返回列表 發帖

MC Music Selection 2023 Week 05

作曲:馮允謙

作詞:亞木 / 馮允謙     

編曲:Justin Yau / Gordon Flanders
監製:Gordon Flanders

RKLWNWScore2023 Week 05
110530Me and the Moon - 馮允謙
23222再見 寧靜海 - 陳卓賢
38218世一 - 張天賦
412614時間有沙 - Peterson
52313窮人的薔薇 - 陳蕾
6NE113七姊妹星團 - Lolly Talk
74712生活復常 - 洪助昇
85312DUM DUM - Gin Lee
9NE112時間計 - Triple G
1071011你不是第一個離開的人 - 鄧紫棋(M)
1116411至少還有你取暖 - 梁釗峰
1217211LIES - HeartShine
136410LOVERSE - 呂爵安
1415510世界上最重要的人 - 韋禮安(M)
1518310未知色Colours of π - Kendy Suen
1620210The Bright Side - COLLAR
17939盲婚啞嫁 - 陳奕迅
181149甜蜜在十點五十九分前 - 張蔓莎
19NE18逆時差 - 何君俊
20NE18他不是你 - 連詩雅
OUT17XXAm I Crazy? - 吳保錡
OUT131XX孤單 - Gareth T.
OUT147XX地球候機室 - Nowhere Boys
OUT191XX聽不見的愛情 - 蔡佩軒(M)

2023年度冠軍歌:
Week 01-13: 地球上的最後一朵花 - 陳卓賢 / 笑住喊 - Gareth.T /
氣流(feat. AF) - 雲浩影 / Am I Crazy? - 吳保錡 / Me and the Moon - 馮允謙 /

2023年度亞軍歌:
Week 01-13: 滴滴金 - 陳宗澤 / 氣流(feat. AF) - 雲浩影 /
LOVERSE - 呂爵安 / 窮人的薔薇 - 陳蕾 / 再見 寧靜海 - 陳卓賢 /

2023年度季軍歌:
Week 01-13: 世界上最重要的人 - 韋禮安 /
時間有沙 - Peterson / Me and the Moon - 馮允謙 / 再見 寧靜海 - 陳卓賢 / 世一 - 張天賦 /
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

liwaynejason's Music Chart (Week 05)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 05冠軍歌:世一

上榜機制: ...
liwaynejason 發表於 2023-1-29 00:04

賦兒世一 一樣有自plug
估唔到寧兒喺你榜都高位到…
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 05)

鬼怒川 --- 周國賢

// 如想愛就愛
別理 世間遍地惡魔
別信歪理 人臉似 ...
Lllch 發表於 2023-1-29 00:05

原來一樣空降賦兒
Jer好多週… 下週冠了吧…

唔知今次第二位個位要幾多星期先會讓返出嚟呢
Lllch 發表於 2023-1-29 15:42

可能要出首好似上年迪迪金咁比寧兒更喜歡嘅歌強搶第二

你好鍾意聽國語歌 成日都見到(M)嘅歌上榜
liwaynejason 發表於 2023-1-29 19:02

GEM係鐵膽,韋禮安呢首唔錯

本身今個禮拜係諗住冠寧靜海㗎啦 最尾都係鍾意世一多啲
liwaynejason 發表於 2023-1-29 18:56

都好榮幸鍾意我賢嘅歌 上年的喺你榜成績麻麻

AYCK 粵語流行榜 (Year 2023 Week 5)

第5週冠軍歌 :
Me and the Moon - 馮允謙
作曲 : 馮允謙
填詞 : 亞木 ...
ayckwan 發表於 2023-1-29 23:23

撞冠

猜猜賢新歌在三甲停留多少星期
ayckwan 發表於 2023-1-29 23:35

唔知呢….

越聽越悶
有第三好好
梨胃言 發表於 2023-1-29 23:50

同感 好快而聽厭落榜了

可能我比較少關注開國語歌 好多(M)嘅都唔識

難得我覺得呢首有啲大歌格 不過都係聽多幾日就覺得偏悶
liwaynejason 發表於 2023-1-30 22:18

都係派台帖攞(M)嚟聽 有部份幾好聽的...

雖然係狂粉 都無上年石頭同花咁鍾意..(依然比把聲吸引了 ) 看看留唔留到我榜萬年亞吧....

Our Cantopop Song Chart 2023
Week 5 (3/2/2023)

冠軍歌:馮允謙 - Me and the Moon
作曲:馮允謙 |作 ...
東京人壽 發表於 2023-2-1 23:00

Support NE
下星期睇走勢似兒登喎

Flash本地歌曲流行榜 Week 5 ( 29/1 - 4/2/2023 )

本週精選:隨波逐流 - 洪嘉豪

本週派榜歌:NIL

冠 ...
manu 發表於 2023-2-2 09:59

Jer
下首宇宙天團 再下首Fatboy? (走勢估)

Billboard Plugged 10 Week 5
RK LW SONGS        SINGERS        TREND
01 04 Dum Dum   李幸倪        8>2>4>1
02 06 七姊妹 ...
RVHOCPC 發表於 2023-2-3 00:11

WoW WoW Yes
赫茲 #10

Nick's Music Selection 2023 (03/02/2023)

本年度冠軍歌列表 :
第一季 : Me and the Moon - 馮允謙 / 圍 ...
Nicholas 發表於 2023-2-3 10:00

#1 正....  有赫茲 呢首好正
金堅好快

20HKPMSK 2023 Week 05

01 02 氣流 雲浩影 feat. AF
02 04 甜蜜在十點五十九分前 張蔓莎
03 06 心的全部  ...
LushKillYourMus 發表於 2023-2-3 14:37

第一榜OUT嘅都好聽的

最後淨係冠噴歌 大路歌Out
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 16:28

4.8M YouTube views嘅大路歌好慘

本身就諗住1週命 壓下佢分
小道消息 之後會自plug多一首
GaracyTan 發表於 2023-2-3 22:11

乖乖嗎

Talent! 可惜今week你應該唔會輪流 英皇一姐12分就咁犧牲左
liwaynejason 發表於 2023-2-3 22:00

看來都係亞亞亞 銀銀銀嘅命運

今年年頭真係無咩歌
kevinlai1621 發表於 2023-2-3 23:03

會嗎 我仲排緊隊冠

下個禮拜啲歌接住嚟
kosuzu_redox 發表於 2023-2-3 23:12

要大塞榜啦  有啲想冠嘅歌可能到時要取捨了

2023 年冠軍歌:
Week 1-10: 人啊人 / 氣流 / Overkill / Dum Dum / 世一
Week 11-20:
Week 21-30:
Week 31- ...
kh23 發表於 2023-2-6 10:56

世一空降是常態哦