返回列表 發帖
我賢 ok
Wonders 發表於 2023-1-21 22:27

應該算近期賢評價最高嗰首
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第四季季選
第二位 (第二首)

如遺憾
我過去與你相關 但現在沒有相關
你是一支煙蒂在某天都煙消雲散
時間捨不得的歡送這段時間
沒怪責在你世界太短暫

(she sang so bad lollllll)

無憾了吧

辣個男人來啦來啦
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

學人拉咪

迪迪!

第二位 (第二首)

如遺憾
我過去與你相關 但現在沒有相關
...
ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:30

發覺d tag全部都係 aga 黑 gin 黑

應該算近期賢評價最高嗰首
MCmatt 發表於 2023-1-21 22:29

希望我賢繼續努力

Wonders 發表於 2023-1-21 22:33

明明淨係黑其中一個

Wonders 發表於 2023-1-21 22:33

都帶唔到多啲煎迪粉入嚟嘅

第二位 (第二首)

滴滴金 [28]
唱:陳宗澤
曲:徐浩
詞:黃偉文
編:黃兆銘 / 徐浩
監:徐浩

人無憾了吧 一起燒過煙花  
滴滴都是愛 似撒下了金沙
煉造我們 這璀燦傳奇
不枉這些年
陪著你 也不顧做箭靶

團完年趕得切迎接第一位!

YEAH… 恭喜澤澤,你見到嗎?仲唔快啲錄新歌… story係咁玩

明明首歌好有大HIT原素都HIT唔起… 人氣差啲就係差啲

迪迪金

第一位

花火都熄了就無謂再點火
去瞻仰灰燼 挑起眷戀
好好的生存在人海轉圈起跳
做條最美的人魚

趕得切入嚟,我個榜的至尊歌有第四算唔錯,第一位係咪LFE?

美火

真女金來了

幸兒!
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

啲tag好難
出tag前直接靠首歌嘅CM人氣黎估
估迪迪金第二 LFE第一 ...
liwaynejason 發表於 2023-1-21 22:26

太勁了

喜歡幸兒
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

新馬歌手好勁

講個笑話俾你聽
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

第一位

Little Fires Everywhere [53]
唱:泳兒
曲:馮穎琪
詞:周耀輝
編:孔奕佳
監:CMgroovy / 馮穎琪

暴烈地為了你吶喊
連靈魂燒光都不怕
到處有瓦礫很浪漫
明白嗎     原來要經幾次的火化
明白這是愛     就快燒光了燒光了嗎

第四位 (第二首)

地球上的最後一朵花 [23]
唱:陳卓賢
曲 ...
ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:15

契契好勁
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

星馬姊妹

恭喜吓吓啊… 你又有排喊啦…

恭喜Vincy!

跟住係28

佢都係我ton hon 喎
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

今次投票數字好似都真係好低喎...

係喎 超高分… 往積最高分第一名係幾多

MCmatt 發表於 2023-1-21 22:48
一屆少過一屆 今次回升少少
1        馮允謙 - 給缺席的人唱首歌        52
1        張天賦 - 小心地滑                55
1        林家謙 - 某種老朋友        56
1        張天賦 - 記憶棉        57

恭喜CY & Cloud!
造星3

在這畢生不滅 無極的狀態

今次投票數字好似都真係好低喎...
liwaynejason 發表於 2023-1-21 22:48

共有98人投票,唔太低啦。

1        馮允謙 - 給缺席的人唱首歌        52
liwaynejason 發表於 2023-1-21 22:49

嘩 吓創紀錄啊
哈 收返先… 都霏常勁

嘩 吓創紀錄啊
MCmatt 發表於 2023-1-21 22:49
唔係啦  淨係copy左最近嗰屆
應該仲有高啲啦

MCmatt 發表於 2023-1-21 22:48

無記錯應該係雞蛋與羔羊 100票

ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:51

突然見唔到龍頭

恭喜CY & Cloud!
造星3
losyes 發表於 2023-1-21 22:49

唔知他俩幾時再出歌呢 唱得之人…

今季好似少左人投票咁喔, btw 投的5首全部入曬, 睇嚟我的口味同大家一樣

一屆少過一屆 今次回升少少
1        馮允謙 - 給缺席的人唱首歌        52
1        張天賦 - 小心地滑                55
1        林家謙  ...
liwaynejason 發表於 2023-1-21 22:49

花鼠原來前3季都有前5

投票結果

#Singer - SongVote
1泳兒 - Little Fires Everywhere53
2陳宗澤 - 滴滴金28
2雲浩影 - 氣流 (Ft. AF)28
4Dear Jane - 到底發生過什麼事23
4陳卓賢 - 地球上的最後一朵花23
6王菀之 / Serrini - 誅神的黃昏19
6周殷廷 - 意外現場19
6陳健安 - 厭惡物圖鑑19
9王嘉儀 - 自然變態15
9陳柏宇 - 命盡頭15
11王嘉儀 - 淹悶14
12艾粒 - One Way13
13柳應廷 - 坐看雲起時12
13張天賦 - 乾12
15衛蘭 - 我的視角11
16藍奕邦 - 圍牆倒下前10
17Serrini - 樹仔9
17泳兒 - 18部半9
17陳健安 - 創作者的派對9
17謝安琪 - 我的波利海妮婭9
21per se - 在生8
21馮允謙 - Take A Breath8
21衛蘭 - sshhh...8
24my little airport - 不要把冬天衫放回衣櫃7
24周國賢 - 太平道7
24馮允謙 - Me and the Moon7
27陳柏宇 - 有天6
27張蔓莎 - 自生自滅6
29Kiri T - 扭擰雪糕屋5
29陳奕迅 - 人啊人5
31Triple G - 岸4
31陳蕾 / 岑寧兒 - 言之無物4
31雲浩影 - 密切接觸者4
34黃妍 - 7月24日大道3
34鹽焗雞 - 今晚好想好想打俾你3
36Gordon Flander - INSECURE2
36The Hertz - 末世情書2
36mansonvibes - It's a sin.2
36Zarahn - 精神流亡 (Ft. Serrini)2
36石山街 - Happy Song2
36張蔓莎 - 未算壞2
36黃妍 - 心的全部2
43Kendy Suen - 在天空挖一個洞0
43mansonvibes / eli - 3330
43moon tang - i love u0

今季好似少左人投票咁喔, btw 投的5首全部入曬, 睇嚟我的口味同大家一樣
H4zard1c 發表於 2023-1-21 22:54

我四首 DJ轉樹

多謝各位收睇
啲tag都係臨急臨忙有啲hea同求其tag

敬請留意總選投票好快就會開始~!

34        黃妍 - 7月24日大道        3
36        黃妍 - 心的全部        2

好勁 唔係0票

投票結果
ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:55

意外現場好勁
估唔到Kendy index:0 仲低過鹽

投咗01 02 02 06 09

多謝各位收睇

敬請留意總選投票好快就會開始~! ...
ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:56

辛苦了 琪待

多謝各位收睇

敬請留意總選投票好快就會開始~! ...
ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:56

Tag好精彩,不斷用AGA同Gin,吸引到唔少人入嚟。

ed8671ed 發表於 2023-1-21 22:51

眾望所歸 民心所向