返回列表 發帖
如果冇丁子高出現, 佢今日會係點呢?

其實呢邊先叫做正常討論
想去既就繼續講話想去
冇興趣就繼續留言話唔會去
唔似隔離一堆去既人"串"啲唔去既:「你地最後唔好又走去同我搶飛阿」
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

快劍俠 發表於 2022-10-28 16:23

都會搵到另一個可以合作嘅男人啩
凡事有得必有失 大中華市場係佢多年來渴求
Now as her wish

回復 51# 快劍俠

統治樂壇十幾載

有無民間傳奇

#骨氣煉成花瓣 比霓虹燦爛
on07111 發表於 2022-10-28 15:36

諗起MINOR CLASSIC 嗰次改到個編曲好難聽

如果冇之前果堆爛事,今次應該好難搶到票。
搞到而家神憎鬼厭先來搞呢D,都好少人會買帳。
不過點講都係side tracks,聽厭咗佢呢幾年既水瓶座野孩子,如果過到香港都會去睇。
其實人少D氣氛應該會更好。
希望今次搞得好睇d,可能係佢最後一次係香港開show喇。
要放開你 才隨時能掛念你

個CONCEPT好悲觀其實同一般跨年SHOW 開心FEEL好唔同

得第二PART同ENCORE 歌係HIT歌
其他都係B SIDE

街 ...
gordon0807 發表於 2022-10-28 15:23

佢早期有幾隻冬天碟都係主打悲情
反而夏天出嘅碟先開心啲

回復 56# Gary

不需要咁灰吧,千千仍會繼續出廣東歌的

回復  Gary

不需要咁灰吧,千千仍會繼續出廣東歌的
samcheng 發表於 2022-10-28 16:36

出歌同開show兩回事。
加埋呢兩年既新歌真係幾低級下。
演唱會前應該會出首新歌。

冇碟咩點解要聽串流?
Serendipity 發表於 2022-10-28 16:05

原來煎粉係學千粉
知慳識儉唔買碟
在這畢生不滅 無極的狀態

演唱會前應該會出首新歌。 ...
Gary 發表於 2022-10-28 16:38

好似話新碟已經錄得七七八八

回復 59# Gary

上善如酒連mv都無,唔尊重迪后

都會搵到另一個可以合作嘅男人啩
凡事有得必有失 大中華市場係佢多年來渴求
Now as her wish ...
kenneth 發表於 2022-10-28 16:33

唔一定如果無丁生
佢會係一個無人要,嫁唔出的中女, 應該專心拍戲多的
同而家IVENA咁吧, 有戲拍,有SHOW做, 出下歌
加上會死跟林生, 有大公司, 公關好好多

而且唔會主打上去, 佢都講過個時拍武十朗走上去拍幾個月好唔慣
丁生本身夫家係上海,都影響唔同想法
始終結左婚就係兩個家庭的事

無丁生, AT LEAST唔會傾得成TOUR, 成個比人鬧的位完全無左

但就會係一般人眼中嫁唔出, 生唔出,無人要的可憐單身老女人

但就會係一般人眼中嫁唔出, 生唔出,無人要的可憐單身老女人
gordon0807 發表於 2022-10-28 16:47

like容祖兒?
FIGHT for 陳柏宇

回復  Gary

上善如酒連mv都無,唔尊重迪后
samcheng 發表於 2022-10-28 16:46

佢行程表明明有錄mv
雖然無話係乜歌
但錄咗咁耐最後無出係好離奇

回復 63# gordon0807

你太誇張了,楊千嬅雖然非美女,不過想要搵人嫁係容易過祖兒

回復  gordon0807

你太誇張了,楊千嬅雖然非美女,不過想要搵人嫁係容易過祖兒 ...
samcheng 發表於 2022-10-28 16:55

都唔係啊, 香港實在太多嫁唔出的女人
仲要丁生個時都已經34, 拖下拖下就變40
從此沒有了

like容祖兒?
~蛋撻~ 發表於 2022-10-28 16:50

咁例子有好多的, 宣萱都係啊

唔一定如果無丁生
佢會係一個無人要,嫁唔出的中女, 應該專心拍戲多的
同而家IVENA咁吧, 有戲拍,有SHO ...
gordon0807 發表於 2022-10-28 16:47

所以雖然佢而家香港聲譽被丁生搞成咁,但始終覺得佢搵到老公又有個仔係好事,又要多得當年入咗AMusic,佢真係家庭事業兩難全。

所以雖然佢而家香港聲譽被丁生搞成咁,但始終覺得佢搵到老公又有個仔係好事,又要多得當年入咗AMusic, ...
Serendipity 發表於 2022-10-28 17:06

都係, 做女人最終最緊要係家庭A MUSIC個時唔係歌, 影都唔得, 無咩做,都無咩心機去溝仔
而佢唔係生左, 個時都無說服力拍5個小孩

但A MUSIC的歌其實又唔係好差,
我有時夜晚都會聽返化個隻碟
好岩感情有問題個時聽來喊

佢係咪第一個開兩次side track concert嘅歌手?
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

一開始我以為拉埋MIRROR系列的
點知係個人SIDE TRACK,應該會少街客睇掛
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

佢早期有幾隻冬天碟都係主打悲情
反而夏天出嘅碟先開心啲
kenneth 發表於 2022-10-28 16:36

想聽冬天的故事全碟~
  呢隻係我心目中佢TOP 3 GE 碟

gordon0807 發表於 2022-10-28 17:00

DO 姐都係AR , 繼續數~ 繼續數

荃力支持千嬋荃面復出兼再破自己紀錄兩首歌上女金!!!
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

演唱會前應該會出首新歌。 ...
Gary 發表於 2022-10-28 16:38

THIS IS A CRITICAL ISSUE~~ 近年D 歌真係. 話晒你都跟左人山人海咁多年, MUSIC TASTE 冇理由咁差 唔該交番隻至少有火鳥 OR 如果大家都擁有海 質素GE ALBUM 出黎

gordon0807 發表於 2022-10-28 17:00

陳慧嫻
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

其實係,個主題好唔夾個期,不過好過純粹hehehaha,嗰次舞台感係重啲
Serendipity 發表於 2022-10-28 16:07

321 主題係倒數人生,其實幾heavy,睇跨年場,隔離有街客訓左,訓醒之後早走。不過好彩等到2nd encore 衝到內場等佢著睡衣出來唱煉金術。
Life was a willow and it bent right to your wind.

