返回列表 發帖
Guess: 醫生我無病 (feat. Matt Force) (藍奕邦)
Reason: 估WK1冠 圍牆倒下前

Guess: 虛榮
Reason: JAS 唔夠喜歡幸兒
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Guess: 納斯卡線
Reason: 祖兒隆重登場

Guess:我的波利海妮婭
Reason:想揀嘅俾人揀晒

Guess: 風靡
Reason: 愛屋及烏

Guess: 年度新人雲浩影年尾大作 氣流
Reason: 喜歡雲兒
kel_kelvin 發表於 2022-12-24 20:44
Guess: 年度女歌手陳凱詠年頭大作 Long D
Reason: 喜歡詠兒
梨胃言 發表於 2022-12-24 20:47
Guess: 年度女歌手JL年頭大作 江好
Reason: 喜歡江兒
on07111 發表於 2022-12-24 20:56

衝蘭啲friend?

Guess: 墜落 (feat. Novel Fergus) (陳柏宇)
Reason: 喜歡Jason!
ambrose121 發表於 2022-12-24 20:59
Guess: 意外現場 (Yan Ting)
Reason: 喜歡殷兒
WZA111 發表於 2022-12-24 21:37
Guess: 醫生我無病 (feat. Matt Force) (藍奕邦)
Reason: 估WK1冠 圍牆倒下前
liwaynejason 發表於 2022-12-24 22:25
Guess: 虛榮
Reason: JAS 唔夠喜歡幸兒
616.1314 發表於 2022-12-24 22:34
Guess: 納斯卡線
Reason: 祖兒隆重登場
GaracyTan 發表於 2022-12-24 22:48
Guess:我的波利海妮婭
Reason:想揀嘅俾人揀晒
Yan 發表於 2022-12-25 00:26
Guess: 風靡
Reason: 愛屋及烏
weiquan 發表於 2022-12-25 00:35

多謝每位既參與 好warm
寫得最得我歡心既Reason都會有獎
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Guess: 憶年
Reason: Josh愛將

Guess: 讓浪漫作主
Reason: 致敬蔡健雅忠粉榜

Guess: 自然變態
Reason: 快歌慢想

Guess: 憶年
Reason: Josh愛將
Wonders 發表於 2022-12-25 12:37

Guess: 讓浪漫作主
Reason: 致敬蔡健雅忠粉榜
bagfgfcde 發表於 2022-12-25 12:38

呢位會員睇錯上年既冠軍歌list…
Guess: 自然變態
Reason: 快歌慢想
chachacharlie 發表於 2022-12-25 13:18

Thanks all!
要截止了

btw Merry Christmas everyone!

Jason's Year-End Playlist 2022

年度個人演繹 提名名單
《葉落冰川》泳兒
《給缺席的人唱首歌》馮允謙
《靈魂之窗》Gin Lee
《下流社會》陳蕾
《命盡頭》陳柏宇
《淹悶》王嘉儀

年度合作演繹 提名名單
《關你屁事》關勁松的Astrology
《Wanna Be Like You》R.O.O.T feat. 9m88
《LUNCH》my little airport
《醫生我無病》藍奕邦 feat. Matt Force
《雷公》iii & 陳健安
《誅神的黃昏》王菀之 & Serrini

年度新人優異獎

CY陳宗澤
冠軍歌曲: 滴滴金

年度新人優異獎

CY陳宗澤
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:10

G持
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

年度新人優異獎

moon tang
冠軍歌曲: lately
上榜歌曲:
i hate u, i love u, bad weather

年度新人 銅獎

張蔓莎
冠軍歌曲: 剎那的
上榜歌曲:
到時見 (feat. Lewsz), 未算壞, 自生自滅

年度新人 銀獎

COLLAR
冠軍歌曲: OFF/ON
上榜歌曲:
Call My Name!, Never-never Land, Gotta Go!

