返回列表 發帖

ONE PROMISE無預警宣布解散:理念不同冇辦法行落去

樂隊ONE PROMISE今日(13日)無預警在官方社交網宣布解散,並分享一張在台上的黑白照寫上:「好遺憾同大家宣布ONE PROMISE正式解散,因各人理念不同, 我哋冇辦法行落去,多謝大家一直對我哋嘅支持同埋陪伴。」而環球唱片亦回應ONE PROMISE解散一事:「感到可惜及遺憾,公司尊重ONE PROMISE四位成員的決定。」

原文網址:ONE PROMISE無預警宣布解散:理念不同冇辦法行落去 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0113_00862_001.html

Anton轉做rapper之後已經唔睇好
果然

又係環球

環球又-1

環球仲有咩人

環球仲有咩人
sabsls 發表於 2023-1-13 15:15

2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

轉型有rap已跌watt了.... 無rap嘅歌其實幾好聽嘅
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

on07111 發表於 2023-1-13 15:19

璇一姐幾時再出歌....
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

環球就黎清零
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

璇一姐幾時再出歌....
MCmatt 發表於 2023-1-13 15:23

容忍李 都算傻嗎
可能budget用哂了

Rapper單飛
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

環球又-1
tn672 發表於 2023-1-13 15:11

Team AK -1

石山街D歌咁另類真係霏常危險
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

Alton真的是…事業失意情場失意

仲會唔會出OP狼人殺?

石山街D歌咁另類真係霏常危險
SugarFree 發表於 2023-1-13 15:39

快啲完約還我GTB
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

會唔會唔肯上…?

Alton真的是…事業失意情場失意
VitoVibes 發表於 2023-1-13 16:08
Alton 係 @ MIRROR; Anton 係曾經 @ ONE PROMISE.

應該似係出完碟都無錢分,有人想繼續,有人唔想繼續 (想自己 solo?)

2022年一月
https://www.hk01.com/article/725126?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
樂隊 ONE PROMISE 鼓手 Anton(馮卓然)於2020年尾經醫生診斷後證實手指出現骨枯症狀,宣布 Anton 需暫停打鼓崗位,專心治療。可惜經過一年治療,Anton 的骨枯病情仍未好轉,而這段時間 ONE PROMISE 一直互相扶持和配合,Anton 也曾作出不同的嘗試,公司和 ONE PROMISE 四子都絕對有信心可以在未來的日子繼續並肩同行。ONE PROMISE 十分感激公司和每一位的支持,特別是粉絲「壹步兵」不離不棄,令他們的音樂路途得以延續。  

2023年一月
https://www.hk01.com/article/856852?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
因各人理念不同, 我哋冇辦法行落去,多謝大家一直對我哋嘅支持同埋陪伴。

一年中間到底發生過什麼事?

仲會唔會出OP狼人殺?
Pure. 發表於 2023-1-13 16:41
OP no more, therefore no more OP狼人殺

Alton 係 @ MIRROR; Anton 係曾經 @ ONE PROMISE.

應該似係出完碟都無錢分,有人想繼續,有人唔想繼續 (想 ...
boy4dudes 發表於 2023-1-13 17:27

月頭幾隻嘢都ig story話自己1月1無安排去頒獎禮唔使做真係咁多年無試過
嗰陣重咁串 又有隊型 咪激親公司

#Kenneth在此收返aga破冰一說 睇怕矛盾係加劇就真

就外界談論Jace被雪藏一事,環球唱片與Jace雙方理念不一致,所以就續約一事未達成共識,環球唱片現階段的情況只好等她於明年約滿離開。環球唱片在此祝福Jace未來有更好發展

啲字眼咁熟口面嘅?

走咗咁多個
Yanting都未走

Aga係咪有公司股份先賴死唔肯走?

