返回列表 發帖
吓!! Shit!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

年度女歌手 金獎
泳兒

冠軍歌曲: 葉落冰川, Little Fires Everywhere
上榜歌曲:
早上37.2度, 18部半

就咁數冠軍歌同上榜歌發現好鬼

利申: 冇調位 冇加減 一切都係計算之內

三甲頒得好好

年度女歌手 銅獎
Gin Lee

冠軍歌曲: 剛好, 虛榮, 靈魂之窗, 快歌慢想
上榜歌曲: 明就明

...
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:40

支持靈魂之窗

Gin Lee: 我承認有點失望,但沒有不開心,沒預期賽果是這樣,(為何這麼早走?) 不是,我已經坐了整晚。

三甲頒得好好
梨胃言 發表於 2022-12-28 20:01

如果銅獎換人會更好

Gin Lee: 我承認有點失望,但沒有不開心,沒預期賽果是這樣,(為何這麼早走?) 不是,我已經坐了整晚。 ...
GaracyTan 發表於 2022-12-28 20:03

幾時

如果銅獎換人會更好
WZA111 發表於 2022-12-28 20:04

Cath is robbed

就咁數冠軍歌同上榜歌發現好鬼
Yan 發表於 2022-12-28 19:56

上年gin lee三冠排第8
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Gin Lee: 我承認有點失望,但沒有不開心,沒預期賽果是這樣,(為何這麼早走?) 不是,我已經坐了整晚。 ...
GaracyTan 發表於 2022-12-28 20:03

環球前一姐
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

幾時
梨胃言 發表於 2022-12-28 20:05

至 於 Kelly 則 以 盛 裝 赴 會 並 坐 足 全 場 , 但 卻 只 得 一 個 安 慰 獎 「 全 國 最 受 歡 迎 歌 手 — — 銅 獎 」 , 敗 在 銀 獎 梁 詠 琪 及 金 獎 孫 燕 姿 手 上 。

集齊金銀銅
on07111 發表於 2022-12-28 19:46

睇黎虛榮要拎第二位 集齊一二三四位。。。

係咪歌名啲數字都計分……
69h 發表於 2022-12-28 20:11
怪唔之得Gin女同 有首0魂之窗

怪唔之得Gin女同 有首0魂之窗
liwaynejason 發表於 2022-12-28 20:14

24/7應該好多分

恭喜美吓

2017 2018年度女歌手金獎
2016 2020年度女歌手銀獎
2022年度女歌手銅獎

恭喜Gin Lee成為第一個儲齊金銀銅獎既女歌手!!

2016 2017年度男歌手金獎
2018年度男歌手銀獎
2022年度男歌手銅獎

恭喜Jason成為第一個儲齊金銀銅獎既男歌手!!

903組合三甲啲歌真係唔識欣賞
Collar點都值個銅啦好心
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:02

如果唔係衰係果單嘢度,一早就坐銀望金啦
不過唔係因為Gotta Go!我唔會loop咁多次YOASOBI果首歌

另外雲姨真係我近年會再loop嘅香港生力軍女歌手
She deserves more

煎竟然得銅…  吓金
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

2016 2017年度男歌手金獎
2018年度男歌手銀獎
2022年度男歌手銅獎

恭喜Jason成為第一個儲齊金銀銅獎既男歌 ...
JasOh103 發表於 2022-12-28 20:29

2017 2018年度女歌手金獎
2016 2020年度女歌手銀獎
2022年度女歌手銅獎

恭喜Gin Lee成為第一個儲齊金銀銅 ...
JasOh103 發表於 2022-12-28 20:27

這絕對係有安排的
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

這絕對係有安排的
MCmatt 發表於 2022-12-28 21:04

903萬年男女銀

24/7應該好多分
梨胃言 發表於 2022-12-28 20:19
24/7=3.43
18.5+37.2=55.7

年度女歌手 銅獎
Gin Lee

冠軍歌曲: 剛好, 虛榮, 靈魂之窗, 快歌慢想
上榜歌曲: 明就明
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:40

堅姐四冠都係得銅。。
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

年度女歌手 金獎
泳兒

冠軍歌曲: 葉落冰川, Little Fires Everywhere
上榜歌曲: 早上37.2度, 18部半
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:53

美吓又多個女金,好叻女
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

男女3甲真係毫無懸念
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

以為金獎會係千嬋..

