返回列表 發帖
CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選 - 結語

多謝大家見證著第三季季選結果,同時都希望大家真係好enjoy啱啱嘅過程(加埋有啲反思同得著)。歡迎大家喺下面分享返自己投咗邊首~同埋覺得邊啲遺珠冇入到係可惜嘅!

最後最後,呢五首只係conclude到CM有投嗰136個人中最多票數嘅五首,千奇唔好為自己支持嘅對象入唔到圍而太傷心。同時祝福你支持嘅對象下季努力入選啦!

Sources:
5th Tag 2: https://evchk.fandom.com/zh/wiki ... D%E5%A4%A9%E7%9C%9F
4th Tag 1: https://www.cosmopolitan.com.hk/entertainment/fff-singer-gin-lee
3rd Tag 1: https://hk.epochtimes.com/news/2022-08-27/57703154
1st Tag 2: https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0118_00862_001.html

評分人數

• ed8671ed

MC上季票王 又有cm生粉全力姿持 似缺席無
on07111 發表於 2022-10-16 22:44

cm生粉真係消失哂了
在這畢生不滅 無極的狀態

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選 - 結語

多謝大家見證著第三季季選結果,同時都希望大家真 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:56

辛苦曬
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

舊時會發生嘅事,
舊時會有嘅方式,
舊時會有 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:45

我反而第一眼就覺得是講緊缺席

多謝liwaynejason幫手公佈結果
稍後會公開投票數據!

有興趣玩往後公佈季選嘅會員都可以隨時PM我查詢

舊時會發生嘅事,
舊時會有嘅方式,
舊時會有 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:45

我反而 ...
H4zard1c 發表於 2022-10-16 22:58

因為的確係 加返啲疑似MC(有嘅方式)同埋疑似憶年嘅嘢fake人咋嘛

今季啲票數怪怪地嘅
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選
投票結果

#Singer - SongVote
1馮允謙 - 給缺席的人唱首歌52
2Serrini - 樹木真美47
3Gin Lee - 虛榮45
4陳蕾 - 下流社會35
5林家謙 - 邊一個發明了ENCORE34
6張天賦 - 老派約會之必要33
7洪嘉豪 - 污糟兒32
8王嘉儀 - 自然變態26
9陳健安 - 創作者的派對25
10陳柏宇 - 命盡頭23
11衛蘭 - 呼吸之間22
11謝安琪 - 憶年22
13COLLAR - OFF/ON18
14林家謙 - 夏之風物詩17
14柳應廷 - 自毀的程序17
16per se - 在生14
16陳卓賢 - Distance14
16張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)14
19The Hertz - So Deep!13
19周國賢 - 太平道13
19泳兒 - 18部半13
22岑寧兒 - 這裡9
22陳宗澤 - 神經刀9
22衛蘭 - 現代戀愛安全手冊9
22藍奕邦 - 竇 (Ft. cehryl)9
26鄭欣宜 - 我地7
27方皓玟 - Hey u6
28kayan9896 - Not too close4
28Luna Is A Bep - overthinking4
28Luna Is A Bep - 嗰一晚 (Ft. OJ)4
28my little airport - 你把我的4
32張蔓姿 - 關於纏綿3
32張蔓莎 - 未算壞3
32雲浩影 - 到了那裏就對吧3
35Merry Lamb Lamb - Told You So2
35Zarahn - 精神流亡 (Ft. Serrini)2
37石山街 - Happy Song0

liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:56

辛苦曬
最鍾意嘅tag 係...(絕對唔係個個都好好揀唔到)

上次doodoodoo同今次ENCORE個tag 都睇唔出 ,明明就好出,睇嚟要革除自己林doodoo粉嘅tag 了,專心撐
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

fu ho cp
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

1 2 3 8 19
好耐冇試過咁高

投票結果
ed8671ed 發表於 2022-10-16 23:05

原來真係咁近

02. Gin Lee - 虛榮
22. 陳健安 - 創作者的派對
25. 陳柏宇 - 命盡頭
26. 陳蕾 - 下流社會
27. 張天賦 - 老派約會之必要

都有頭十

投咗 2, 3, 8, 19, 28
估唔到 Sophy 咁多票

Joey 咁高

1 2 3 8 19
好耐冇試過咁高
Yan 發表於 2022-10-16 23:07

我地心有靈犀

10. Serrini - 樹木真美
18. 林家謙 - 邊一個發明了ENCORE
34. 衛蘭 - 呼吸之間

今次唔care鎅唔鎅票,入咗四首虛火Gin Last Plug 得咗了
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

2 3 8 11 13
我對男歌手好harshhhhh,八公confirmed
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

12. 方皓玟 - Hey u
32. 馮允謙 - 給缺席的人唱首歌
34. 衛蘭 - 呼吸之間

投左

03. The Hertz - So Deep!
19. 泳兒 - 18部半
10. Serrini - 樹木真美
29. 張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
32. 馮允謙 - 給缺席的人唱首歌
我啲票完全唔係關鍵票
辛苦曬
最鍾意嘅tag 係...(絕對唔係個個都好好揀唔到)

