返回列表 發帖
排隊拎飛條隊勁多人…聽到保安行過話楊千嬅都咁多人 笑死咗
但都幾多大陸人 ...
let'sbegin 發表於 2022-12-17 19:31

係喎,原來fanclub飛可以今日先攞?之前仲要人去咁遠拎

救命沒有關係唱得勁有感染力
let'sbegin 發表於 2022-12-17 21:19

呢首真係唱得好好,意想不到

亂唱的歌
mc 我睇嗰場都係呢首
希望今次可以補返 魂斷威尼斯俾我
Jacz 發表於 2022-12-17 21:49

海浪聲我以為接呢首,我當年都係亂唱的歌無威尼斯

想問而家仲買唔買到$980靚位 要去邊搵
moo 發表於 2022-12-18 01:11

黃牛啩,公售得側邊單座位

Eric作曲首新歌雖然高音位唔少,但好聽啊。
歌詞都好好。
Gary 發表於 2022-12-18 01:14

呢首真係掂,唔係EK行貨,歌詞都好好

除左亞博個埸太差之外,同少minor之外,遺憾無剛剛好
亞博D側位差到,我680第一行全程俾我隔離條友遮哂,個 ...
V123 發表於 2022-12-18 01:14

不嬲亞博坐側邊都係幾災難,佢今次有一段台伸出嚟已經好,起碼冇咁側

所以我係偏向失望,喺揀歌方面唔夠 side,為咗討好果班大陸人/近幾年先睇佢嘅人,
揀一堆唔符合主題嘅歌 ...
hissorhk 發表於 2022-12-18 02:12

講真我覺得呢個可能本身係My Gratitude個概念,所以唔係全sidetracks

今次啲歌係咪細so幫佢揀?佢有多謝佢定我聽錯

有新歌足本

尋晚睇完
好大感受

覺得根本有某間娛樂公司造佢
造左3 年
旗下雜誌不停唱衰+網絡欺凌
真正鍾意佢既人又點 ...
jason567 發表於 2022-12-18 13:59

佢講完嘢後氣氛熱烈咗,之前都仲係有啲拘謹

同埋佢做咩講咩都會俾人講

不如直線抽擊仲好啦
今晚01 、新假期、東地
果d去採訪
咪直接串下佢地囉
佢地點 ...
jason567 發表於 2022-12-18 14:00

係㗎,用網民留言又可寫篇文,啲網民都唔知係咪佢自己,自編自導

有黑布點叫爆滿
開show前都仲買到8張點叫爆滿

當年Gin Lee咁多黑布都唔敢講爆滿啦 ...
JasOh103 發表於 2022-12-18 13:37

政府限制坐八成半喎,你數過黑布遮多過一成半?
連東方都寫佢爆滿,佢哋都搵唔到位做佢

我都估唔到有罐頭湯同擁抱回憶
聽到尖叫
佢自己都話:係咪估唔到我會唱呢? ...
fifty1205 發表於 2022-12-18 14:10

我都鍾意擁抱回憶

回復  JasOh103

我睇得開心你吹啊
oreo 發表於 2022-12-18 16:08

你兩個都用Sammi做頭像有時我都分唔到邊個打邊個

係ig 見到其他亞博演唱會既相,有唔少最接近台邊既section 都會遮左上排,估計係因為咁近台邊又咁高, ...
fclsc1314 發表於 2022-12-18 16:20

總之連東方都話爆滿某會員都冇嘢好講,冇理由佢負面新聞就信東方其他又唔信啩

安心出行無影響當事人,反而d歌迷接受唔到
ericp222 發表於 2022-12-18 18:07

咁我都想Sammi好,正如佢嘅支持者成日網上攞佢同千嬅比,話有乜理千嬅都攞到影后Sammi居然冇,Sammi快啲攞到咪皆大歡喜囉,支持者唔使再咁多怨念。

之前都講咗,舊粉離去,又有一批新粉加入。
所以先有最好的債同你會愛的人。
其實我真係唔care佢呢場show ...
Gary 發表於 2022-12-18 18:35

