返回列表 發帖
幾時有得聽《煙花匯演》live
eddie1008 發表於 2022-12-5 21:40

呢隻好聽!
樓上提嘅遠在天邊、氣流、落難皇后、好不好都係正嘢,我仲有蕩失、Just you and I、一刻擁友都想聽,不過佢應該唔係開side track演唱會,睇嚟都冇乜機會唱呢啲

之前走tour, 琪實有國語歌為主嘅rundown…

以前香港站,一定有台灣粉絲遠洋過來
所以唔唱《短髮》,都要 ...
l00540 發表於 2022-12-6 18:11

係,所以排舞部份有啲國語歌喺香港場唱冇乜氣氛,因為本身本地唔hit   
但短髮膽小鬼呢啲香港都hit嘅唱就冇問題
國語我想聽魔幻季節同埋淚光,我很好都好想聽。

poster個髮型有少少葉德嫻feel
berbathebest 發表於 2022-12-9 01:45

我覺得如果影側面會靚啲,而家個表情有少少怪。

今次冇大6人
應該好易買
zxc 發表於 2022-12-9 18:48

我都係咁諗,除非佢請Edan做嘉賓,咁就實爆滿

又未公售
優先訂票又仲有大把飛
咁都加
zxc 發表於 2022-12-14 15:43

可能因為有保險公司贊助實散到飛?Gigi最紅嗰時都係開三場⋯

淨係G FOR GIRL Live 唱過一次
l00540 發表於 2022-12-14 22:35

呢隻少唱live,因為做唔到嗰種聲效
成隻Suddenly, This Summer都好鍾意,覺得係佢做得最完整嘅一張碟

演唱會記招暨簽約儀式?佢又簽新公司?

我琴日都見到,yahoo痴線架,半日都無即刻出稿話輕鬆買到十連位
hello12324 發表於 2022-12-22 13:23

吓,連梁詠琪都要攻擊?  
我買咗一場580,想知佢三場點唔同rundown呢

我們的永遠太陽計劃唱過,live唔係好期待。
風見志郎 發表於 2023-1-4 14:05

一直覺得首歌旋律麻麻哋,不過未聽過佢唱現場都想聽吓,今時今日應該會唱得好過嗰時。

佢其實唔係好啱用真聲上,呢首live好似嗌歌佢唱得好緊。
反而佢呢個年紀唱夏花秋葉就好有味道。 ...
風見志郎 發表於 2023-1-4 14:19

所以係個range唔啱,今夜沒有風都用真音,但啱啱喺把聲唔緊嘅音域。
像你同密雲都係有類似情況,但上次演唱會佢好似有唱密雲,都唱得ok。

都慶幸Timable嗰次出post串比好多人鬧返轉頭
hello12324 發表於 2023-2-14 23:18

點樣串佢? 垃圾page

我最鍾意煙霧瀰漫、密雲、至死不遇嗰part~~~
l00540 發表於 2023-2-20 00:00

我都係,密雲同至死不遇編排舞蹈都超正!

廢禮真係超廢, 做雙面假人都做得廢過人, 點會 IG 假讚人同 fb 真彈人用同一張相, 正白痴  ...
boy4dudes 發表於 2023-2-20 01:13

明明今次Gigi好多舞蹈,雖然唔係勁歌熱舞嗰種,但佢一向都唔係呢個style,而且最緊要夾啲歌,唔係為跳而跳。
廢禮可能只係美祖或AL嗰種舞先滿足到佢。

19/2 尾場Rundown:
1.花火
2.某年仲夏
3.薄荷/Kiss me
4.一天一天
5.遊樂場的快樂照片

6.煙霧瀰漫
7.密 ...
l00540 發表於 2023-2-20 09:22

1st encore好似係

25. 灰姑娘
26. B面第一首
27. 同班同學
28. 身不由己
29. 愛自己

好想佢開一次小巨蛋
hello12324 發表於 2023-2-20 12:23

其實佢應該開得到,唔知點解咁多年都未去開小巨蛋