返回列表 發帖

[Nov/2022] “Music From Home” 許廷鏗 x 吳林峰 音樂會 #01

日期:2022年11月18日
時間:晚上8:00 – 10:00
地點:香港會議展覽中心Hall 5BC (香港灣仔博覽道1號)

優先訂購票價分別HK$980、HK$580嘅門票 ,詳情如下:
‼️10月6日10:00至10月7日 09:59 Katch Plus 會員首日優先訂票
‼️10月7日10:00至10月12日 23:59 所有Katch會員優先訂票
*每張門票須扣減10分會籍 Katch Point
source: katch ig

$980咁進取

會展個場咁西
980...
利申:唔係鏡粉

宜家d霏賣到咁貴==

肥屍奶係人棄歌手
魂冇影啲歌真係好難聽

有幾人氣

鏗一個就夠啦唉

980夠我三個月車費,點會睇垃圾人棄歌手?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

牙醫單拖980都ok
加埋隔離果件唔該扣番票價平啲

而家980係咪公價黎

980...???

佢哋兩個越嚟越似,無論身形定係悶嘅程度~

Katch IG 連post都delete埋…

Katch ig del 左po

10月13日快達票售票網公開發售

即係直接公售但無咗優先?

算吧啦!兩個chubby大姑媽
一個就人氣變人棄, 但又仍然自我感覺優良, 其實已經水尾
金牛最緊張$$$, 仲唔臨尾挖一大筆咩?
賺錢唔係問題,但佢一同大台、二再同華納都不歡而散攪到上埋報,又比華納強行要佢YT嘅舊MVs下架再up返去華納channel,證明呢條友應該因財失義
好樣衰,好少有知名度嘅歌手會咁

再嚟,vocal真係聽唔入耳,handle唔到d高質歌根本,但又要用貴食材貴班底高音域襯佢,好心佢啦!

吳林峰?又係一個肥西,性格果d唔講啦,vocal佢唔差嘅,但就你話比980入去睇佢,好對唔住依家係街度唱得又勁好嘅busker lor
我從來唔覺得佢係singer/artiste, 佢只係一個vocalist+composer
280都比多啦!

PS. 不過咁,隨住mirror暫時摺埋,香港人又咁餓,佢地唔full點都可以執到少少嘅,加上許auntie冇簽公司,自肥哂

佢哋兩個越嚟越似,無論身形定係悶嘅程度~
cyndiloves2sing 發表於 2022-10-3 17:45

兩件肥零,原來咁friend,難怪Trrex有得上位啦
三個肥婆,加埋欣肥,定期叫班男性工作者(鴨)上豪宅,想點混戰都得la.... friend過打band呀!

即係直接公售但無咗優先?
hkaddoil 發表於 2022-10-5 15:59

改左7號優先

淨係想睇Yoyo!

淨係想聽吳林峰, 聽得耐金堅唱歌會聽覺疲勞

兩件肥零,原來咁friend,難怪Trrex有得上位啦
三個肥婆,加埋欣肥,定期叫班男性 ...
pingpongpong 發表於 2022-10-5 19:20

原來吳生都係
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

原來吳生都係
l00540 發表於 2022-10-6 19:42

點會唔係呀?? Trrex就擺明係chubby bottom啦!又姣po大量alfred d相落IG日日J~

三個肥肥大0一齊跳哂舞啦~
再加多個周耀輝,四大女王呀!super~

淨係想聽吳林峰, 聽得耐金堅唱歌會聽覺疲勞
chkalu 發表於 2022-10-6 14:09

我就淨係想聽林峰

$980咁進取
wing 發表於 2022-10-1 10:29

大不如前都980真係有啲貪心
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

銷情一般
【This is MC】澳門見

柳真係有去睇
在這畢生不滅 無極的狀態

點解牙醫咁鍾意個台有舊嘢罩住佢 上次紅館又係咁
「微笑之中 接受還未有 答案。」

有無rundown?
想知放棄佢地揀左DJ會唔會後悔

Alfred許廷鏗、吳林峰兩兄弟今晚孖住喺會展開騷,以家為主題喪jam歌,全場fans簡直係大飽耳福!佢哋又特別請嚟「鄰居」Yoyo岑寧兒擔任嘉賓添,喺度即刻送上《陀飛輪》、《迴光物語》同《離別的規矩》嘅足本現場實況!

在這畢生不滅 無極的狀態

有無rundown?
阻住 發表於 2022-11-19 00:45

無mark但1.無自許紀錄時期歌
2.首唱未命名新歌,吳林峰曲,Alfred 詞
音樂記錄
don't forget tonight

嘩~ 佢個count down show好危...

有無rundown?
阻住 發表於 2022-11-19 00:45

以下憑印象,應該好多次序錯 / 漏左
無註明嗰d係合唱

樂壇已死(許 + 吳 + Senza a cappella)
螞蟻(吳)
下一束光(許)
青春頌
巴士光年
人車誌
你是萊特 (半首)(許)
重新長大(半首)(吳)
雪糕(許)
一句話(許 + 謝芊彤)
我也難過的(吳 + 謝芊彤)
俄羅斯套娃(吳)
痛(許)
逐步拾回自己
偽人(許)
土撥鼠之日(吳)
這裡 (岑寧兒)
風的形狀(岑寧兒)
迴光物語(吳 + 岑寧兒)
我(許 + 岑寧兒)
明天一切如常(吳)
離別的規矩(許)
陀飛輪
越壞越強
是有種人
無力感

點唱環節:
綿綿(半首)
白紙(半首)(許)
大人中(半首)(吳)
半天空檔(半首)(許)

年度之歌
四季
停半分鐘聽一闋歌
(新歌,未定名)

回復 33# chkalu

Thanks!
希望countdown show都有偽人,咁既話尋晚無去都無咩後悔

個flow 超級拖 但都比想像中好睇
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友