返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 05)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 05冠軍歌:世一

RKLWSongsSingersTrendsPtsSSMTWTF Sum
0109世一張天賦09>01> 797810610=57
0206再見 寧靜海陳卓賢06>02> 81067919=50
0301Dum Dum李幸倪06>01>03> 46510372=37
04neThis is MC張天賦04> 1816493=32
0510下個取替我藍仔頭 / Kerryta10>05> 2545528=31
06ne仍會等鄭欣宜06> 5324647=31
070700000李靖筠06>02>02>07>07> X 7XX 856=26
0808窮人的薔薇陳蕾08>08> X X X 9781=25
0904盲婚啞嫁陳奕迅07>04>09>61X 323X =15
1003LOVERSE呂爵安09>01>03>10> 34X X X X 4=11
OUT
XX02生活復常洪助昇10>07>04>02>XX X X X X X X X =0
XX05至少還有你取暖梁釗峰07>01>04>03>05>XX X X X 2X X 5=7

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

感覺會被唔同人BARF唔同歌...

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK13:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 /
WK14 - WK26:
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK13:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 /

2023年季軍歌
WK01 - WK13:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum /

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 05)

鬼怒川 --- 周國賢

// 如想愛就愛
別理 世間遍地惡魔
別信歪理 人臉似 ...
Lllch 發表於 2023-1-29 00:05
Jer拖完未 咁樣跨年上榜十週都十大唔到㗎啦

WK05冠軍歌:拖 - 陳柏宇

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moon / LOVE ...
梨胃言 發表於 2023-1-29 00:16
Me and the Moon仲未落
好彩Week 05你唔係輪流啫 Dum Dum跌出十甲

又兩首MC 愛
反對仍會搶
GaracyTan 發表於 2023-1-29 02:16
已經忍住演唱會之後唔聽乖乖報到 嗰日聽到已經好想一個禮拜上三首 等我落是但一首即刻開始谷  無視第二行先

Team 光頭贏晒
Yan 發表於 2023-1-29 02:25
避無可避啦 個個都揀佢造歌
支持乖乖報到
kel_kelvin 發表於 2023-1-29 02:30
可能學你前排咁溫柔暗號一個禮拜高位 sshhh... 一個禮拜高位
上This Is MC很好
Lllch 發表於 2023-1-29 03:04
聽到好high
我都諗過上三首
Lllch 發表於 2023-1-29 03:07
小心俾計分員DQ你個榜啊 輪流榜嗰個禮拜top 10只可以有2首同一位歌手
賦兒世一 一樣有自plug
估唔到寧兒喺你榜都高位到…
MCmatt 發表於 2023-1-29 06:55
本身今個禮拜係諗住冠寧靜海㗎啦 最尾都係鍾意世一多啲

MC Music Selection 2023 Week 05

作曲:馮允謙作詞:亞木 / 馮允謙     編曲:Justin Yau / Gordon Fla ...
MCmatt 發表於 2023-1-29 06:23
你好鍾意聽國語歌 成日都見到(M)嘅歌上榜

幾滿意歌手嘅排位
Humeny 發表於 2023-1-29 19:43
美蚊女銅 英皇盛世
GEM係鐵膽,韋禮安呢首唔錯
MCmatt 發表於 2023-1-29 21:20
可能我比較少關注開國語歌 好多(M)嘅都唔識
都好榮幸鍾意我賢嘅歌 上年的喺你榜成績麻麻
MCmatt 發表於 2023-1-29 21:21
難得我覺得呢首有啲大歌格 不過都係聽多幾日就覺得偏悶
This is MC 好聽過世一
kosuzu_redox 發表於 2023-1-30 19:33
初聽我都覺得係
不過聽多幾次開始覺得This is MC首歌有啲亂 型之外好似冇咩亮點啦

最後淨係冠噴歌 大路歌Out
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 16:28
1.3M YouTube views嘅大路歌好慘

Garacy Music Chart 2023

在這一刻輕輕開放了心事
但對他竟不知所以 會默默注視

2023年第5周
冠軍歌:溫 ...
GaracyTan 發表於 2023-2-3 18:35
榜主好愛香港華納唱片&華納音樂中國 4/10 仲要全部高位
This is MC落得咁突然嘅

CKKL Music Choice 2023

冠軍歌巡禮
Week 01-13: 氣流 / 滴滴金 / sshhh... / me and the moon / Dum Dum  ...
kevinlai1621 發表於 2023-2-3 21:47
Talent! 可惜今week你應該唔會輪流 英皇一姐12分就咁犧牲左

幸兒咁早就㩒掣上兩首強搶女金
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 23:43
要問定呢位H榜主自plug歌AP使唔使除二啦咁
唔係好似第二個榜咁變女銅

Humeny's Music Chart 2023 | Week 05

本週冠軍歌:Me and the Moon - 馮允謙

第一季冠軍歌:氣流 | G ...
Humeny 發表於 2023-2-3 23:27
連續三個禮拜冠軍歌都係自plug歌
成個非共千千最好成績好似係你個榜

今年如果首首同Dum Dum差唔多質素應該女銅都無
梨胃言 發表於 2023-2-4 00:11
以煎粉自稱嘅二品官終於開始反煎