返回列表 發帖
榜主操控榜分出神入化了。。

Gin Lee is robbed
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Tanya is so robbed of 國語歌曲

榜主操控榜分出神入化了。。
WZA111 發表於 2022-12-29 22:38

由十大開始入手 訓練咗幾年終於歌手都識玩
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Gin Lee is robbed
616.1314 發表於 2022-12-29 22:47

Gin Lee: 你鍾意咪頒俾我囉 唔鍾意都無所謂㗎

bagfgfcde 發表於 2022-12-29 22:53

Delusional….

bagfgfcde 發表於 2022-12-29 22:53

香港聽眾其實唔識聽歌 聽人比較多
在這畢生不滅 無極的狀態

年度差一點我們會有十大

納斯卡線
主唱: JW
作曲: Howie @ Dear Jane
作詞: 黃偉文
編曲: 周錫漢/黃兆銘
監製: 周錫漢

只要你溫暖 便暖
從來未妄想 今生終有天 埋下風景 給你望見

香港聽眾其實唔識聽歌 聽人比較多
losyes 發表於 2022-12-30 00:09

希望有老千粉金句集 就快追唔切出處

好緊張 希望我估中第十位

年度差一點我們會有十大

納斯卡線
主唱: JW
作曲: Howie @ Dear Jane
作詞: 黃偉文
編曲: 周錫漢/黃兆銘
...
JasOh103 發表於 2022-12-30 00:11

第三次攞差一點
i have to laugh

年度差一點我們會有十大

我的波利海妮婭
主唱: 謝安琪
作曲: 蘇道哲/朱琳
填詞: 鍾說/朱琳
編曲: 蘇道哲
監製: 蘇道哲

和弦伴唱亦教妖精起閧
吹風吹風 簡單得輕鬆

祖兒同kaykay都差一點點

十大要來了!
最後係冇人估中 lmaoooo

第三次攞差一點
i have to laugh
ed8671ed 發表於 2022-12-30 00:13

紀錄保持者

16 十大
17 差一點
18 十大
19 差一點
22 差一點

Pattern斷咗

林家謙 is coming

差一點估中第十

年度十大歌曲第十位

鏡中鏡
主唱: 姜濤
作曲: Gareth.T
填詞: 小克
編曲: Gareth.T/Y.Siu/Ariel Lai/Big Spoon
監製: Edward Chan/Gareth.T/Y.Siu/Cousin Fung

如何能逃 如何能逃
才回望十歲舊時肥仔
方知 我要折返童年時 追尋何時 欺凌何時
才尋回一條門匙

原來姜濤係10

年度十大歌曲第九位

醫生我無病
主唱: 藍奕邦 feat. Matt Force
作曲: 藍奕邦
填詞: 藍奕邦/Matt Force
編曲: 勳 Steffunn/藍奕邦
監製: 勳 Steffunn/藍奕邦

到底身處喺呢個地方
乜模式乜嘢形狀先叫健康
當我身處喺呢個地方
貼上空白嘅標籤令你徬徨
而人類總係鍾意分鍾意分鍾意分鍾意分類 所有真所有假 背後嘅根據

年度差一點我們會有十大

我的波利海妮婭
主唱: 謝安琪
作曲: 蘇道哲/朱琳
填詞: 鍾說/朱琳
編曲: 蘇道哲
...
JasOh103 發表於 2022-12-30 00:13

呢首字幕叫肉酸 想知虛榮LV啲字點形容

年度十大歌曲第十位

鏡中鏡
主唱: 姜濤
作曲: Gareth.T
填詞: 小克
編曲: Gareth.T/Y.Siu/Ariel Lai/Big S ...
JasOh103 發表於 2022-12-30 00:22

