返回列表 發帖

[Dec/2022] yuu 林子祥開心演唱會:香港站

演唱會名稱: yuu 林子祥開心演唱會:香港站
日期: 2022年12月26日
時間: 下午8時
演出地點: 亞洲國際博覽館Arena(1號展館)
門票售價: $880 / $680 / $480 / $380
售票系統: cityline
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

仲YUU?依家行入惠康都唔再播果首啦
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

仲YUU?依家行入惠康都唔再播果首啦
kevin2011 發表於 2022-12-2 11:49

唔唱yuu咪唱返我愛你囉

唔唱yuu咪唱返我愛你囉
hv8638 發表於 2022-12-2 12:36

唱uptown girl
「微笑之中 接受還未有 答案。」

想聽 相對論

嘉賓 陳豪
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

歌單

20:11 熄大燈,播yuu

20:15 開場
1. 我愛你 (最尾嗰段,我愛你全部轉唱yuu)
Talking (呀Lam問大家聽厭咗yuu未)
2. 分分鐘需要你
Talking (講鄭國江)
3. 莫再悲
4. 沙漠小子
Talking (講林振強)
5. 吖嗚婆
6. 抱緊眼前人
Talking (講潘源良)
7. 數字人生
8. 改變常改變
Talking (講潘偉源)
9. 友愛長存
10. 美麗的小姑娘
Talking (講黃霑)
11. 願世間有青天
12. 在水中央
13. 再見楊柳
14. 千枝針刺在心
—電影歌—
15. 男兒當自強
Talking
16. 邁步向前
17. 活色生香
18. 幾段情歌
19. 最愛是誰
20. 似夢迷離
21. 誰能明白我
———
22. 這一個夜
23. Band Solo (和音唱史泰龍Lambo) + 花街70號
24. Ah Lam日記
25. 成吉思汗 + 阿里巴巴 + 狂歡
26. 海巿蜃樓 (呀Lam叫全場企起身,中間播片講Credit)
27. 敢愛敢做
(21:50唱完,呀Lam終於落台)

安可
28. 大丈夫 (和音唱) + 真的漢子
29. 憑著愛
30. 千億個夜晚 / Lonely Won’t Leave Me Alone / 千億個夜晚
Talking
31. Medley: Rock Around the Clock (Bill Haley & His Comets cover) / Johnny B. Goode (Chuck Berry cover) / Rock and Roll Music  (Chuck Berry cover) / I Saw Her Standing There (The Beatles cover)
Talking
32. Donna Summer Medley: She Works Hard for the Money / Bad Girls / On the Radio / Love to Love You Baby / This Time I Know It's for Real / Hot Stuff / She Works Hard for the Money / Enough Is Enough (with 莎莉)
Talking by 莎莉
33. 每一個晚上 (全場手機燈)
影selfie
22:25 出credit
22:26 完場

今次終於無林德信出嚟唱五首,感恩

時隔一星期再入亞博 坐前排
音響超級大聲 Lam一如既往中氣十足
音響及歌聲都大聲過千千演唱會勁多
現場所見入座率都滿?意料之外
同樣慶幸無林德信做嘉賓

以為Sally會唱聖誕歌