同意,其實佢生仔後基本上都開始過氣,嗰段時期主要靠春嬌同校長兩個角色維持住人氣,唱嘅新歌除咗筆債之外都唔係太大迴響。 呢段時期佢都有上大陸綜藝但又冇人會批評佢。

老老實實好想睇,奈何唔喺香港
就算今時今日對佢冇好感,始終佢嘅歌都充滿回憶同背後創作人嘅心血
罐頭湯/ ...
hehe 發表於 2022-12-18 19:10

正如佢講過,大家鍾意佢嘅歌同相關嘅回憶,佢只係當中一個小角色,大家先係自己回憶嘅主角,冇需要否定自己嘅過去。

尋晚最正我覺得係冬天的故事
    果key 好岩佢唱
    亦係佢最好聽既音域

但而家既佢好鍾意擇d ...
jason567 發表於 2022-12-18 19:17

佢不嬲都鍾意呢類旋律,當年飛女最後嗰段我聽到都打個突,係聽耐咗先覺得順,好不容易遇見愛又係類似。

係呢度留言有人將我地視為楊千嬅最後的忠粉,
但講真我連佢上d大陸節目都好少睇。
反而有好多唔like佢既 ...
Gary 發表於 2022-12-18 19:23

呢樣真,我都好少睇,以前直頭冇睇,只係呢三年攻擊得咁勁先令我都睇睇佢上大陸嘅唱歌節目。所以我先話佢被人攻擊反而令我更支持佢。

演唱會主辦方回應《香港01》解釋指,蓋黑布的做法其實是按足程序去做:「需要符合現時政府的防疫85%入座率 ...
fifty1205 發表於 2022-12-18 19:53

我一早已回咗某會員啦,佢選擇性唔回覆就無謂再篤爆佢啦

政府限制坐八成半喎,你數過黑布遮多過一成半?
連東方都寫佢爆滿,佢哋都搵唔到位做佢 ...
Serendipity 發表於 2022-12-18 14:10

開心,同千千影咗相
賴爽 發表於 2022-12-19 01:21

今晚咁多人你都有等影相?

算排得前不過都趕唔到機鐵
賴爽 發表於 2022-12-19 03:03

咁厲害,我怕有排等費事冇車搭,真係唔知點走
係單獨影定團體照?尋晚淨係影團體照

睇第一場,
啲高音唔知咩事好緊好刺耳,點解佢同Eric Kwok仲要揀啲勁高音既新歌黎唱
反而阿于新歌就最正路 ...
721AXA 發表於 2022-12-19 12:55

其實我覺得佢話係巡迴尾站就純粹因為個音樂班底係一樣

以前係千嬅fans, 禽晚俾個fd 拉咗去睇,
佢唔係佢既fans, 純綷買到飛就揾人陪佢睇.

我本身無諗過會睇, 無甚 ...
sumtom 發表於 2022-12-19 12:33

覺得佢唔會退,佢越來越似佢偶像阿姐,唔理人哋啲批評繼續做。

真心勁多老人家咁
我 block A J 行成排 60-70 路

不過嬋粉都叻叻
成班衝哂去個台
個場幾多吉位都無人知 ...
賴爽 發表於 2022-12-19 12:38

坐咁前先有可能係嘉賓飛所以有呢啲老人家
我尋日坐得仲前過你,隔離位竟然鬧後面班fans太大聲嗌,唔想嘈唔願郁就唔好買咁前啦

啱啱有人係tg谷都傾緊,話好似講緊方丈咁

倫敦 踏上鐵路 未見揮手送行長島 找不到方法 能治愈愛恨無力感  ...
Jacz 發表於 2022-12-20 14:37

有佢嘅TG谷?

回復  chj0928

竟然!
但Vani 都有去
其實係證明以前嘅老友仲喺度
k@k 發表於 2022-12-20 22:17

我都有少少意外,Vani電台都好耐冇播過千嬅嘅歌,但竟然去演唱會,可能有私下聯絡。

無去無來悟空性,不生不滅證菩提。
Gary 發表於 2022-12-20 23:15

其實一聽到無來無去就直接諗起Eason首不來也不去

臭四拎唔到影后我就心涼加埋臭四老公安心亂局全城皆知就仲抵死 ...
sexykaren 發表於 2022-12-30 18:14

我反而想佢快啲拎,咁啲fans就再唔使怨氣咁重