返回列表 發帖

[Dec/2022]【in the round】ALFRED HUI 許廷鏗 LIVE 2022

【in the round】ALFRED HUI 許廷鏗 LIVE 2022
日期及時間:
2022年12月30日 8:30PM
2022年12月31日 9:30PM
地點:Star Hall KITEC
票價:$800 / $600

11月24日 KKday優先訂票
11月29日 KKBOX付費會員優先發售
12月2日 快達票公開發售

附加資料:
【 自許紀錄 首個音樂會 】
每一秒 都在 建構 自許紀錄
每一站 都是 新挑戰 新開始
每一個 都 不能缺少 的您們
每一步 都 需要 同行與吶喊

Source: 佢fb

太貴啦,我要諗下睇唔睇。

Solo concert! 睇!

solo concert一定會睇,佢2019年紅館嗰次真係好睇
呢幾年又儲落一堆歌無唱
也可順道同牙醫倒數迎接新年

會唔會同合併show一樣?賣唔...

會唔會同合併show一樣?賣唔...
K2022 發表於 2022-11-15 14:30

今次無人拖累唔同啦

少咗個肥嘢拖累, 分分鐘火速售罄!!!
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

2019睇左
但呢幾年的歌路唔係好岩聽
仲要12,1,2月咁多SHOW
只可以捨棄佢了

呢個場可以坐幾多人?
Life was a willow and it bent right to your wind.

四面.台star hall??!?

回復 7# CyrusLing

吳林峰有咁差?

回復  CyrusLing

吳林峰有咁差?
samcheng 發表於 2022-11-15 17:24

詳情你可以問返K會員, 佢熟林峰多啲
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

如果賣得比crossover 騷差 咁就大獲喇

Anyway 有嘉姐加持 實賣到嘅

如果賣得比crossover 騷差 咁就大獲喇

Anyway 有嘉姐加持 實賣到嘅
kilai 發表於 2022-11-15 19:06

兩場九展座位數目好似少過一場會展,加上好多人唔鍾意吳林峰和跨年效應,銷量點都唔會太難睇。

歌手許廷鏗(Alfred)將於12月假九展舉辦以唱片公司老闆身份舉辦首個自資個人演唱會,雖暫時未能成功申請更大演出場地,但他亦繼續不惜工本堅持開四面台,投資超過7位數字製作費。而個唱海報有別於以往偶像派靚仔造型,以再造紙及蜂巢包裝紙製作服飾,遮掩半面,Alfred直認:「今次演唱會,大家見到嘅的確會同以往會唔同,係一個經歷疫情後蛻變咗,一個真實而自由自在嘅獨立歌手,係個我自己都好鍾意見到嘅許廷鏗,就好似張海報咁,眼神好堅定,我覺得入場睇嘅樂迷都會鍾意呢個我 。」

Alfred 大談是次演唱會的命名原因:「依家嘅我無咗大公司背景,咁樣反而多咗一啲新嘅樂迷。但對一啲13年前開始追隨我嘅樂迷嚟講,我知道佢哋多多少少都會唔慣,所以都用呢2年去同大家一齊成長。其實演唱會個名《in the round》係形容其中一類雕塑,係指無依附背景、觀眾可以從四面八方都欣賞到嘅雕塑。真係好適合形容自己呢刻嘅狀態,正正就係希望入場嘅大家,可以用自己喜歡嘅角度去感受呢個無背景嘅我,我都好期待自己嘅演出。」

日前接受網上訪問,問他成為獨立歌手後是否比較敢言,他說:「以前一直有好多公司同事幫手,好多事情都唔使自己處理,大家就難啲接觸到我本人。依家唔同!既係歌手又係老闆又係員,自己開唱片公司,所有事情要親力親為,就連要申請臨時公眾娛樂場所牌照,都係我自己揸車去交㗎!」
在這畢生不滅 無極的狀態

歌手許廷鏗(Alfred)將於12月假九展舉辦以唱片公司老闆身份舉辦首個自資個人演唱會,雖暫時未能成功申請 ...
losyes 發表於 2022-11-15 23:47

亞佛半邊面好似瘦咗
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

呢個場可以坐幾多人?
babyshark 發表於 2022-11-15 16:10

最多可以開到三千六

亞佛半邊面好似瘦咗
on07111 發表於 2022-11-16 07:21

人們剖析我的臉

年尾最後兩日都要見到佢 會唔會係成年最黑仔嘅事

個台要承受佢,可能再加埋欣宜希望頂得住
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

好似係測試緊吳林峰有冇陀衰家咁

俾唔到錢, 跟住一出一入就見到好似賣哂

好快就賣晒,我買唔到,有冇人成功買到?

林峰好慘
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

應該只放左好少飛
始終細場
【This is MC】澳門見

俾唔到錢, 跟住一出一入就見到好似賣哂
阻住 發表於 2022-11-24 10:07

買唔到 佢冇十分鐘hold飛 撳到日子同package之後要鬥快入資料
「微笑之中 接受還未有 答案。」

好貴

30/12 暫無票券
31/12 賣唒

不過今日無得揀位,唔包有頭十行,所以都係佛系㩒

真係賣曬

回復 29# K2022

蔥蔥要準備裸跑

回復 30# samcheng

Who is 蔥蔥?

回復 31# K2022

羅曉聰

美鏗ig話會放多過五成霏公售, 同埋會加印相機

有冇人見過個座位表
電話買到飛, 但唔太知咩位

回復 35# mainlib

入到去見$800,2-2同2-4都禁唔到
轉買8*1右邊對正台第一行算

當然無華納幫手谷係同以前無得比
但都叫賣到仲想點

回復  mainlib

入到去見$800,2-2同2-4都禁唔到
轉買8*1右邊對正台第一行算 ...
阻住 發表於 2022-12-2 10:49

8*1 係樓上balcony?
我 3*4 ...
好似幾遠下...

8*1 係樓上balcony?
我 3*4 ...
好似幾遠下...
mainlib 發表於 2022-12-2 11:29

係, 上次睇Jay Fung都係呢啲位感覺幾好
如果$800禁唔到近台既頭幾行寧願坐上面

賣晒 X燈聰聰裸跑未

我終於由friends買到一張$800,AH行,究竟個位靚唔靚?

BTW,恭喜Alfred演唱會賣晒,有人要祼跑

Wow 賣晒wor!!!
魂冇影啲歌真係好難聽

頭先叱咤樂壇突發訪問話如果加場一係加31/12下晝,一係加1/1下晝,1/1晚點都會去叱咤
兩場唔同rundown

今次反應好,真係下次直接亞博  
PS:感覺今次零鏗會喊得好犀利!畢竟經歷咁多輿論壓力!

恭喜佢賣晒飛

不過佢而家好長氣
次次見到佢ig 堆字都唔想睇
【This is MC】澳門見

唔知會唔會光害/魂遊太虛呢啲歌

有預感兩隻新碟嗰1x首歌係膽,啲舊歌就兩晚唔同

又perse又小巧 咩事
魂冇影啲歌真係好難聽

仲有吳林峰 有啲Alfred Isn’t Me感覺
「微笑之中 接受還未有 答案。」

咁大膽連續唱五六首unreleased songs,仲要中間一句嘢都唔講

唔知買咗聽晚飛啲街客收到風之後,係咪會嚇到即刻放霏