年度新人優異獎

CY陳宗澤
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:10

Very sad result for music

年度新人 金獎

Cloud 雲浩影
冠軍歌曲: 願望之翼, 氣流 (feat. AF)
上榜歌曲:
到了那裏就對吧, 密切接觸者

原來頒緊
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Very sad result for music
bagfgfcde 發表於 2022-12-25 16:35

呢首好聽
其他不了

年度新人 金獎

Cloud 雲浩影
上榜歌曲: 到了那裏就對吧, 密切接觸者 ...
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:37

2冠

原來頒緊
John 發表於 2022-12-25 16:38

頒足七日七夜 咁就唔會頒到明年

2冠
梨胃言 發表於 2022-12-25 16:43

同上年賦B一樣

JasOh103 發表於 2022-12-25 16:43

頒啦頒啦咁想頒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Jason's Year-End Playlist 2022

年度個人演繹 提名名單
《葉落冰川》泳兒
《 靈魂之窗》Gin Lee
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:02

支持鬼歌無一獲獎
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

moon tang 銀獎就好了。。

年度新人 金獎

Cloud 雲浩影

咁快唱呢首 冇十大了

G持cloud b
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JasOh103 發表於 2022-12-25 16:43

上年你俾Alfred吸引住先頒到跨年啫

年度新人 銀獎

COLLAR
冠軍歌曲: OFF/ON
上榜歌曲: Call My Name!, Never-never Land, Gotta Go!

...
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:29

應該冇咩人會講所以我講
支持呢個

年度新人 金獎

Cloud 雲浩影

Talent always wins.

年度新人優異獎

moon tang
冠軍歌曲: lately
上榜歌曲: i hate u, i love u, bad weather

...
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:17

moon tang 值得更高

應該冇咩人會講所以我講
支持呢個
Yan 發表於 2022-12-25 18:31

我都要堅決說出來

年度個人演繹 提名名單
《葉落冰川》泳兒
《 ...
JasOh103 發表於 2022-12-25 16:02

Support Vincy, Jeanie and Sophy!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

G持
RVHOCPC 發表於 2022-12-25 16:16

多謝支持

支持鬼歌無一獲獎
on07111 發表於 2022-12-25 16:54

鬼歌共和冇分都變有分 呢度可能冇獎都變有獎!

moon tang 銀獎就好了。。
WZA111 發表於 2022-12-25 18:11

唔準你反對so ching。。

咁快唱呢首 冇十大了
ed8671ed 發表於 2022-12-25 18:13

十大喺呢首派台前已經定好了
但其實嗰分係好近十大

G持cloud b
JayantL 發表於 2022-12-25 18:20

好過同公司隻遺產多多聲

上年你俾Alfred吸引住先頒到跨年啫
Yan 發表於 2022-12-25 18:30

係堅堅 唔係金堅

應該冇咩人會講所以我講
支持呢個
Yan 發表於 2022-12-25 18:31

本來以為金硬 點知雲姨出首年度大作
四首都交出女團應該交出既貨 值啊~

Talent always wins.
kel_kelvin 發表於 2022-12-25 18:47

唔知會唔會做到我既第四名女愛將呢

moon tang 值得更高
weiquan 發表於 2022-12-25 18:50

身高?

我都要堅決說出來
WZA111 發表於 2022-12-25 18:51

李中醫好心急想上台。。

Support Vincy, Jeanie and Sophy!
616.1314 發表於 2022-12-25 19:35

Talents only!

好鍾意呢個形式 lol
又唔chur 又有engagement 輕鬆好多

年度作曲人大獎
馮允謙

冠軍歌曲: 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), 報復式浪漫, Long D, Freakin' Nightmare, 虛榮, 給缺席的人唱首歌, Take A Breath
上榜歌曲:
FF, 時分秒, Time To Let Go, Me and The Moon

年度作曲人大獎
馮允謙

冠軍歌曲: 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), 報復式浪漫, Long D, Freakin' Nig ...
JasOh103 發表於 2022-12-26 10:30

可能得迪迪無得出場

年度填詞人大獎
Oscar

冠軍歌曲: 北極熊的遺言, 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), 報復式浪漫, 厭惡物圖鑑, Take A Breath
上榜歌曲:
解答, 膠 on!, Call My Name!, 留一天與你喘息, This Is How We Roll, Gotta Go!, 自動修正, 轉著轉著, So Deep!, 夏之風物詩, Peachy Party, 創作者的派對, 在生

可能得迪迪無得出場
梨胃言 發表於 2022-12-26 10:39

虛火痛失唯一登場機會
榜主好支持新一代唱作皆優男歌手

年度填詞人大獎
Oscar

冠軍歌曲: 北極熊的遺言, 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), 報復式浪漫, 厭惡物 ...
JasOh103 發表於 2022-12-26 10:43

哈囉 哈囉
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high