26至27日
時間:晚上8時15分
地點:紅磡香港體育館

#hereandnowekininconcert2022

Souce:鄭伊健ig

好似多佐可樂,陪你飛,你的我
乐坛风云 發表於 2022-11-28 08:13

你的我前幾場encore都有

好似多佐可樂,陪你飛,你的我

尾場都無人講
【This is MC】澳門見

太貪心開太多場啦,都無呢個叫座力
hkaddoil 發表於 2022-11-21 17:02

條友咁識PR,對外起碼叫賣哂先,開九場畫面靚好多

邊度可以買到半價呀
lemontea1069 發表於 2022-11-23 04:18

廣告商,內部我就係音響個邊的內部票
出來社會, 最緊要係識人

不過CAROUSELL都有好多低過原價, 你都可以搵搵

因為公開得20%, 未做到好像一票難求廣告商, 內部都不停而家散緊出來
有半價內部SELL緊 ...
gordon0807 發表於 2022-11-21 09:07

邊度可以買到半價呀

因為公開得20%, 未做到好像一票難求廣告商, 內部都不停而家散緊出來
有半價內部SELL緊 ...
gordon0807 發表於 2022-11-21 09:07

太貪心開太多場啦,都無呢個叫座力

好多低於原價 牛應該燶咗
hkaddoil 發表於 2022-11-21 02:16

有半價內部SELL緊

FB carousell 大把飛放緊
好多原價
lemontea1069 發表於 2022-11-20 15:09

好多低於原價 牛應該燶咗

兩場都係有雲姨
再將我相信的如煙火般綻放

買唔到飛
masterdragon 發表於 2022-11-20 12:55

FB carousell 大把飛放緊
好多原價

買唔到飛
masterdragon 發表於 2022-11-20 12:55

FB睇下有冇?估唔到鄭伊健都甘賣得

買唔到飛

好似好好睇

20221119 Day 1歌單

20:34開場

1. 回憶裡沒有冬季 (兩句)
2. 一個為你甘去蹈火海的人
3. 我願你知道
4. 無人地帶 (一段)
5. 蒸發眼淚
6. 直至消失天與地
7. 不要哭了

8. 野森林
9. 天煞孤星
10. 風雲義
11. 友情歲月
12. 甘心替代你

13. 愛情歲月 (半首)
Talking
14. 值得等
-謎肉Cup Noodles Session (全隊Band+雲浩影,伊健話禮拜一開始會再多一個成員)
15. For U & Me
Talking
16. 心照
17. 一對對
———
18. 夜還未深
Talking
19. 感激我遇見

20. 發現
21. 同一秒
22. 一生愛你一個
23. Together

24. Beautiful Day
25. 極速
26. 22098 (全城效應)
Talking
27. 仍能情深愛上
28. 動地驚天愛戀過
29. 吻感
Talking
30. 我的歌

31. 自動勝利 Let's Fight
32. 遇怪魔我識得變大個
Talking
33. 前程錦繡 (伊健話想留返係自己演唱會先唱歌向羅記致敬所以上個月無去致敬騷)
Talking
34. 只會因你唱
Talking
35. 打開你未來
36. Stronger

22:58 完場

今次啲visual好癲,尤其頭兩part玩地球毁滅再重生極速果part, 彌補到佢又係唱怨鬼廿大

好多led screens
有ptsd
在這畢生不滅 無極的狀態

舞台中間棟咗支街燈係度
阻住 發表於 2022-11-19 20:29

街燈好hit
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

舞台中間棟咗支街燈係度

今晚開show

98個次好似8場4面,今次3面台其實都比唔上98
乐坛风云 發表於 2022-10-26 08:09

3面點同4面比啊

回復  victor1991415

咁多年最多場次
    唔知佢應唔應付到
K2022 發表於 2022-10-26 06:49

98個次好似8場4面,今次3面台其實都比唔上98

回復 50# victor1991415

咁多年最多場次
    唔知佢應唔應付到

9場 sold out

估唔到加開咁勁
但係佢套戲又好似唔係好多人睇

連續唱九場冇休息會唔會爛聲
不過睇得佢嘅人都應該唔要求有任何歌曲質素

9 場紅館真係有d 估唔到

Respect
其實會唔會唱埋今次就收山
正式搬去日本

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先 ...
阻住 發表於 2022-10-3 13:03

好可惜

連唱9場 有d誇張

9場?冇咩新歌都咁好反應
陳蕾冚家死

加19/11(六), 20/11(日), 25/11(五), 依家變成連開九場

25/10賣霏

頭兩場無撞世界盃就會考慮搶霏

爆到咁好難唔加場

公售少過我預期喎
leroyjaime 發表於 2022-10-11 17:38

我琴日都入唔到
「微笑之中 接受還未有 答案。」

希望唔會搵班大灣仔做嘉賓

睇黎都係會加場

開售日期:2022年10月11日 上午10時

共6場,約12 000門票於城市售票網公開發售 (門票開售首天不設售票處售 ...
misterben111 發表於 2022-10-10 13:04

公售少過我預期喎
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

開售日期:2022年10月11日 上午10時

共6場,約12 000門票於城市售票網公開發售 (門票開售首天不設售票處售票)

* 售票首天每人每次限購最多6張門票,翌日起每人每次限購最多10張門票

售票首天於網上及流動應用程式購票只接受信用卡(Visa卡、萬事達卡、美國運通卡或銀聯卡)付款;信用卡電話購票接受Visa卡、萬事達卡或美國運通卡付款。

11號urbtix公開發售
KLY 發表於 2022-10-7 12:14

6場先12 000張門票

11號urbtix公開發售

容祖兒第一個紅館已經係三面台
美麗在望果個
當年台風仲好有特色 ...
lemontea1069 發表於 2022-10-4 03:04

仲有次同管弦樂團合作都係三面台

鄭伊健啲歌同電影係80後回憶,大把中佬中女巿場啦

信用卡優先飛已售完

鄭伊健演唱會=陳光榮作品展

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先 ...

原來係六場三面台 咁應該賣得晒啩

應該冇乜人認真當佢歌手,所以對佢唱歌係冇任何要求
jcbartleby 發表於 2022-9-30 17:51

一語中的 咁多年人哋仲係維他檸檬茶緊佢

真係可惜了,甘多年黎堅持做四面台的歌手唔多,伊麵係其中一個。印象中:鄭伊健(除左今次),劉德華 ...
乐坛风云 發表於 2022-10-3 23:30

容祖兒第一個紅館已經係三面台
美麗在望果個
當年台風仲好有特色

真係可惜了,甘多年黎堅持做四面台的歌手唔多,伊麵係其中一個。印象中:鄭伊健(除左今次),劉德華,twins,張敬軒,容祖兒好似係得呢幾個一直堅持做四面台。仲有冇其他

sell 回憶

伊健以往開騷都是四面台,透露今次首次挑戰三面台,非為方便日後走埠,只想做些大家未見過的事,至於內容先大賣關子,希望讓買飛入場的觀眾有驚喜。問到轉做三面台是否與之前MIRROR紅館騷意外後,政府收緊場地措施有關?伊健直認:「是,但這個我不想多講,始終事件未完。我們最先決定是四面台,但既然政府修改了政策,我們便改變一下,總之不會讓大家失望,放心,會做到四面台的氣氛。」

演唱會今次以三面台設計,亦是伊健首次在紅館開三面台騷,他說今次的舞台設計是希望視覺上令大家如在看LIVE電影,形容感覺會很得意。他亦指舞台設計方面充滿挑戰,因為有意外發生了,大家都會好小心。

Source: 明報 / ChannelC