返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2022/11/27

903 專業推介@2022/11/26
RK  LW  Songs            Singers
01 05 樹仔           Serrini
02 08 Little Fires Everywhere   泳兒
03 16 氣流               雲浩影
04 13 地球上的最後一朵花    陳卓賢
05 06 到底發生過什麼事     Dear Jane
06 ne 通心術          per se
07 14 Don't Think Too Much?     黃明德
08 15 阿波羅          李駿傑
09 03 笑住喊          Gareth.T
10 19 有天           陳柏宇
11 09 滴滴金              陳宗澤
12 12 自生自滅             張蔓莎
13 ne 借夢           Anna HisbbuR
14 10 We All Are             MIRROR
15 11 恐懼蠶食心靈       鄭欣宜
16 ne 勇者鬥惡言        葉巧琳
17 04 海邊的呀豪        洪嘉豪
18 ne 心的全部         黃妍
19 07 Take A Breath      馮允謙
20 ne 在天空挖一個洞      Kendy Suen

中文歌曲龍虎榜@2022/11/26
RK  LW Songs            Singers
01  10  遇怪魔我識得變大個     鄭伊健
02  04  OK SURE          張天穎
03  08  小撇步           應智越
04  06  Little Fires Everywhere    泳兒
05  01  明天仍要繼續        譚詠麟 / 炎明熹
06  15  意外現場          周殷廷
07  16  Take A Breath       馮允謙
08  19  海邊的呀豪         洪嘉豪
09  05  We All Are         MIRROR
10  13  滴滴金           陳宗澤
11  02  雙重標準          Michael C
12  12  To Go            黎展峯
13  14  恐懼蠶食心靈        欣宜
14  11  Sick and Tired       Lewsz
15  20  地球上的最後一朵花     陳卓賢
16  ne  wanna be close to you    鍾柔美
17  ne  自生自滅              張蔓莎
18  ne  自問自答          Robynn Yip
19  ne  人啊人           陳奕迅
20  ne  教我            顧定軒

新城勁爆本地榜@2022/11/26
RK  LW  Songs                             Singers
01   06 男人老狗                          側田
02   07 地球上的最後一朵花                     陳卓賢
03   NE  永順街39號                                       盧瀚霆
04   NE  Not Givin’ Up                                    After Class
05   18 意外現場                          周殷廷
06   08 Take A Breath                         馮允謙
07   11   有天                            陳柏宇
08   10 Little Fires Everywhere                    泳兒
09   NE  你是我捱過困境的勇氣                          JNYBeatz
10   15 厭惡物圖鑑                         陳健安
11   14 勇者鬥惡言                         葉巧琳
12   13 願意等你                          ONE PROMISE
13   NE  Wherever You Are                             P1X3L
14   16   Wanna Be Close To U                    鍾柔美
15   17 Don't Think Too Much?                    黃明德
16   NE   阿波羅                           李駿傑
17   19 陰暗面                           李妍
18   NE   LOVE / PAIN                                    ANSONBEAN
19   20 難道青春是一種鄉愁                      鍾浩賢
20   NE   Time to let go(feat. Luna Is A Bep)    周子涵

Chill Club 推介榜@2022/11/27
RK  LW Songs         Singers
01  07  We All Are         MIRROR
02  08  Glitterfalls       鄭欣宜
03  02  記得          林家謙
04  ne  勇者鬥惡言                    葉巧琳
05  09  願意等你        ONE PROMISE
06  05  樓下有人        古巨基 / 葉巧琳
07  04  抗氧化組合       野佬
08  06  到底發生過什麼事    Dear Jane
09  ne  我的波利海妮婭              謝安琪
10  ne  笑住喊                         Gareth. T

勁歌金榜@2022/11/27
RK  LW Songs                           Singers
01  01  明天仍要繼續                   譚詠麟/炎明熹
02  03  Take A Breath                馮允謙
03  05  人與人之間         許志安
04  06  Little Fires Everywhere    泳兒
05  08  我的視角            衛蘭
06  07  乾            張天賦
07  09  隨意瞞                           菊梓喬
08  10  雙重標準         Michael C
09  ne  wanna be close to u        鍾柔美
10  ne  小撇步                            應智越
My Last FM
Nick's Music Selection 2023 (Week 5)
1. 生活復常 - 洪助昇   2. 第一個迷 - 魏浚笙  3. 孤單 - Gareth. T

我的波上chill club

Overkill (Explicit) - MC

serrini 終於 903 首冠,真係慘,幾屆最女五強又幫 903 表演,而家先有 d d 回報。

又來幫美火集氣啦
希望記得年尾都可以上下榜啦順便
following Terence lam

LFE 上

笑住喊要追十大嗎?覺得似保作曲人多D,攞到十大作曲人都會打包袋埋,會一次兩個?咁吳林峰就食蛋喔,今年點睇都似分豬肉feel,我覺得是為我謙B年底記得上,同埋人啊人演唱會週狂播做好準備耶,先拉開距離
following Terence lam

