返回列表 發帖
17號都sold out了!尾場加油
Asia Miles 都三場都sold out了!
hkaddoil 發表於 2023-2-8 10:37

Good news
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

但總捨19/2又轉咗做少量,希望唔係淨返好多啦
khyip6 發表於 2023-2-8 11:15

好消息一個接一個 加油!

17號880淨返四張了希望啲人睇完17/18之後會想睇埋19
hkaddoil 發表於 2023-2-8 10:02

識睇應該睇尾場~~

香港G夜尾場終極大合唱

好時辰巡迴演唱會尾場三安

尾場Exclusive medley

經典重温:

#琪待尾場 #集氣上落車medley

時間遇上我們 還有9天遇上梁詠琪
Gigi選 - 五強之一

Source: Hong Kong Singer Channel
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Gigi 次次都最後一星期賣晒

好正 good show
lemontea1069 發表於 2023-2-9 00:05

Thank you ~

Btw, 上次未錄流行經典50年
大概早一個月,已經賣晒

今次最奇怪又無上Chill Club
又無上TBB~~~

雖然少左在公仔箱宣傳
但多左在新平台唱Live:

Music Panda:

谷live:

時間遇上我們 還有8天遇上梁詠琪
Gigi選 - 五強之二

Source: Hong Kong Singer Channel

chill club依家啲期好奇怪
個個都係開完show先上去/錄左開完show先播
唔係好多人上去宣傳演唱會 ...
wing 發表於 2023-2-9 12:53

認同… 唯有重温住Chill Club的精華片段先啦

首次上Viu

疫情下沒有觀眾版

19/2
$880 $580 已轉晒少量了
cyrus429 發表於 2023-2-9 18:15

感謝你手奉上心奉上

KKBox預習歌單
https://www.kkbox.com/hk/tc/playlist/9XiES2NiUFThPiRiPH

今日買咗19/2 4張 880 15行
希望係Sammi
wzx0825 發表於 2023-2-9 20:29

回復  wzx0825
我都係睇尾場
ga_ry 發表於 2023-2-10 02:37

尾場見

時間遇上我們 還有7天遇上梁詠琪

演唱會仲有一星期開鑼
一齊重溫GIGI嘅快歌系列啦

拳舞 - G For Girl

踢躂舞 - Cover Girl x 我@你

出走地平線/ 我鍾意/ 一年之計

回復  乐坛风云

城城 做sammi 嘉賓嗰陣有合唱過愛的呼喚架
saturnrthk 發表於 2023-2-9 10:55

華仔下週會返港嗎?

Btw, 華納年代原來同城城合唱過《強》

唔知有冇機會係基仔
khyip6 發表於 2023-2-10 16:36

我都想有基仔/ 東東~~~

許願咁經典,但冇同基仔喺紅館合唱過,希望今次有機會
khyip6 發表於 2023-2-10 17:07

基仔應該在香港~~

希望可以驚喜登場啦

想問下頭兩次紅館 有咩歌冇收入係DVD度ga?一直好好奇點解頭兩次演唱會都冇 一天一天 ...
caijinglong 發表於 2023-2-10 21:52

《G For Girl Live》好似有唱《繼續愛》,不過無入碟

《高妹Funny梁詠琪演唱會》應該就無入嘉賓合唱(Kelly、劉德華、Eason…)

而《梁詠琪本色演唱會》、《香港G夜》、《好時辰巡迴演唱會》都無出碟

G for Girl 應該有唱繼續愛
因最尾花絮彩排見有唱

我好想聽返Gigi
係Sammi 螢光粉紅演唱會
唱愛的輓歌 ...
cyrus429 發表於 2023-2-10 23:56

<Funny Face演唱會>
這套衫只唱了《灰姑娘》?

時間遇上我們 還有6天遇上梁詠琪

首張專輯《愛自己》已經找到GIGI的唱作
01年的曲詞唱作《花火》大受歡迎
也奠定了她的唱作人身份

先後奪得四台嘅唱作人獎項
- 商業電台叱咤樂壇唱作歌手(銅奬)
- 香港電台作曲人獎 《高妹/ 高妹正傳》
- 無綫電視最受歡迎唱作歌星金獎
- 新城電台勁爆創作歌手獎
- CASH全球華語歌曲最佳新進作曲人獎
- 四台聯頒歌曲獎(作曲人)《吻別的位置》

今日不如重温一吓GIGI嘅唱作經典:
1. 曲詞唱作
花火

無所不在

#作曲 #作詞 #梁詠琪

係咪自從 Judas law 翻唱後,gigi先再重視 一天一天 首歌
ga_ry 發表於 2023-2-11 03:04

「愛戀無限次」會聯想到<初戀無限touch>

01年的曲詞唱作《花火》 ...
l00540 發表於 2023-2-11 11:44

2. 作曲作品
同班同學

狠心愛我

B面第一首

#好歌不能盡錄 #再上車 #還是那個你 #四月生日 #繼續愛 #我們的永遠 #禮物 #在天堂遇見的人 #今年仲夏 #25 #唇語/ 哈哈笑

真係好期待聽我們的永遠live
JasOh103 發表於 2023-2-11 12:58

切合主題,今次紅館會首唱

當年係阿熹編曲
唔知今次有冇re-arrangement呢?

