返回列表 發帖
死心塌地 迫不得已 身不由已
已經又瘋狂LOOP 中了

我都想聽 佢啲國語歌又係正到喊
hello12324 發表於 2022-12-6 17:16

但佢每次香港站都好有心轉全廣東歌07 本色, 11 香港G夜, 18年好時晨
都係同TOUR一個CONCEPT, 但轉做廣東歌RUNDOWN
好像得佢一個係咁

連SAMMI都係成日香港站RUNDOWN走TOUR, 明明有一堆國語歌可用, 只試過LOVE MI TAIWAN 攪過

睇左時光音樂會
可唔可以+首膽小鬼
真係得GIGI唱先至唱到個味道

我都係咁諗,除非佢請Edan做嘉賓,咁就實爆滿
Serendipity 發表於 2022-12-11 21:00

唔要啊, 我要好像上次咁只佢一個唱唒
一間攪到EDAN的人騎劫個SHOW

香港G夜個次已經見証班小齊,SAMMI的人
一唱完就走, 好唔尊重GIGI

反而希望佢唱多幾首side track
hello12324 發表於 2022-12-13 08:50

上次有好不好,叫到顛左
今次希望有今夜沒有風,小裁縫,氣流, 散心, 神仙魚

成功, 2張$880
2月18日

要人5分鐘完成, 心跳好快

無aeg,點解無講幾時公售 lol
mc) 發表於 2022-12-13 14:50

用VISA, MASTER, AE都買得的了

加19號一場
KLY 發表於 2022-12-14 14:43

真的嗎?但2場都未賣哂BOR!

頂, 買左尾場變中間場
係未因為通關同上緊時光音樂會覺得可以有班內地,台灣的頂到一場

其實唔係18年咁2場FULL HOUSE 好睇的咩

怕最終香港G夜咁弄巧反拙

都係個句, 18年咁,無嘉賓
個2首的位塞的國語HIT歌好過啦

出碟出碟出碟
hello12324 發表於 2022-12-20 15:31

如果簽返華納出3CD精選就好佢的碟我開始聽到跳啦
隻KISS ME就來聽壞

吓,連梁詠琪都要攻擊?  
我買咗一場580,想知佢三場點唔同rundown呢 ...
Serendipity 發表於 2022-12-23 11:35

LEON 開SHOW前一折, EKIN 最終係半價清內部票, 無人講
世界就是不公平

買左中間880
想連續聽 死心塌地,迫不得已, 身不由已,好有FEEL

記得有一年唱票唔洗包尾已經好開心
hello12324 發表於 2023-1-2 17:09

係, 因為99年太令人傷心有2區得2位數

都係個男人害到佢咁, 我呸

個陣997都算係咁
勁爆女歌手個陣已經係最top,無亞洲女歌手個啲
TVB好明顯金曲比左Quota基仔 ...
cyrus429 發表於 2023-1-3 22:56

志偉哥當年頒第10首個時都講得好白
本身係Gigi
個位比左基仔

愈講愈憎個男人
唱得咁難聽又滯銷,個個當男神拜

仲有神仙魚 小裁縫
hello12324 發表於 2023-1-26 04:24

呢兩首我都好LIKE, 呢的就真正SIDE TRACK仲有散心

唔知真偽~~

Source: 牛牛

期待Sammi
l00540 發表於 2023-1-30 23:33

好彩買左18號唔想見到中基EDAN

RTHK勁肉酸
hello12324 發表於 2023-2-2 15:23

到而家都唔明做咩要2首頒克勤本身都有首愛不釋手
明明可以好型咁最後個首比GIGI 首奪中文金曲

路邊消息淨係寫天王
城城都應該大機會~

可以昨天/ 今天作主軸
- 愛的呼喚 (合唱)
- 錯愛的呼喚 (城 ...
l00540 發表於 2023-2-3 11:49

我想要華仔, LEON 多好多唔想要國貨城

AEG訂既 唔知幾時收到呢
henry168 發表於 2023-2-3 11:56

剛收到順豐消息AEG的剛剛開始發快遞件

AEG訂咗$380,對正舞台正面呀,同行數都前

另外嘅場就跟fans club訂
khyip6 發表於 2023-2-4 23:06

AEG 對正舞台正面, 不過係第5行, 前面仲有好多行

聽講唔係佢
hkaddoil 發表於 2023-2-10 15:18

你有消息???LEON 定ANDY

今次會有 遠在天邊 嗎
caijinglong 發表於 2023-2-15 19:25

一次紅館都無上過, 今次得LA掛
岩未來個THEME

驚,短短地就好啦
721AXA 發表於 2023-2-17 11:27

我只接受到係TODAY 一段仔用小朋友講校園過去

唔好哂時間唱的唔係自己的兒歌

Act 2可以有好幾種解讀…
關鍵係落難都至死不渝
JasOh103 發表於 2023-2-20 23:16

Act 2我覺得係講空氣污染, 係由我地一手做成地球而家的慘況, 環保議題大的

忽然發現成個演唱會都幾多 hints 係 tritube to 香港
遊樂場的快樂照片:荔園,香港人集體回憶
煙霧瀰漫 ...
Frankie318 發表於 2023-2-21 10:42

諗到咁政治, 我又無BOR, 我比較人生的
   Act 1:昨日 : 年少時戀愛的單純, 美好,
Act 2:昨日 / 現在 : 空氣污染, 環保
Act 3:昨日 / 現在 : 失戀比EKIN 傷完, 要爭氣,
「你救哪一個 / 女兒雄」鬧個男主角
「給自己的情歌」我呸, 我自己爭氣
Today - 珍惜現在的經歷,

Act 4:未來 : 未來並不可怕, 要有希望
I'll be loving you ; 未來自己都要自愛

Act 5:未來 : 未來會更美好, 「好時辰」會到來

Encore:BIG HIT TIME

睇左2001, 2002, 2007, 2011,2018,2023 的揮揮手
我竟然MISS 左FUNNY FACE

Youtube睇左陳蕾做嘉賓條片,發現佢係咪聽開國語歌,佢數出來 膽小鬼 魔幻季節 緊急的眼淚 湖水 都是國語歌 ...
babyshark 發表於 2023-2-23 11:52

緊急的眼淚 係 魔幻季節 台灣第二PLUG湖水 就真係透明個隻碟的SIDE TRACK

佢係真正DIE HARD FANS

GIGI的國語歌係相對地少廣東改編,自己有國語歌的做歌方向

根據之前北京G夜同香港G夜的國語廣東 同主題兩版本

唔知佢今次主題可以點轉的國語歌
最鍾意係part 2 空氣污染個part