返回列表 發帖
Alton真的是…事業失意情場失意
VitoVibes 發表於 2023-1-13 16:08
Alton 係 @ MIRROR; Anton 係曾經 @ ONE PROMISE.

應該似係出完碟都無錢分,有人想繼續,有人唔想繼續 (想自己 solo?)

2022年一月
https://www.hk01.com/article/725126?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
樂隊 ONE PROMISE 鼓手 Anton(馮卓然)於2020年尾經醫生診斷後證實手指出現骨枯症狀,宣布 Anton 需暫停打鼓崗位,專心治療。可惜經過一年治療,Anton 的骨枯病情仍未好轉,而這段時間 ONE PROMISE 一直互相扶持和配合,Anton 也曾作出不同的嘗試,公司和 ONE PROMISE 四子都絕對有信心可以在未來的日子繼續並肩同行。ONE PROMISE 十分感激公司和每一位的支持,特別是粉絲「壹步兵」不離不棄,令他們的音樂路途得以延續。  

2023年一月
https://www.hk01.com/article/856852?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
因各人理念不同, 我哋冇辦法行落去,多謝大家一直對我哋嘅支持同埋陪伴。

一年中間到底發生過什麼事?

仲會唔會出OP狼人殺?
Pure. 發表於 2023-1-13 16:41
OP no more, therefore no more OP狼人殺

零到一發生嘅所有嘢,我一定唔會忘記。What? 邊個係零,邊個係一?

會唔會唔肯上…?
K2022 發表於 2023-1-13 17:00
You might be onto something......有人自己接 (理念不同) jobs 激怒其他三位?

小船大海 - 周柏豪
曲:柳重言
詞:陳詠謙
編:周錫漢 / 黃兆銘 / 天衡
監:周錫漢 / 周柏豪

敬老爸 - 周柏豪
曲:柳重言
詞:陳詠謙
編:周錫漢 / 黃兆銘 / 天衡
監:周錫漢 / 周柏豪

Make sense喎 但係咁樣叫做錯事?!
leroyjaime 發表於 2023-1-14 06:35
亂估...... 可能之前有問過其他三位人兄, 然後應承會 say no to 幫大陸香港歌手造歌 (e.g. 二man, 人瑞, 春捲, 淫校長, 肥媽 etc). 不過有人反口, 一月六日某大陸香港歌手出 小船大海 & 敬老爸 兩首歌, 三位人兄先發現有人口講大話, 幫自己鋪路賺大陸香港歌手錢.

如果話仲有啲野係積累嘅
我就估係同之前首歌派左無rap version有關
LushKillYourMus 發表於 2023-1-14 12:52
I'll Be Fine 同 I'm Sorry 本身無 Rap Version. 願意等你 好似有另派 Rap Version.
Fab Four 四年後殘留完全 no one cares 嘅 Oscar Tao 同 Kerryta