返回列表 發帖
藍奕邦
泳兒
My Little Airport

見到大家估嘅獎 希望今晚嘅結果唔好嚇親大家
Yan 發表於 2022-12-27 20:37
已經入場坐定定啦

好彩唔係Time & Faith
梨胃言 發表於 2022-12-27 20:46
見到tag以為係
Yan's music choice 2022 總結
年度大碟除了今年的派台歌 亦會考慮碟中的非本年度派台歌非派台歌
到底邊啲歌係加分 邊啲歌係減分 相信大家都心中有數
Yan 發表於 2022-12-27 20:42

TrackList:
CD
01. 剛好
02. 虛榮

03. 靈魂之窗
04. 明就明

05. 日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung)
06. 快歌慢想
07. IDK
08. 第二身
09. 日出時讓街燈安睡 (solo version)

年度大碟

Dark Light Of The Soul – 泳兒

-------------------------------------------------------- ...
Yan 發表於 2022-12-27 20:45
好感動好高質 原來tag左美吓N年前大作心中有數

--------------------------------------------------------------
年度歌曲第七位
高貴的 精緻的
猜你虛耗半生的積極而疲累
Yan 發表於 2022-12-27 21:02
虛榮!

(Fan Made MV)

唔夠組合差
kevinlai1621 發表於 2022-12-27 22:01
新人銅多分過組合銅

蘭B!蘭B! 希望有女同

個tag就係個歌手? 唔係愛將姿姿掛

年度女歌手 銅獎

衛蘭 (348)
今年大碟有啲雷聲大雨點小
歌曲的驚喜不大

Yan 發表於 2022-12-27 22:33
好認同。。  想女金都難。。。

金獎tag好難估。。

恭喜泳姨
不過 LFE 應該要有十大囉
Gin Lee 唔應該俾人馬出三甲囉  ...
616.1314 發表於 2022-12-27 22:45

年度歌曲第十位
不要把冬天衫放回衣櫃 – My Little Airport (126)
--------------------------------------------------------
Little Fires Everywhere (148)

年度女歌手 金獎

泳兒 (430)

如果幾年前話呢個歌手會拎到呢個獎應該冇可能會信
慶幸能看到她的轉變 能做 ...
Yan 發表於 2022-12-27 22:44
可以以10分之距贏愛將姿姿 美吓應該要好榮幸

我估GIGI!
WZA111 發表於 2022-12-27 22:50
http://www.cmusichart.com/discuz ... p;page=1#pid1886093

原來專登調左Gin由第十上第七