上次doodoodoo同今次ENCORE個tag ...
cfjc_ak 發表於 2022-10-16 23:06

我反而想知如果真係要揀最鍾意會係邊個

投左允樹林令MC無左
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

投左允樹林令MC無左
on07111 發表於 2022-10-16 23:17

你投啲歌入曬咁濟

你投啲歌入曬咁濟
kel_kelvin 發表於 2022-10-16 23:19

不認不認還需認

投咗1 2 3 5 10

投票結果

以為虛榮淨係Gin fun圍爐吹奏 估唔到票有咁多
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

以為虛榮淨係Gin fun圍爐吹奏  估唔到票有咁多
Humeny 發表於 2022-10-16 23:28

賽果好驚嚇

投左允樹林令MC無左
on07111 發表於 2022-10-16 23:17

以為你無投花鼠

1  7  9  16  27

投親票命中率都係咁低

賽果好驚嚇
梨胃言 發表於 2022-10-16 23:29

連我都驚震 都開錯燈
傻乎乎的不懂熄燈

賽果好驚嚇
梨胃言 發表於 2022-10-16 23:29

14個Gin粉馬不停蹄咁推廣 gingin
gingin終於唔係虛火
WZA111 發表於 2022-7-9 12:36
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

幸兒好勁
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

投咗 1 2 8 19 28
Gin fun原來多我一個唔多

幸兒好勁
John 發表於 2022-10-16 23:37

給缺席的人唱首歌  1.全日狂聽(5分)  81.01%(145)
樹木真美  1.全日狂聽(5分) 75.00%(123)
虛榮  1.全日狂聽(5分) 81.94%(127)
下流社會  1.全日狂聽(5分) 71.85%(97)
邊一個發明了encore  1.全日狂聽(5分) 54.89%(73)
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

前排支持!希望謙bs都有歌入選
kelvin221 發表於 2022-10-16 21:42

睇咗好耐先get謙bs係指緊兩個謙b 諗緊bs係咪啲咩簡寫

今次投咗 1 4 7 9 22以為嫌B 真美 MC夠票 所以無投
點知MC就係差一票....TT

呢個post留言數量好似已經成為歷來季選第二多的post

投咗 1 2 8 19 28
Gin fun原來多我一個唔多
weiquan 發表於 2022-10-16 23:45

有冠虛火就計gin fun
正如生粉都係投MC的

2 3 8 11 13
我對男歌手好harshhhhh,八公confirmed
JasOh103 發表於 2022-10-16 23:13

你簽名嗰首乜黎

投票結果

遲咗入場,今季好似唔記得咗投
辛苦l會員,好可惜Sophy高票落選

正如生粉都係投MC的 ...
on07111 發表於 2022-10-17 00:31

多留言數量原因分析如下:
1. 虛榮獲獎了
2. 我加碼到每首歌兩個tag
3. 我知我嘅target audience十個有九個都係Gin fun 所以啲tag死咬著佢唔放

18. 林家謙 - 邊一個發明了ENCORE
20. 柳應廷 - 自毀的程序
25. 陳柏宇 - 命盡頭
37. 藍奕邦 - 竇 (Ft. cehryl)

投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
喜歡幸兒

原來投左呢5首
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

正如生粉都係投MC的 ...
on07111 發表於 2022-10-17 00:31

CM核數師連季選留言數都有統計

冇心機向上碌了

[結果]CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選 85/5221
[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第一季季選 122/7004
[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第二季季選 112/5632
[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選 116/8692
[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第四季季選 100/3827
[結果] CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第一季季選 104/4163
[結果] CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選 185/4412
[結果] CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選 193/3695

2022年第二季開始大家都好踴躍發言
睇嚟 Gin Lee 出正常歌係會有影響

2022年第二季開始大家都好踴躍發言
睇嚟 Gin Lee 出正常歌係會有影響
WZA111 發表於 2022-10-17 00:54

正常歌.... 剛好 is robbed

睇咗好耐先get謙bs係指緊兩個謙b 諗緊bs係咪啲咩簡寫
liwaynejason 發表於 2022-10-16 23:53

雖然最愛家謙bb,最近都好like允謙bb呢款呆呆地嘅鬼仔,cute
following Terence lam

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選 - 前言

「流行音樂常常因為它與生活的密切關係,而成為某 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:00

我瞓著咗 不過所有留言都有睇返晒㗎

第三位

虛榮 [45]
唱:Gin Lee
曲:T-Ma/馮允謙
詞:王樂 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:31

睇得我幾心急
好在有虛榮

Love you most
See you next time-aga

我瞓著咗 不過所有留言都有睇返晒㗎
kenneth 發表於 2022-10-17 02:12

Love you bra
同時再一次多謝各位支持

冇心機向上碌了

[結果]CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選 85/5221
[結果] CM會員 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-17 00:49

感謝真•核數師提供詳盡資訊
http://www.cmusichart.com/discuz/forumdisplay.php?fid=19&&orderby=replies