這絕對係有安排的
MCmatt 發表於 2022-12-28 21:04

Jason冇特別安排過既 本身都係HimB 賦b lead
但佢今年真心回勇 頭三plug自己都鍾意 所以絕對係三甲之選

GinGin就一定係咁安排既 唔係都唔會自plug三首咁多
攞多次金冇意思 (同埋唔會係呢隻碟) 咁不如俾未攞過既攞
而我都係到尋晚先決定好最後俾邊個女金 可想而知啲分…

堅姐四冠都係得銅。。
616.1314 發表於 2022-12-28 21:43

快歌慢想 15>1>X 都唔高分啦
女三甲大滿貫重要啲

以為金獎會係千嬋..
bagfgfcde 發表於 2022-12-28 22:04

我choose can’t之後 佢就可能會有金獎了

男女3甲真係毫無懸念
kevinlai1621 發表於 2022-12-28 22:03

人選無懸念 懸念係咩顏色

Jason得男銅有少少可惜,反而我覺得MC有少少overrated,最新嗰兩首都係麻麻,hit唔到我,其實樂迷的反應都差啲,不過都係合格嘅,估唔到COLLAR竟然直接組合金。恭喜Jay, Vincy同COLLAR!

GinGin就一定係咁安排既 唔係都唔會自plug三首咁多
攞多次金冇意思 (同埋唔會係呢隻碟) 咁不如俾未攞過既攞
而我都係到尋晚先決定好最後俾邊個女金
JasOh103 發表於 2022-12-28 23:40

果然煎樹蚊虾都蘭唔到Jason

諗住支持對不起我忘了我愛你
點知一入嚟就見到Jasonsss
uran 發表於 2022-12-28 19:17

期待美瘦明年全身發力

咁快上咗拖
梨胃言 發表於 2022-12-28 19:32

年尾無歌
自plug Time & Faith / daughter 又影響賽果

6冠 talent!
GaracyTan 發表於 2022-12-28 19:34

好癲 思念即地獄開始無斷過冠

希望李幸兒三甲不入
梨胃言 發表於 2022-12-28 19:34

恭喜李幸兒入唔到三甲!

六冠。。
WZA111 發表於 2022-12-28 19:37

寰亞打手confirmed!

好支持K Ho
on07111 發表於 2022-12-28 19:38

會唔會俾yeeyee鬧

全力支持
Yan 發表於 2022-12-28 19:38

Talent always wins

咁多冠都女銅 以為金咗
liwaynejason 發表於 2022-12-28 19:41
以為會格硬谷到金
WZA111 發表於 2022-12-28 19:41
好彩無讓下人讓到銅獎都無
kel_kelvin 發表於 2022-12-28 19:43
竟然係咁
GaracyTan 發表於 2022-12-28 19:44
想聽虛火。。。
on07111 發表於 2022-12-28 19:44

個個都關注Gin Lee成績 好紅

繼續坐下都好既

如果銅獎換人會更好
WZA111 發表於 2022-12-28 20:04

反Gin 滾!!!

係咪歌名啲數字都計分……
69h 發表於 2022-12-28 20:11

唔怪得上年mi有首 萬物有時 就最高分

Jason得男銅有少少可惜,反而我覺得MC有少少overrated,最新嗰兩首都係麻麻,hit唔到我,其實樂迷的反應都 ...
ambrose121 發表於 2022-12-29 01:05

街客反應都唔差啊 老派好hit 不過我都係愛溏心風暴多啲
如果唔上同K Ho啲歌可能會交換到位置

年度個人演繹
《葉落冰川》泳兒
《給缺席的人唱首歌》馮允謙
《靈魂之窗》Gin Lee
《下流社會》陳蕾
《命盡頭》陳柏宇
《淹悶》王嘉儀

年度合作演繹
《關你屁事》關勁松的Astrology
《Wanna Be Like You》R.O.O.T feat. 9m88
《LUNCH》my little airport
《醫生我無病》藍奕邦 feat. Matt Force
《雷公》iii & 陳健安
《誅神的黃昏》王菀之 & Serrini

只想支持Josh愛將琪琪

年度女歌手 金獎
泳兒

上榜歌曲: 早上37.2度, 18部半

...
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:53

Well deserved!!
希望可以拎埋AOTY