返回列表 發帖

《季前賽》討論區

【準備開賽!ViuTV原創劇《季前賽》10月24日晚 9:30首播!】

一個被遺忘嘅夢想,
一次街場嘅相遇,
由一個人變成一隊人,
由球場到人生戰場,
呢一切,全因一個約定而改寫?

《季前賽》10月24日晚 9:30 開賽

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

我賢!!!
琪待咗好耐~~

睇返製作片,有無可能同男排咁出色呢~~
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

都無乜可能伏得過iswim

都無乜可能伏得過iswim
wing 發表於 2022-10-24 17:28

佢吹咗成年應該唔會衰得過iswim
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

佢吹咗成年應該唔會衰得過iswim
Nicholas 發表於 2022-10-24 17:29

iswim其實都吹左大半年

I SWIM 係編劇/導演自 high 自打飛X project garbage. 希望 季前賽 唔係.

覺得有聰聰,劇本都應該唔太衰掛~~

話說啲仔嘅咬字確實係麻麻地.... 好多都含住粒核講嘢
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

睇左特輯 應該會幾好笑

I SWIM 係編劇/導演自 high 自打飛X project garbage. 希望 季前賽 唔係.
boy4dudes 發表於 2022-10-24 17:46

feel到個導演好鍾意籃球
套劇兩集嘅籃球情節可能會多過成套iswim游水情節

首主題曲難聽到
不過班糖應該又會大讚首歌
道別後都記得逝去日子

套劇配樂係大佬正同the hertz
首主題曲難聽到
foreverkontinue 發表於 2022-10-24 21:32

想知啲高音係咪玩9 KT
嗰幾句佢都唱唔到

套劇配樂係大佬正同the hertz

喜歡赫茲

AK有冇份主演客串?
在這畢生不滅 無極的狀態

首主題曲難聽到
foreverkontinue 發表於 2022-10-24 21:32

屎唔臭都照食嘅心態,有佢哋嘅歌就聽咁

AK有冇份主演客串?
losyes 發表於 2022-10-24 21:50

AK(右)工作不斷,去年在劇集《男排女將》飾演健身教練。
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

首主題曲難聽到

我聽咗幾句覺得幾難聽
vocal上handle唔到首歌 唱腔有d難頂
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

唔知大佬正係咪照住6號去寫主題曲  點知唱嗰個係KT
主題曲 曲編監都係大佬正 填詞係Tim Lui

經過連串伏劇
不存期望
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔知大佬正係咪照住6號去寫主題曲  點知唱嗰個係KT
主題曲 曲編監都係大佬正 填詞係Tim Lui ...
小伙子. 發表於 2022-10-24 22:50

不如錄多一個ver係6號主唱啦

赫茲唱嗰首always gotcha 好聽啊… 唔知會唔會推出full ver呢

片尾都好聽的… 係vocal就參差啲

講返第一集都還好,聰聰帶起套劇氣氛…

重溫返第一集....好悶

Formula 基本上同男排一樣, 張繼聰 強尼 instead of Stephy 陳宇琛 杜港.

睇左 KT 兩分鐘, fast forward, Edan OK, 不過咬字繼續難頂, Stanley 都 OK, 不過又做專業人士同小朋友老豆 same as 野人老師 IT狗
Edan 家姐, 好惡好 mean 但係暫時好 one-dimensional, 老豆好 gay, 唔知係角色設計定係演員本人
肥仔娟姐爺爺角色又係同以前一樣

唔會追睇. 主題曲 KT 唱得好Q難聽, 插曲可以一聽, 不過都好麻麻.

Formula 基本上同男排一樣, 張繼聰 強尼 instead of Stephy 陳宇琛 杜港.

睇左 KT 兩分鐘, fast forward, ...
boy4dudes 發表於 2022-10-25 20:52

條formula聽到都覺得悶
前人踏過足跡

誰是柳應廷...

誰是柳應廷...
kaman921 發表於 2022-10-25 23:39

笑咗.... 其實啲gag幾爛XD

BTW 好想聽赫茲自己唱返首片尾...

今日成集冇波打
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

今日成集冇波打
Nicholas 發表於 2022-10-26 22:21

未睇嘅建議成集skip左佢

未睇嘅建議成集skip左佢
wing 發表於 2022-10-26 22:25

得最後張繼聰果度好睇少少 大半集都少悶

覺得有聰聰,劇本都應該唔太衰掛~~

話說啲仔嘅咬字確實係麻麻地.... 好多都含住粒核講嘢 ...
MCmatt 發表於 2022-10-24 17:54

張生好突出,好似佢先係男主角支撐套戲

好難得有套劇mirror集齊mirror 最紅四個。

不過拍出來就一般… 比較期待百萬同居計畫
Life was a willow and it bent right to your wind.

窩 V 牙下

咁熟嘅
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

好難得有套劇mirror集齊mirror 最紅四個。

不過拍出來就一般… 比較期待百萬同居計畫 ...
babyshark 發表於 2022-10-27 12:25
Stanley上弦四confirmed?

Yoyo Kot 真係敗筆

kwanie 發表於 2022-10-27 22:41

CJ黎

回復 33# liwaynejason

教主客串 不過鏡仔最想食競選,我一定投Stanley
Life was a willow and it bent right to your wind.

首主題曲......................

回復  liwaynejason

教主客串 不過鏡仔最想食競選,我一定投Stanley
babyshark 發表於 2022-10-28 08:38
原來係咁 (係掂嘅)

193 本色演出又做得幾入型入格

kwanie 發表於 2022-10-27 22:41

佢俾人話個樣好似帶棗兒

唔知 @kevin2011 又覺得似唔似呢?

花姐好型XD

今集劇情暴走到大西洋

今集劇情暴走到大西洋
wing 發表於 2022-11-1 21:52

好過940920

RB正 同HERTZ 好加分

boy4dudes 發表於 2022-11-1 16:27

The Hertz嗰首好過RB
不過vocal 麻麻
劇聽聞頗伏所以冇乜興趣睇
前人踏過足跡

好過940920
Nicholas 發表於 2022-11-1 21:57

咁都好過iswim

覺得今次193做得幾好喎
而老闆仔、肥仔、聰聰做得最自然

點解我賢兩集都唔見人㗎

yoyo都有插曲唱 ian唔係冇啊嘛..
yoyo算唔算一晚之內得罪晒姜糖同hellosss

鋒學長終於出場啦
派分數嗰幕好可愛XD 轉返cool鋒又好型XD