返回列表 發帖

四鏡入五強 搞笑AK提議試投不喜歡的歌手

ViuTV今日(25日)舉行節目發布會,率先預告來年精彩節目及劇集。MIRROR成員邱士縉(Stanley)今年有三劇在身(《iSWIM》、《野人老師》、《季前賽》),但在發布會上,卻未見來年有任何作品,而姜濤、盧瀚霆(Anson Lo)亦一命運,至於江熚生(AK)分別於《打天下2》及《冰上花火》演出,成鏡仔之冠。

2023年度AK將會是MIRROR成員的「劇王」,《冰上火花》及《打天下2》 的男主角,相反本年度的MIRROR「劇王」Stanley(邱士縉)則是一部作品都沒有,而隊中的人氣王姜濤、盧瀚霆(Anson Lo)同樣沒有作品推出,而Edan就僅有一部綜藝節目《膠戰3》

MIRROR接受訪問時,AK解釋係因為時間調動,所以才令他有兩劇在身。「但其實係錯覺,我哋視帝都仲係邱生(Stanley ),我呢啲仲喺邊徘徊。」對於將與Lokman 及AK拍劇《冰上花火》,Ian訪問時再三表示與Lokman 合作十分開心,二人在《造星》時同組,所以有一定火花,而與AK合作感覺,Ian就只係話「好」,足見二人感情十分要好,問到會否擔心因AK太長氣而引致職業性失聰,Ian 表示:「Fans好似話會送耳塞,所以唔擔心,多謝關心。」

另外,MIRROR成員姜濤、Ian 、Edan 與Anson Lo成功殺入叱咤我最喜愛五強,Edan 叫大家勿用「夾擊」形容五強另一位對手張敬軒,又指入到五強已經好開心。「咁多人支持,會盡力做好每一個作品。」Ian 表示十分榮幸可與軒公在同一名單上。「投每一位心儀歌手都係推動大家做好崗位,做更好作品畀大家聽。」Anson Lo表示知悉粉絲動員親朋好好友投票,所以只能說「辛苦晒大家,如果大家投到鍾意嘅歌手係最好嘅樂壇景象。」AK最後更提議大家可以試投不喜歡的歌手,殺對方一個措手不及。

link

延伸閱讀:
CY坦言與ANSON少咗聯絡
CY爆ANSON令佢興奮:「佢好快…」
在這畢生不滅 無極的狀態

AK 真係好幽默
Canto Music Picks 2024 Week 12
#1 神算 方皓玟

AK最後更提議大家可以試投不喜歡的歌手,殺對方一個措手不及

鬼馬 又想呃我投馮素波?

鬼馬 又想呃我投馮素波? ...
mamakin 發表於 2022-11-26 00:49

我未睇到你個留言都已經諗到要投余宜發
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

鬼馬 又想呃我投馮素波? ...
mamakin 發表於 2022-11-26 00:49

想投個位榜都上唔到無得投
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

想投個位榜都上唔到無得投 +1

與AK合作感覺,Ian就只係話「好」,足見二人感情十分要好

好hea
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

天王郭富城壓軸演出向舞蹈員致敬,被認為藉此教ViuTV尊重舞者,AK說:「我們尊重是擺喺心入面,不需要成日提住。」
在這畢生不滅 無極的狀態

想投個位榜都上唔到無得投
on07111 發表於 2022-11-26 04:58

x2

又係四鏡VS軒公的局面
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

天王郭富城壓軸演出向舞蹈員致敬,被認為藉此教ViuTV尊重舞者,AK說:「我們尊重是擺喺心入面,不需要成日 ...
losyes 發表於 2022-11-26 10:54

哈哈哈

AK最後更提議大家可以試投不喜歡的歌手,殺對方一個措手不及。

鹽兒我無五票投唔晒最男
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

天王郭富城壓軸演出向舞蹈員致敬,被認為藉此教ViuTV尊重舞者,AK說:「我們尊重是擺喺心入面,不需要成日 ...
losyes 發表於 2022-11-26 10:54

間野兩個月都唔幫佢地練好正確答法

生生好風趣 唔知佢又投左比邊個呢