01年的曲詞唱作《花火》 ...
l00540 發表於 2023-2-11 11:44

3. 作詞作品
I’ll be loving you

迫不得已

#其他填詞 #隨心想 #太客氣 #春逛 #我知道我不夠完美

想重溫更多GIGI嘅唱作:
可以聽吓《我唱》- 同班同學/ 無所不在/ 完美放送/ 四月生日/ 再上車

《女色》- (Disc 1 自創歌集:女人本色/ 高妹正傳/ 同班同學/ 今年仲夏/ 無所不在/ I'll Be Loving You/ 隨心想/ 迫不得已/ 狠心愛我/ 繼續愛/ 再上車/ 我們的永遠/ 娛樂大家/ 四月生日/ 在天堂遇見的人/ 花火)

好消息,因應政府放寬防疫政策,取消入座率上限,早前因疫情未能公開發售之門票將會加推發售。
由2月13日( ...
caijinglong 發表於 2023-2-11 17:49

飛雲來了
仲有機會買17/18 Feb

估計有:
17/2 Edan/ 中基/ 君如 + 軒仔 MC
18/2 城城 or 黎明 劉華
19/2 Sammi

睇好17號清哂
hello12324 發表於 2023-2-11 18:29

根據之前情況
應該18/2 最快full

#盡力掃 #合力掃

$580 我禁到4張到
希望聽朝早顯示$580售罄啦
cyrus429 發表於 2023-2-11 23:39

售罄先後次序:18>17>19

時間遇上我們 還有5天遇上梁詠琪

歌影視三妻嘅GIGI
出度至今已拍過多出賣座
除咗《嚦咕嚦咕新年財》之外
你又記得佢邊齣電影作呢?

一齊重溫吓GIGI(主演/主唱)嘅電影歌曲:
心動

幾分鐘的約會

至死不遇

兩個人的幸運

狠心愛我

女人本色

金馬獎最佳原創電影歌曲奬
迴旋木馬的終端

#哈哈笑 #一天一世 #貼心 #愛斷了線

19/2 $580售罄
khyip6 發表於 2023-2-12 17:39

Thanks for the good news
繼續掃

大家好!讓大家久等了!演唱會門票即將為你準備好。

請於以下時間前來取票:

2023年2月11日 星期六 下午2 ...
l00540 發表於 2023-2-7 13:26

大家攞左飛未啊~
聽日最後arrrrr~

一陣1000am放寬會唔會主頁面去賣飛啊?
cyrus429 發表於 2023-2-13 08:28

880/580少量
但暫時撳唔到

時間遇上我們 還有4天遇上梁詠琪

出了幾十張國/粵語專輯嘅GIGI
當然有些Major/ Minor Classic未喺紅館唱過
唔知你睇嗰場
有無機會聽到這些滄海遺珠呢?

今夜沒有風

氣流

遠在天邊

再上車

我們的永遠

#薄荷

希望有蕩失!
hello12324 發表於 2023-2-13 19:32

識貨

不過上面幾首機會大啲~

再上車真係未唱過
cyrus429 發表於 2023-2-13 20:44

FF尾場上落車medley

18/2 都轉左少量
cyrus429 發表於 2023-2-13 22:20

Yeah!!!

今次講時間
唔知唱唔唱 未來的未來 呢
jasonng 發表於 2023-2-13 22:52

希望有

覺得未來的未來、紅綿路上都啱今次個theme

想聽荷花
CHpang 發表於 2023-2-14 10:42

紅館 live- 荷花

時間遇上我們 還有3天遇上梁詠琪

今日重温五首GIGI嘅代表作

膽小鬼

短髮

花火

Today

灰姑娘

#Hong Kong Singer Channel # GIGI五強選擇

希望有再上車/花城/傷心尋回犬/你救那一個
oreo 發表於 2023-2-13 22:41

花城都好少唱~

希望下次可以開side track concert
hello12324 發表於 2023-2-13 22:46

絕對可以開side track/ 純國語歌演唱會

加油加油 盡力賣!
caijinglong 發表於 2023-2-15 08:52

盡力掃

彈琴 應該是 今夜沒有風
cyrus429 發表於 2023-2-14 00:07

琪待自彈自唱~

時間遇上我們 還有2天遇上梁詠琪
今日重溫一下GIGI的自彈自唱
聽聞今次有今夜沒有風

I’ll be loving you

花火

灰姑娘

#結他版跳傘

今次會有 遠在天邊 嗎
caijinglong 發表於 2023-2-15 19:25

音樂總監趙增熹應該記得
這首三台冠軍歌吧

#作曲趙增熹 #填詞陳少琪

仲有兩日開show
cyrus429 發表於 2023-2-16 00:18

翹首以待

18號應該唔係阿王做嘉賓
啱啱出咗post話佢要去風再起時謝票, 五點幾謝到九點 ...
阻住 發表於 2023-2-16 17:56

在香港?

時間遇上我們 還有1天遇上梁詠琪

仲有一日就可以全場大合唱了

就算不甘心輸給你 都不得不下台 他喜歡的是你

盡情愚弄我吧 我自行回家 沒有眼淚要流下

曾說放手仍在你手 完全沒自尊跟你走

還能如何愛你方可併發火花

她比我需要得到你 比我需要捉緊你

你小心密雲漸近 這風雨連場城堡也淪陷

點解我睇到黃牛話18號嘉賓系關XX
caijinglong 發表於 2023-2-16 18:37

其他兩場有冇消息?

hello12324 發表於 2023-2-16 22:32

Good show!!!

有周邊產品嗎?
cyrus429 發表於 2023-2-16 23:05

沒有消息呢~

OK 我決定由而家直至18號睇騷之前唔劇透自己,盡量避開FB IG D post

許一個「冷門而又係主打而99 ...
Riverfish 發表於 2023-2-17 00:15

可能要等到丹儀作品展~

17、19一直冇變 18號真係好神秘
caijinglong 發表於 2023-2-16 22:02

可能有驚喜~~