返回列表 發帖

時間遇上我們 還有45天遇上梁詠琪

[昨日系列]
「未來的就是在而家 眼前只著力在當下…」
昔日「唱歌、拍戲、拍廣告」的日子未免太累了…

#娛樂大家 #梁詠琪作曲 #劉德華作詞 #十大勁歌金曲 #勁爆歌曲

Bonus: 歷年叱吒花絮
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

[昨日系列]
昔日「 ...
l00540 發表於 2023-1-2 16:20

可惜有兩年年無公佈最女五強,我諗Gigi都有份

可惜有兩年年無公佈最女五強,我諗Gigi都有份
cyrus429 發表於 2023-1-2 16:31

記得有一年唱票唔洗包尾已經好開心

[昨日系列]
昔日「 ...
l00540 發表於 2023-1-2 16:20

903斷咗好多四台冠:
死心塌地
遠在天邊
Today
出走地平線
家有小熊
無所不在
同班同學…

灰姑娘、你救哪一個最高只得13位…
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

hello12324 發表於 2023-1-2 17:09

邊年啊?

邊年啊?
cyrus429 發表於 2023-1-2 21:44

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

903斷咗好多四台冠:
死心塌地
遠在天邊
Today
出走地平線
家有小熊
無所不在
同班同學…

灰姑娘、你救 ...
l00540 發表於 2023-1-2 21:37

但gigi最重視903

hello12324 發表於 2023-1-2 17:09

係, 因為99年太令人傷心有2區得2位數

都係個男人害到佢咁, 我呸

gordon0807 發表於 2023-1-3 08:56

個年本身無呢件事,成績應該最突出

時間遇上我們 還有44天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
A面人生是「娛樂大家」 的話
她的B面相信是相夫教女
努力尋找小確幸

#窩心女神 #終於可卸任 #B面第一首 #梁詠琪 #黃偉文

好憎嗰條友,好在都已經過去了,佢而家好開心幸福

個年本身無呢件事,成績應該最突出
cyrus429 發表於 2023-1-3 09:49

Today咁hit最後得997肯比歌曲獎

好憎嗰條友,好在都已經過去了,佢而家好開心幸福
hkaddoil 發表於 2023-1-3 10:07

睇完林珊珊解釋仲嬲,如果唔係嗰條友嘅私心,gigi肯定可以開到>10場紅館

Today咁hit最後得997肯比歌曲獎
hello12324 發表於 2023-1-3 13:44

仲首奪勁爆女歌手

仲首奪勁爆女歌手
l00540 發表於 2023-1-3 20:00

個陣997都算係咁
勁爆女歌手個陣已經係最top,無亞洲女歌手個啲
TVB好明顯金曲比左Quota基仔

個陣997都算係咁
勁爆女歌手個陣已經係最top,無亞洲女歌手個啲
TVB好明顯金曲比左Quota基仔 ...
cyrus429 發表於 2023-1-3 22:56

志偉哥當年頒第10首個時都講得好白
本身係Gigi
個位比左基仔

愈講愈憎個男人
唱得咁難聽又滯銷,個個當男神拜

志偉哥當年頒第10首個時都講得好白
本身係Gigi
個位比左基仔

愈講愈憎個男人
唱得咁難聽又滯銷, ...
gordon0807 發表於 2023-1-3 23:00

我記得佢有講Gigi未攞
如果99年拎到金曲,相信之後年年都會有

係咪903 一連五日有Gigi訪問
點先有得聽返啊?

係咪903 一連五日有Gigi訪問
點先有得聽返啊?
cyrus429 發表於 2023-1-3 23:07

雲妮鍾情

cyrus429 發表於 2023-1-3 23:04

灰姑娘連季選都無 仲有嫌棄

灰姑娘連季選都無 仲有嫌棄
hello12324 發表於 2023-1-4 00:11

季選 個日生日

回復 421# gordon0807

好奇問下   曾志偉當時點講ga?

季選 個日生日
cyrus429 發表於 2023-1-4 00:25

what the... 依家先知季選嗰日係佢生日

cyrus429 發表於 2023-1-3 23:04

可能總選會多三首金曲:
99 Today
00 好時辰/ 煙霧瀰漫
01 灰姑娘/ 嫌棄/ 他喜歡的是你

what the... 依家先知季選嗰日係佢生日
hello12324 發表於 2023-1-4 08:57

但江湖傳聞
GIGI有去季選rehearsal
但最後無奬….