冇諗過呢首有十大

年度十大歌曲第九位

醫生我無病
編 ...
JasOh103 發表於 2022-12-30 00:31

Fake bitch > 我的波
反了反了

年度十大歌曲第八位

自然變態
主唱: 王嘉儀
作曲: 王嘉儀
填詞: 周耀輝
編曲: @tombeats.bass/hirsk/Voel
監製: 王嘉儀/hirsk

人的身心會永遠變態
擁抱自然才強大

願愛的因愛一直變色 將我染色

依家頒十大

你老闆我唔想ot

年度十大歌曲第九位

醫生我無病
編 ...
JasOh103 發表於 2022-12-30 00:31
要估第十我估左第九出嚟有冇距離最近嘅獎品

年度十大歌曲第七位

太平道
主唱: 周國賢
作曲: 周國賢
填詞: 李倩菱
編曲: 周國賢
監製: 周國賢

明天如果再相見 可否一次再細說當年
和平玩笑像往時 某地某天純情地見面

好高質的第七位

年度十大歌曲第六位

兩種語言
主唱: 鄧小巧
作曲: Jade Che
填詞: 鄧小巧
編曲: Jade Che
監製: 鄧小巧/Barry Tam

時差之間兩種語言
各也有空虛少不免
獨個修煉 偶爾失眠
這被舖空一半我睡半邊

幸兒頭五

幸兒頭五
梨胃言 發表於 2022-12-30 00:50

Either 第二位 OR 第五位
Gin Lee幾乎贏過晒啲獎 而家係開始儲十大排名
JasOh103 發表於 2021-1-1 02:32

31號見啦~ 最後五首 有啲唔捨得
其實我覺得大家都估到係邊幾首 (based on 之前出現過既)

支持 人

31號見啦~ 最後五首 有啲唔捨得
其實我覺得大家都估到係邊幾首 (based on 之前出現過既) ...
JasOh103 發表於 2022-12-30 01:02

我捨不得你
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

呢首字幕叫肉酸 想知虛榮LV啲字點形容
kel_kelvin 發表於 2022-12-30 00:31

美麗
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

由十大開始入手 訓練咗幾年終於歌手都識玩
JasOh103 發表於 2022-12-29 23:57

直接造馬咪得=,=
我今年造到極大

估唔到有大巧
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

原來姜濤係10
WZA111 發表於 2022-12-30 00:28

支持!

差一點估中第十
Yan 發表於 2022-12-30 00:20
要估第十我估左第九出嚟有冇距離最近嘅獎品
liwaynejason 發表於 2022-12-30 00:38

未諗到邊個贏好
等陣po埋榜分先決定啦

冇諗過呢首有十大
ambrose121 發表於 2022-12-30 00:34

真係好鍾意呢首
行得前過所有其他鏡仔

Fake bitch > 我的波
反了反了
WZA111 發表於 2022-12-30 00:34

Fake bitch琪 攞過咁多首十大 想儲埋差一點….

依家頒十大

你老闆我唔想ot
Wonders 發表於 2022-12-30 00:38

尋晚打通宵牌

好高質的第七位
WZA111 發表於 2022-12-30 00:46

淡淡然得嚟好sad….adore

幸兒頭五
梨胃言 發表於 2022-12-30 00:50

好有信心

支持 人
weiquan 發表於 2022-12-30 01:30

啊人?

我捨不得你
John 發表於 2022-12-30 02:11

爺爺~

好想聽美瘦唱

美麗
John 發表於 2022-12-30 02:11

太美~

直接造馬咪得=,=
我今年造到極大
John 發表於 2022-12-30 02:12

我好be true to myself

估唔到有大巧
on07111 發表於 2022-12-30 03:30

呢首同 勿念 都係榜主心聲

嘩...我真係冇諗過
嘩...點解會咁架 嘩 嘩
點解我會想喊架 嘩 死啦死啦
驚嚇程度高過地震呀 唉 走返個音定下驚先

嘩...我真係冇諗過
嘩...點解會咁架 嘩 嘩
點解我會想喊架 嘩 死啦死啦
驚嚇程度高過地震呀 唉 走返個音定 ...
John 發表於 2022-12-31 11:30

走啦走啦咁想走