321GO佢仲要放好多唔太熱門嘅歌,可能街客本身都悶親
Serendipity 發表於 2022-10-28 15:11

321 果flow 同 造型都好唔掂

THIS IS A CRITICAL ISSUE~~ 近年D 歌真係. 話晒你都跟左人山人海咁多年, MUSIC TASTE 冇理由咁差 唔 ...
快劍俠 發表於 2022-10-28 17:34

N年先一碟
如果低質真係好難盲撐

$980
唔會晒錢聽行走音的cd
再將我相信的如煙火般綻放

THIS IS A CRITICAL ISSUE~~ 近年D 歌真係. 話晒你都跟左人山人海咁多年, MUSIC TASTE 冇理由咁差 唔 ...

做唔出好歌好專輯,最主要原因係佢成個人既諗法同而家既音樂前沿脫晒節。
擁有海應該係佢最後一隻算有好歌既專輯。
同埋,佢都差唔多50,個樣而家仲肥咗。
唔係個個人都做到第二個林憶蓮。

希望佢好好練歌!
見到佢咁,想爭又爭唔落!
佢自己又唔爭氣

PS:上善如酒唔差噶,不過真係咁耐MV都冇真係講唔過去咯!

亞博一場 14,000
兩場 28,000
冇指定電台冇 SPONSOR
但相信好多丁生商業伙伴會有飛
唔會畀佢空晒位

#要藍C 山長水遠去博覽館好似有D 辛苦
#想聽 B MINOR 版本清明

like容祖兒?
~蛋撻~ 發表於 2022-10-28 16:50

EXACTLY

好似話新碟已經錄得七七八八
kenneth 發表於 2022-10-28 16:41

可能等到2038先出

近10年佢出得呢兩隻LP咋   
   呢兩隻唔差

但唔多囉

321 果flow 同 造型都好唔掂
jason567 發表於 2022-10-28 18:11

點止321

其實 春嬌3  之後  造型  一直跌落去

而家  直情唔掂

希望佢好好練歌!
見到佢咁,想爭又爭唔落!
佢自己又唔爭氣

PS:上善如酒唔差噶,不過真係咁耐M ...
chj0928 發表於 2022-10-28 21:20

真心啊   

直情換過造型班底

返嚟 重新嚟過

希望 佢

正正常常

做返個人啦

應該話
  如果冇入 A MUSIC 會點  (佢係入咗去  之後 某高層 帶佢去PARTY 先識 丁)

呢鋪

只求佢 自救

當年minor classics真係好經典

希望今次佢會做好場show
回饋番仲會真金白銀入場嘅fans

連rubberband小明亞博都未爆佢仲要搞兩場咁有信心

回復 93# angelcheng0203

佢個人多少有d唔服輸,講好聽d係勇,唔好聽好勝,唔衰得。不過都係佢自己嘅character,可能十二月通關,大陸歌迷落黎包場呢。
    不過都會期待佢個rundown嘅,如果真係小經典2.0
    用翻原版編曲好啦,唔好改到奇呢歌不稱身。

除左文案提到的 我在橋上看風景 知更 塔羅迷
   希望有 呢一批:
    亦舒說 她成功了他沒有 幹什麼 同病相愛 明日之歌 我等我在 麥芽糖
    快歌希望有:忌廉溝鮮奶
Life was a willow and it bent right to your wind.

連rubberband小明亞博都未爆佢仲要搞兩場咁有信心
angelcheng0203 發表於 2022-10-29 00:20

佢仲要同黎明撞期
「微笑之中 接受還未有 答案。」

一言難盡 我成日都覺得係佢嫁錯郎先搞到今時今日咁

回復  angelcheng0203

亦舒說 她成功了他沒有 幹什麼 同病相愛 明日之歌 我等我在 麥芽糖
    快歌希望有:忌廉溝鮮奶
babyshark 發表於 2022-10-29 00:52

呢堆都好正 為左搏一搏人生有機會聽到 味之素+我不要你愛你live
我諗我都係會死死氣去睇

當年minor classics真係好經典

希望今次佢會做好場show
回饋番仲會真金白銀入場嘅fans ...
masterdragon 發表於 2022-10-28 23:31

希望 唱 上次冇唱嘅 SIDE TRACKS

回復  angelcheng0203

佢個人多少有d唔服輸,講好聽d係勇,唔好聽好勝,唔衰得。不過都係佢自己嘅ch ...
babyshark 發表於 2022-10-29 00:52

只要為我好 內有惡女  我很好  知情識趣  陌路 ... ( AMUSIC 大部分歌 ) ...

呢堆都好正 為左搏一搏人生有機會聽到 味之素+我不要你愛你live
我諗我都係會死死氣去睇 ...
miriam0831 發表於 2022-10-29 05:00

我都會
  其實 係有 回憶嘅

刪唔走嘅