當年仲以為《灰姑娘》壓軸…

但江湖傳聞
GIGI有去季選rehearsal
但最後無奬….

當年仲以為《灰姑娘》壓軸… ...
l00540 發表於 2023-1-4 09:40

記得當年報紙有寫灰姑姐大熱,Gigi生日無到無獎?

一陣叱吒樂壇有GIGI訪問

l00540 發表於 2023-1-4 11:41

謝謝

係咪有演唱會主題曲?

l00540 發表於 2023-1-4 11:41

聽緊

聽緊
cyrus429 發表於 2023-1-4 12:38

有我們的永遠!!

有我們的永遠!!
hello12324 發表於 2023-1-4 12:39

紅館首唱

想再睇邊打鼓邊唱歌 好型

有我們的永遠!!

應該擺未來個part唱

我們的永遠太陽計劃唱過,live唔係好期待。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我們的永遠太陽計劃唱過,live唔係好期待。
風見志郎 發表於 2023-1-4 14:05

一直覺得首歌旋律麻麻哋,不過未聽過佢唱現場都想聽吓,今時今日應該會唱得好過嗰時。

佢有幾首歌我都中意, e.g. 煙霧彌漫

一直覺得首歌旋律麻麻哋,不過未聽過佢唱現場都想聽吓,今時今日應該會唱得好過嗰時。 ...
Serendipity 發表於 2023-1-4 14:08

佢其實唔係好啱用真聲上,呢首live好似嗌歌佢唱得好緊。
反而佢呢個年紀唱夏花秋葉就好有味道。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

謝謝
hello12324 發表於 2023-1-4 11:42

一陣881一圈圈(3-5)又有GIGI

商台日

時間遇上我們 還有43天遇上梁詠琪

[昨日系列]
首支國語主打《短髮》 ,已攻陷台灣市場
你又喜歡GIGI邊隻國語碟呢?

當年仲有推出卡帶呢~~

#我已剪短我的髮 #剪一地傷透我的尷尬
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢其實唔係好啱用真聲上,呢首live好似嗌歌佢唱得好緊。
反而佢呢個年紀唱夏花秋葉就好有味道。 ...
風見志郎 發表於 2023-1-4 14:19

所以係個range唔啱,今夜沒有風都用真音,但啱啱喺把聲唔緊嘅音域。
像你同密雲都係有類似情況,但上次演唱會佢好似有唱密雲,都唱得ok。

我們的永遠 903拉闊 唱過
但個live佢打左開聲針,覺得比較唱得好是月伴小夜曲

而今夜沒有風 4月花火演唱會唱過,好身不由己都唱得ok

有我們的永遠!!

記得訪問講過
用chord寫成…

不過好難唱~~

18/2 $580 無晒5連位

99年係4區都只得2位數
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

所以係個range唔啱,今夜沒有風都用真音,但啱啱喺把聲唔緊嘅音域。
像你同密雲都係有類似情況,但上次 ...
Serendipity 發表於 2023-1-4 22:13

密雲高汁,像你都係唱得好

時間遇上我們 還有42天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
「留短髮的我 最膽小的」GIGI
06年得到夕爺度身訂造的下集 《成長的短髪》

同名專輯亦收錄不少佳作《一人幾票》、《等人》、《煙花三月》、《北京之夏》

#陳綺貞作曲 #煩惱絲誰也剪 #長到某處要割愛一次

時間遇上我們 還有42天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
「留短髮的我 最膽小的」GIGI
06年得到夕爺度 ...
l00540 發表於 2023-1-5 11:16

成長的短髮成隻碟都好高質素

時間遇上我們 還有43天遇上梁詠琪

[昨日系列]
首支國語主打《短髮》 ,已攻陷台灣市場 ...
l00540 發表於 2023-1-4 20:03

正!   左手邊藍色的係咩碟?

18/2 $580 無晒5連位
cyrus429 發表於 2023-1-5 01:24

18/2 $580 得返兩連位