回復 1# Nicholas

明天仍要繼續   冠軍 ;)
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

唔明點解Serrini 會係呢首歌 903 首冠

Overkill (Explicit) - MC
boy4dudes 發表於 2022-11-28 01:06

唔知點解諗起JW首STUPID BOII
何時能再一起怎樣說起 何時能記不起尤其是你

powerful 發表於 2022-11-28 03:54

開show兼攝冠

補翻金毛玲個冠軍

補翻金毛玲個冠軍
WZA111 發表於 2022-11-28 05:13

一年補一首要補到2030年
觀察着妳 窺探着妳
知道是妳 肯定就是妳

可能傾好下年幫手做拉闊

燒不盡

Thanks 903
梁詠琪《Capitulo》全新廣東唱片 · 現已接受訂購
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

燒不盡

Thanks 903
l00540 發表於 2022-11-28 07:30

係落榜週定係不死都唔打緊 最緊要繼續燒
何時能再一起怎樣說起 何時能記不起尤其是你

美火一定要撐落去

omg! 泳兒真係死位不死!!

淡友全面退場

能越過就有未來!

美泳:是我奇蹟...

睇嚟係欣直最女票數大幅拋離其他女歌手, 所以女金要讓返出嚟畀美泳
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

美火一定要撐落去
kenvincy.cn 發表於 2022-11-28 07:38

琪待美泳喜極而失言

Shxt 冠軍週的感言)

係落榜週定係不死都唔打緊 最緊要繼續燒
leroyjaime 發表於 2022-11-28 07:32

無錯,「一定要撐住」
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

睇嚟係欣直最女票數大幅拋離其他女歌手, 所以女金要讓返出嚟畀美泳 ...
CyrusLing 發表於 2022-11-28 08:46

今年唔夾硬拎女金係為佢之後再拎女金 最女儲本錢
祖先05年夾硬搶女金搞到永世都拎唔返我最喜愛 前車之鑒

祖先05年夾硬搶女金搞到永世都拎唔返我最喜愛 前車之鑒 ...
Wonders 發表於 2022-11-28 08:52

不過今年係美泳唯一機會女金, 欣直讓路都好嘅, 下年開始就交返畀欣直美煎同AK爭
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

祖先05年夾硬搶女金搞到永世都拎唔返我最喜愛 前車之鑒 ...

對!希望佢公司/ 經理人睇到

火火火火火火火

美火不熄,三甲仍然有機。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

btw 誅神的黃昏係咪已經ban咗
今個星期冇播過

黃妍已經ban超過一日
係gin lee嘅幾百分之一
SSN Chart (3 Feb) 冠軍歌: LOVERSE - 呂爵安 | 本周鏡歌: 罰你 - 李駿傑

風見志郎 發表於 2022-11-28 09:43

三甲肯定有,係未知最後攞乜顏色獎
用力掃 盡力掃 落力掃 合力掃

咁我又覺得直好難去到美祖犯眾憎個程度
但今年唔拎對長遠發展係好事

連續拎左兩年,就算下年歌曲質素上返黎都好難再畀女金你
唔通真係個個都可以萬年女金咩

btw 誅神的黃昏係咪已經ban咗
今個星期冇播過
葉落冰川 發表於 2022-11-28 09:43

無903logo咪唔播law
A Powerpick年度大清算 2022 (投票開始啦)
click here

睇吓欣宜同寰亞簽幾年約,如果欣宜只簽3年約,拎埋今年好正常,因為唱片公司實谷到盡,
之後嘅事之後先算啦,況且要谷Jay男金就要放棄女金
A Powerpick年度大清算 2022 (投票開始啦)
click here

因為 903 廢
要冠 Serrini 都要冠佢最廢嗰首派台歌

風見志郎 發表於 2022-11-28 09:43

如果今日 美火 播多次,應該穩?

如果今日 美火 播多次,應該穩?
hkbaby 發表於 2022-11-28 11:25

一額汗
Dttm都要救

睇吓欣宜同寰亞簽幾年約,如果欣宜只簽3年約,拎埋今年好正常,因為唱片公司實谷到盡,
之後嘅事之 ...
gcgoobi 發表於 2022-11-28 10:16

明年Jay男金GinGin女金係最理想
Jason's Playlist 2023
Week 04 #1 至少還有你取暖 - 梁釗峰

2023 有嘢會發生
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

2023 有嘢會發生
星勤 發表於 2022-11-28 11:51

拉闊嗎?

因為 903 廢
要冠 Serrini 都要冠佢最廢嗰首派台歌
bagfgfcde 發表於 2022-11-28 10:53

明明樹木真美首冠先最合理
【This is MC】
紅館見

chill club+勁歌 加埋有二十首上榜歌!勁!
Life was a willow and it bent right to your wind.

明明樹木真美首冠先最合理
lemontea1069 發表於 2022-11-28 11:57

長期浪漫冠都合理

網絡安全隱患就好應該首冠啦

可能今年最女,所以有首冠
用力掃 盡力掃 落力掃 合力掃

2023 有嘢會發生
星勤 發表於 2022-11-28 11:51

我估又係樹林拉闊

我估又係樹林拉闊
Thomas 發表於 2022-11-28 12:17

又林家謙?

一額汗
Dttm都要救