笑死
呢頭講完願意等你懶深情 仲要買榜買埋冠軍歌
轉個背就解散
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

其實都預咗遲早散,不過突然之間話理念不合而解散,中間應該發生咗好多事。最離奇的是12月31日才話2023年有’OUR FIRST’ Live,十幾日就出嚟話解散。

笑死
呢頭講完願意等你懶深情 仲要買榜買埋冠軍歌
轉個背就解散
John 發表於 2023-1-13 18:04

我就話1月1係轉捩點
因為明明1231重講緊今年開show
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

走咗咁多個
Yanting都未走
jasonng 發表於 2023-1-13 17:40

佢走得去邊
返新加坡?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

同樣狼人殺組合 五堅情紅到香港開個唱 OP就解散

感覺鏡團出現後,樂隊既market更加細
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Team AK -1
梨胃言 發表於 2023-1-13 15:34

OP成員首先是Team AK成員
在這畢生不滅 無極的狀態

回復 5# on07111

還有Oscar Tao、Mike

可能好似啲球隊咁
有人食咗隊友條女
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

可能好似啲球隊咁
有人食咗隊友條女

JayantL 發表於 2023-1-13 20:02

mag ?
Harvard都不可教導

tinhang話自己做錯事
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

唔係開口中吖嘛

帥小寶` 發表於 2023-1-13 22:09

咁樣就更加一定要重組做樂隊team ak

帥小寶` 發表於 2023-1-13 22:09

記得我哋四個曾經講過,希望夾band夾到80歲。今日呢個夢幻滅咗。

犯咗錯,傷害咗身邊錫我嘅兄弟,任性同埋魯莽破壞咗我生命中一樣好重要嘅野。

上咗代價嘅一課,令我清清楚楚見到自己嘅不足同缺陷,亦再次知道人哋對我好唔係必然。

由零到一發生嘅所有嘢,我一定唔會忘記。多謝一路上曾經支持同埋幫過我哋嘅人,我衷心感激。

三位兄弟,對唔住,我會記住我哋並肩作戰嘅日子。

記得我哋四個曾經講過,希望夾band夾到80歲。今日呢個夢幻滅咗。

犯咗錯,傷害咗身邊錫我嘅兄弟,任性同 ...
wing 發表於 2023-1-13 22:17

任性AK!

完全唔可惜
之前Dusty Bottle先最shocking同失望

回復  on07111

還有Oscar Tao、Mike
caseline 發表於 2023-1-13 20:00

個Oscar連勁歌都唔俾佢做

Mike有日賺夠要被挖走有幾難
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

個Oscar連勁歌都唔俾佢做

Mike有日賺夠要被挖走有幾難
LushKillYourMus 發表於 2023-1-13 23:22

Ek幾時走?

環球係咪得翻GAGA
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

零到一發生嘅所有嘢,我一定唔會忘記。What? 邊個係零,邊個係一?

環球係咪得翻GAGA
Kenny 發表於 2023-1-13 23:45

葦璇
Harvard都不可教導

會唔會唔肯上…?
K2022 發表於 2023-1-13 17:00
You might be onto something......有人自己接 (理念不同) jobs 激怒其他三位?

小船大海 - 周柏豪
曲:柳重言
詞:陳詠謙
編:周錫漢 / 黃兆銘 / 天衡
監:周錫漢 / 周柏豪

敬老爸 - 周柏豪
曲:柳重言
詞:陳詠謙
編:周錫漢 / 黃兆銘 / 天衡
監:周錫漢 / 周柏豪

You might be onto something......有人自己接 (理念不同) jobs 激怒其他三位?

小船大海 - 周柏豪
曲:柳 ...
boy4dudes 發表於 2023-1-14 01:19

咁講又唔出奇
可能有人想搭路上大陸 其他三個唔跟就散band

小船大海 - 周柏豪
曲:柳 ...
boy4dudes 發表於 2023-1-14 01:19

Make sense喎 但係咁樣叫做錯事?!
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

leroyjaime 發表於 2023-1-14 06:35

或者因為敬老爸係一首「普通話歌」?
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

或者因為敬老爸係一首「普通話歌」?
LushKillYourMus 發表於 2023-1-14 09:52

都唔出奇 不過咁隊band spirit原來咁化學 一掂即散 咁不如而家散咗佢算 等大家各自有得重新嚟過
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

leroyjaime 發表於 2023-1-14 06:35
亂估...... 可能之前有問過其他三位人兄, 然後應承會 say no to 幫大陸香港歌手造歌 (e.g. 二man, 人瑞, 春捲, 淫校長, 肥媽 etc). 不過有人反口, 一月六日某大陸香港歌手出 小船大海 & 敬老爸 兩首歌, 三位人兄先發現有人口講大話, 幫自己鋪路賺大陸香港歌手錢.

如果係因為周栢豪,隊野都幾兒戲
佢地之前咁鍾意痴國務院旗下歌手又唔覺得有問題咩