返回列表 發帖
打錯歌名一陣人地唔知點計 直接dq
Wonders 發表於 2023-4-1 14:02
又或者出個po逐個榜主binc

愛是… 2.0

愛是。。。2.0

愛是 2。0

愛是 …2.0 ...
Wonders 發表於 2023-4-1 14:06
Sorry WK10個post我完全冇鞭屍嘅意思
原本只係希望榜主們可以打返正確嘅歌名 因為打啱歌名始終都係榜主們自己嘅責任
MIZA MIZU呢啲careless打錯 我見到當然會幫手改返 唔會因為咁而DQ
但係好似愛是… 2.0呢啲 個個打得都有啲唔同嘅 我咪統一提返希望大家令到件事容易做啲囉
當然如果你堅持要打錯嘅 冇嘢㗎 我都係會幫你改返㗎
不過我只係出於好心咁做 因為呢個其實唔係我責任內要做嘅事

其實我依家入共和榜榜分個流程係咁嘅:
我係用緊google sheet pivot table呢個功能
即係我係直接copy and paste你哋啲分入去個表
https://ibb.co/28LRbb2

跟著個表係會自己按照榜分高低 將每首歌啲分加埋 generate出一個總表
https://ibb.co/3WM128V

而電腦係唔識分 愛是2.0/愛是…2.0/愛是… 2.0嘅
所以呢啲情況我發現唔到嘅話會真係導致分開計咗
大家自己double check完一次 又唔係話用你幾多時間
我再double check 咪會成件事啱啲囉

先唔講動機係乜
唔洗去假設會有榜主排榜既時候特登打錯歌名
亦唔會有任何一位榜主做埋d咁無聊冇意義既嘢 ...
Wonders 發表於 2023-4-1 21:43
唔講動機係乜 咁係咪又係存在即合理先?自己post個榜出嚟打返啱歌名歌手名真係冇必要?
原來mizu/miza就係careless打錯,會主動順便執
愛是2.0就唔係careless,希望你地自己double check

oh well ...
Wonders 發表於 2023-4-1 22:20
我都係會幫你改返㗎
不過我只係出於好心咁做 因為呢個其實唔係我責任內要做嘅事
liwaynejason 發表於 2023-4-1 19:16

我想澄清一下
無意雞蛋裡挑骨頭,不過見你有心執正,忍唔住講多兩句

唔知你有冇打算執正埋「 ...
uran 發表於 2023-4-1 21:18
嗯嗯 多謝指正 呢啲情況我以後會check返用正確嘅歌手名
順便同John榜主講聲sorry 無端端騎劫咗你個post拗埋呢啲無謂嘢

成個共和榜剩返呢位榜主堅持上鹽

幸兒同黃鹽爭女銅分分鐘都爭輸