返回列表 發帖
LoveMirkay520 發表於 2023-2-8 23:29

一般論 應該老瘦係挑戰者下話
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

支持生我的命
但點解填詞人中文寫冬誠章 英文就oscar
week17

有冇專家答下點解陳詠燊又入新導演
week17

4. 參選人執導之電影,以兩部為上限(包括參選作品,或曾於任何地方上映並符合第3項中的「放映條件」,均 ...
wing 發表於 2023-2-9 22:03

week17

我的金像提名遺珠:

最佳電影: 白日青春、流水落花
最佳導演: 劉國瑞 (白日青春)、賈勝楓 (流水落花)
最佳 ...
powerful 發表於 2023-2-9 23:25

P 板咁推白日青春 流水落花
我只係覺得呢 2 套點解要趕尾班車報今屆 Roadshow 完報下屆唔好
week17

驚個hype已經cool down 晒卦。而且流水絕對perfect timing,今年係Sammi封后最好時機,毛姐蘇玉華不成威脅 ...
powerful 發表於 2023-2-10 02:11

今朝聽講下年金像改制 咁唔怪得要衝
但未公映嘅戲 都冇咩hype 話可靠
week17

坊間開始 build up, 但一定冇行內咁快

今屆偷步最大輸家一定係《風再起時》,為咗個冇可能提名到嘅Osca ...
powerful 發表於 2023-2-10 12:03

好似爾冬陞退任 個board 會reform 乜乜乜
week17