返回列表 發帖
除貓咪、煲劇,歌迷又問到護膚秘訣、減肥斷食等話題,Gin都一一解答,有歌迷問會否舉行大型演唱會時,她表示計劃當中,亦提到除音樂,亦對演戲感興趣,不過先要做好音樂:「因為實在有太多嘢喺音樂上想同大家分享。」提到電影,笑謂從小喜歡看動作片,更想過當武打明星。

Gin又被問到如果MV達到二百萬views會否再派福利?她爽快答應:「好呀,咁大家就要再睇多啲我嘅MV啦,到二百萬時,我就會再公佈有乜嘢彩蛋俾大家。」

希望MV view唔會係 敢 走勢
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

喜歡幸兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

除貓咪、煲劇,歌迷又問到護膚秘訣、減肥斷食等話題,Gin都一一解答,有歌迷問會否舉行大型演唱會時,她表 ...
on07111 發表於 2023-1-29 07:31

1m後唔知點解升得好慢

1m後唔知點解升得好慢
kenneth 發表於 2023-1-29 12:32

刷到攰要抖抖

1m後唔知點解升得好慢
kenneth 發表於 2023-1-29 12:32

淨係買到去1M
唔買應該永遠都出唔到Online Concert條片

希望會搵DJ KING REMIX

cmho 發表於 2023-1-29 19:50

佢好耐未出過山

佢好耐未出過山
kenneth 發表於 2023-1-29 19:59

唔好啦 佢d edm mix真係危害樂壇
佢d edm入碟做sidetrack接flow聽還好 拎嚟做主打就不了
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

做左老豆掛住同BB仔玩
boy4dudes 發表於 2023-1-29 20:19

富貴貓會員不愧cm嘅樂壇萬事通

cmho 發表於 2023-1-29 19:50

本身首歌已經嘈

Live嗰幾句自帶effect真係唔識欣賞
呢次俾5分純粹鼓勵啱啱轉會嘅Gin
講歌呢講上年剛好/虛榮/靈魂之窗真係碾壓
前人踏過足跡

唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是狗吠聲,但你有無試過吠下
在這畢生不滅 無極的狀態

真係好開心香港可以有一個咁有個人風格嘅歌手,佢嘅曲風已型成signature.
幸福多於我預期

呢度120個五分都係鼓勵性質居多
上次日出時讓街燈安睡有41個五分就真心愛Gin

愛Gin力基本盤大概得咁多
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Gin style

講歌呢講上年剛好/虛榮/靈魂之窗真係碾 ...
an_kp_on_edge 發表於 2023-1-29 22:21

快歌嚟講,IDK同荃色空間都好過呢首

真係好開心香港可以有一個咁有個人風格嘅歌手,佢嘅曲風已型成signature.
on07111 發表於 2023-1-29 22:39

雖然知呢句嘅出處 但係請佢唔好再唱AL style嘅歌 真係唔好聽
前人踏過足跡

希望下首可以出返以第二、四作為重拍;唔識會以為凌亂,將嘆氣唱法誤解為吃力嘅節拍怨曲R&B

搵嗰句搵咗成半個鐘
前人踏過足跡

講歌呢講上年剛好/虛榮/靈魂之窗真係碾 ...
an_kp_on_edge 發表於 2023-1-29 22:21

呢三首嚴重underrated 啦
特別係靈魂之窗

Gin Lee係下一個林憶蓮
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

GaracyTan 發表於 2023-1-30 19:25

成齣電影咁

街燈MV好需要大解構

成條片6分42秒 得4:32-5:29 (一分鐘都唔夠)係關個MV內容事 咁都叫MV大解構...

成條片6分42秒 得4:32-5:29 (一分鐘都唔夠)係關個MV內容事 咁都叫MV大解構... ...
kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:15

唔怪得條片熟口熟面 原來兩個禮拜前已經有
想睇真·making of多啲 聽幸兒講嘢聽到瞓着...

想睇真·making of多啲 聽幸兒講嘢聽到瞓着... ...
GaracyTan 發表於 2023-2-1 00:41

蛋記環保到...

頭嗰4分鐘啲口水喺叱咤樂壇已經講過晒... 重複又重複 本身今日期待聽下個MV仲有啲咩inspiring嘅地方

蛋記環保到...

頭嗰4分鐘啲口水喺叱咤樂壇已經講過晒... 重複又重複 本身今日期待聽下 ...
kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:47

幸兒環保到...

住劏房已經講過晒... 重複又重複

想睇真·making of多啲 聽幸兒講嘢聽到瞓着... ...
GaracyTan 發表於 2023-2-1 00:41

好耐都冇人提過犧牲品
神曲已被遺忘

幸兒環保到...

住劏房已經講過晒... 重複又重複
梨胃言 發表於 2023-2-1 00:53

住劏房好似今年未講過… 想聽

好耐都冇人提過犧牲品
神曲已被遺忘
梨胃言 發表於 2023-2-1 00:54

神曲+神詞 一級填詞人

kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:58

之前叱咤樂壇訪問咗5日有冇講過
無聽到

無聽到
梨胃言 發表於 2023-2-1 01:00

我miss咗幾日 要重溫下先 有都唔意外

神曲+神詞 一級填詞人
kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:59

又提依個稱呼
隊友粉confirmed

又提依個稱呼
隊友粉confirmed
梨胃言 發表於 2023-2-1 01:03

Support Team Gin

Support Team Gin
kel_kelvin 發表於 2023-2-1 01:16

Team Gin>Team Jace>>>>>Team AGA>>>>>>>>>Team Joyce

好勁無跌穿50
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

蛋記環保到...

頭嗰4分鐘啲口水喺叱咤樂壇已經講過晒... 重複又重複 本身今日期待聽下 ...
kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:47

建議幸兒向大師姐學下講野
幸福多於我預期

無聽到

幸兒=悶
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

好勁無跌穿50
MCmatt 發表於 2023-2-1 17:15

差11個1分就會跌穿 希望Team Duncan做嘢
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

kel_kelvin 發表於 2023-2-1 00:58
無聽到
謝茜嘉想引佢講"房仔", 不過佢無上當

From 4:59

ok la

或者Gin Lee要做隻任我行 或者 獨家村 先hit到
不過我仍然支持佢唱多少少快歌做主打
幸福多於我預期

或者Gin Lee要做隻任我行 或者 獨家村 先hit到
不過我仍然支持佢唱多少少快歌做主打 ...
on07111 發表於 2023-2-3 11:03

難怪幸福門hit到

請問你wow乜嘢?自己走嚟對號入座?

原來你就係當年歧視哥哥、網絡欺凌佢
今日又繼續對其他歌手做同樣事情 ...
69h 發表於 2023-2-2 00:56

https://www.instagram.com/reel/Cn_EmaABC7G/?igshid=MWI4MTIyMDE=

成班人都好惡毒
在這畢生不滅 無極的狀態

難怪幸福門hit到
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 11:47

幸福門啲歌詞都好快 算係快歌
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

幸福門啲歌詞都好快 算係快歌
John 發表於 2023-2-4 00:10

敲出一個幸福門快啲

William Siu
2 星期前
錯別字:拖垮

William Siu
2 星期前 (已編輯)
@qnahzuig  我在翻譯系畢業,校對是我的本領之一。

舊計法800分

13頁
肯定就是李