返回列表 發帖
1+1 橙色... Gin Lee is robbed!
kel_kelvin 發表於 2023-1-14 01:53

AGA feat. Gin Lee

恭喜熱門音樂第八

恭喜熱門音樂第八
samcheng 發表於 2023-1-14 08:35

事實證明 Dumdum絕對係一首既搶耳
又可以展現堅le歌唱實力嘅入屋作品
快歌嘅詞唔填得太差 通常都唔構成障礙
係佢脫胎換骨嘅代表作

回復 207# kenneth

MV有種成熟味

攔阻你!!!!!!! 好高音
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

攔阻你!!!!!!! 好高音
JasOh103 發表於 2023-1-14 10:24

Live實個個高潮耳

快歌嘅詞唔填得太差 通常都唔構 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 09:20

跳唱都一流 gin可以做新玉米高
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

短短48小時內完成500k

短短48小時內完成500k
samcheng 發表於 2023-1-14 12:39

好攰 我盡力了

好攰 我盡力了
JasOh103 發表於 2023-1-14 12:41

兩日加埋瞓得嗰15個鐘

香港 avril lavigne
I love Canton pop music

5頁啦 真一姐

用魔音遮唔到鄉音。。

染左金髮都好大陣娘味。。

事隔幾多年終於有一首歌可以即上???

Spotify得5千
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

用魔音遮唔到鄉音。。

kk8733 發表於 2023-1-14 13:48

Thank you! And this is Gin Lee!

Spotify得5千
FoldCC 發表於 2023-1-14 15:16

頁獻左10次

「肯定就是李」嗰句填做英文應該會大大減少膠味
例如咩stay up and get down 或者no trust I can fall嗰類
在這畢生不滅 無極的狀態

From YT someone's comments:

首歌第一句已講明主旨,要超越什麼你至可以飛,答案肯定就是你,即到超越自己。MV 最初,Hunter Gin (黑色) 率先一槍打到無勇氣嘅自己細膽 Gin (軍綠色) 成灰,灰內剩低一粒鑽石,前後已收集咗5粒大小鑽石,即Hunter Gin 已經除去5個細膽,事事顧忌嘅自己。除咗暗黑嘅 Hunter Gin,白色係樂觀 Gin,都係好嘅。之後 Hunter Gin 收到 call,知道 big boss 甘於安穩嘅 Comfort Zone Gin (紅色) 喺酒吧內,仲有好多男手下。Hunter Gin 帶埋一經女手去酒吧,首先打低一班男手下,最後 Comfort Zone Gin 同 Hunter Gin,最後單挑,舉槍互指,勝負未知!

Therefore, 黑 Gin + 白 Gin = whole = the brand new Gin. 會唔會有下集?

例如咩stay up and get down 或者no trust I can fall嗰類 ...
losyes 發表於 2023-1-14 16:05

I shut down the door! 應該hit爆咗

例如咩stay up and get down 或者no trust I can fall嗰類 ...

宜家係致敬大師姐祖兒快歌

on07111 發表於 2023-1-14 16:18
I'm pretty crazy! Wow Wow Wow

on07111 發表於 2023-1-14 16:18

肯定就是李=但願你像個君子 但是你像個瘋子

回復 217# kk8733

英皇諗住幫gin gin洗走娘味

似乎改變唔到大眾觀感

From YT someone's comments:

首歌第一句已講明主旨,要超越什麼你至可以飛,答案肯定就是你,即到超越自 ...
boy4dudes 發表於 2023-1-14 16:05

解讀得唔錯

回復  kk8733

似乎改變唔到大眾觀感 ...
begin 發表於 2023-1-14 16:39

一出聲就破功 洗乜鬼

用魔音遮唔到鄉音。。

kk8733 發表於 2023-1-14 13:48

所以話LEUNG 係來自佢自己,既然改吾到就搵D 適合自己GE 資源去配合同昇華形象仲好。依加係吾湯吾水,面目更模糊

I'm pretty crazy! Wow Wow Wow
boy4dudes 發表於 2023-1-14 16:21

祖先:
I'm from Hong Kong. I am a Superstar

快歌嘅詞唔填得太差 通常都唔構 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 09:20

咁假 你都講得出?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

真係好型好正
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

Thank you! And this is Gin Lee!
Willjohnson 發表於 2023-1-14 15:24

多謝你讚兔兔。。

所以話LEUNG 係來自佢自己,既然改吾到就搵D 適合自己GE 資源去配合同昇華形象仲好。依加係吾湯吾 ...
hkbaby 發表於 2023-1-14 17:25

無所謂啦。。今年一定903女金。。

真係好型好正
John 發表於 2023-1-14 20:01

個主題好出
人歌合一 型人配型歌

咁假 你都講得出?
洗衣王國130 發表於 2023-1-14 19:55

恰?經堅一曲舞林天后地位已奠
全面超越一啲只係傳統被視為唱得嘅歌手
例如Kay jade mag

完全係強化版嘅鄭融!

完全係強化 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 20:31

英皇舞后

真係好型好正
John 發表於 2023-1-14 20:01

真 啲老人家唔會get到

無所謂啦。。今年一定903女金。。
kk8733 發表於 2023-1-14 20:11

會吾會好似美彤甘? 一開始係好大回響GE,但1,2後配合吾岩資源就....

個主題好出
人歌合一 型人配型歌
kenneth 發表於 2023-1-14 20:23

型人道
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

完全係強化 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 20:31

不如開 好似以前 CM poll  開投票 , 堅堅係咪新一代跳唱舞后 ?

「肯定就是李」 vs 「全球被你轟動」
掛住容何既快歌係咪初老症既跡象?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

不如開 好似以前 CM poll  開投票 , 堅堅係咪新一代跳唱舞后 ?
洗衣王國130 發表於 2023-1-14 21:05

佢唔係唔通Kay係?

lokzai 發表於 2023-1-14 21:07

有D 似 "慳電就是理 在自動大量㩒機 CHOCOLATE"

佢唔係唔通Kay係?
Wing1211 發表於 2023-1-14 21:13

明明係Jace@Team AK
在這畢生不滅 無極的狀態

回復  kk8733

似乎改變唔到大眾觀感 ...
begin 發表於 2023-1-14 16:39

Gin Lee李幸倪個名已經好大陣娘味

加大力度好嗎

只容祖國以前派埋咩逃 跑步機上嗰啲極難聽快歌
一樣有大公司勁宣傳造勢就有人擁護

擺嚮今時今日即使畀堅le神演繹
呢啲歌依然都係難聽到無得救
相較dumdum已經好好聽
如果派首另眼相看出蒞實個個插爆蛋迫害

跳唱都一流 gin可以做新玉米高
on07111 發表於 2023-1-14 10:44

idk=阿拉伯市場2.0
甩咪=甩褲2.0

誰性技術擊倒 誰人能做到

佢唔係唔通Kay係?
Wing1211 發表於 2023-1-14 21:13

拉埋阿Kay 講做咩? Kay 都無話做跳唱歌手 但堅跳唔得 唱快歌麻麻

只容祖國以前派埋咩逃 跑步機上嗰啲極難聽快歌

擺嚮今時今日即使 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 21:23

其實dum dum 都唔好得去邊

只容祖國以前派埋咩 跑步機上嗰啲極難聽快歌

擺嚮今時今日即使 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 21:23

逃好過呢首好多wo