返回列表 發帖
WK05冠軍歌:拖 - 陳柏宇

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moon / LOVE ...
梨胃言 發表於 2023-1-29 00:16

無歌上到要上兩首廣偉

已經忍住演唱會之後唔聽乖乖報到 嗰日聽到已經好想一個禮拜上三首 等我落是但一首即刻開 ...
liwaynejason 發表於 2023-1-29 02:23

支持乖乖報到

Dum Dum唔會冠
梨胃言 發表於 2023-1-29 15:56

BARF!
唯有希望拎到年度亞軍歌第一名 搶多個獎 倪Gin粉可能亞軍都唔畀 DQ埋

今年幸兒應該好多歌
唔使急住冠
梨胃言 發表於 2023-1-29 19:36
幫你回顧下先
Janice今年仲有好多歌可以冠
唔似舊年Gin Lee得開錯燈可以冠
梨胃言 發表於 2022-3-11 21:25
冠咗先
舊年都有幾首歌後悔無冠(Little Miss Janice/邊一個發明了ENCORE/厭惡物圖鑑) ...
梨胃言 發表於 2023-1-29 01:59

建議Dum Dum冠咗先
如果唔係下年年頭你就要講:舊年都有幾首歌後悔無冠(Dum Dum/...)

上年三月都搵得返出嚟
Yan 發表於 2023-1-29 23:54

當時覺得蘭兒無冠呢個解釋好噴 記住咗 成日都專記啲唔等駛嘅嘢

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 05

愛情只是藝術品 - 蘇麗珊 第1首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01        10        08        愛情只是藝術品 - 蘇麗珊
02        02        04        Dum Dum - Gin Lee
03        re        08        有天 (THE FIRST TAKE Version) - 陳柏宇
04        08        05        溫柔暗號 - 衛蘭
05        ne        01        Me and the Moon - 馮允謙
06        03        03        世一 - 張天賦
07        05        03        淹悶 - 王嘉儀
08        09        07        前排位置 - 佘詩曼
09        06        05        LOVERSE - 呂爵安
10        04        02        再見 寧靜海 - 陳卓賢

誰人走了…
心的全部 - 黃妍 06>05>06>08>10>09>08>01
你瞞我瞞 (THE FIRST TAKE Version) - 陳柏宇 03>07

本年度冠軍歌
第1季:快歌慢想 | 誅神的黃昏 | 永順街39號 | 心的全部 | 愛情只是藝術品

好似除咗有天首首都等緊冠
梨胃言 發表於 2023-2-3 15:54

最後淨係冠噴歌 大路歌Out
第二位係唔係嗰個星期播得最多嘅歌
on07111 發表於 2023-2-3 15:57

definitely yes

除非第一位同時都係聽最多嗰首啦(不過好耐都未試過)

四連亞嘅歌每年都係頂盡得一首 由2020年開始都係嗰一位歌手
亞亞亞亞歌曲(2017年起)
2017 天敵
2019 運動詩歌
2020 幸福門
2021 IDK
2022 虛榮
2023 Dum Dum

1.3M YouTube views嘅大路歌好慘
liwaynejason 發表於 2023-2-3 16:34

會冠大路噴歌

4.8M YouTube views嘅大路歌好慘
MCmatt 發表於 2023-2-3 17:00

今年賢兒應該好多歌
唔使急住冠
初步估計笨笨冇10weeks命
GaracyTan 發表於 2023-2-3 17:09
一切視乎2nd plug幾時派
敢令榜豬愛上gin gin
Humeny 發表於 2023-2-3 17:19

應該係幸福門 不過敢都叫做導火線

天敵 & IanB 好慘
如果輸 想輸給些厲害對手
on07111 發表於 2023-2-3 17:20
近年出現左位厲害對手 蘭兒表示終於有得鬥下

Garacy Music Chart 2023

在這一刻輕輕開放了心事
但對他竟不知所以 會默默注視

2023年第5周
冠軍歌:溫 ...
GaracyTan 發表於 2023-2-3 18:35

蘭兒叻叻
三好好勁

Humeny's Music Chart 2023 | Week 05

本週冠軍歌:Me and the Moon - 馮允謙

第一季冠軍歌:氣流 | G ...
Humeny 發表於 2023-2-3 23:27

幸兒咁早就㩒掣上兩首強搶女金

蘭兒頭四個禮拜都係同時上兩首
Humeny 發表於 2023-2-4 00:37

蘭兒去讀書唔會再有歌 上兩首都無補於事 幸兒今年4-5plugs 點同

可能Ian兒由39週開始plug呢
只要我們還有心就唔怕遲
on07111 發表於 2023-2-4 08:15

今年39週隨時女金已經塵埃落定 蘭兒錯過了沒法再追