返回列表 發帖
肥肥連陪跑資格都冇,cm算唔算小圈子投票

牙Gin又贏
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Where is 天后中嘅天后
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

美肥定黃妍高分啲?

903組金女金十強都冇
男金應該唔會入唔到
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

kayan1982 vs kayan1990
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

美肥定黃妍高分啲?
WZA111 發表於 2023-2-16 19:11

小妍好似有7月24日西隧1週、心之全部2週
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

小妍好似有7月24日西隧1週、心之全部2週
John 發表於 2023-2-16 21:32

小肥好似有我地3週
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

見到有comment話竟然有張蔓姿都冇鄭欣宜
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

CM會員共和榜頒獎禮2022 - 前奏
#4 男歌手十強

(按筆劃序)

周國賢
林家謙
姜濤
柳應廷
陳健安
陳柏宇
陳卓賢
張天賦
馮允謙
藍奕邦

我最喜愛的歌曲總選 投票現正進行中!頒獎禮2月19日當晚8點截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22152

上弦一二三
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

男歌手十強真係冇乜意外,結果好正常,反而女歌手估唔到有咁多新人入到十強,天后中的天后十強不入is very good result for music
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

上弦一二三
b01091018 發表於 2023-2-17 16:26

評歌定評人
在這畢生不滅 無極的狀態

緊張

期待今晚揭曉幾多個幸運兒做咗叛徒
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

#5 候選新人王

本年度只有5個新人單位曾成功打入共和榜
競爭稍為減弱之下究竟誰能擠身共和新人王三甲
密切留意今晚頒獎禮!

以下為各候選新人:

COLLAR

kayan9896

陳宗澤

張蔓莎

雲浩影

我最喜愛的歌曲總選 投票現正進行中!今晚8點截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22152

#4 男歌手十強

(按筆劃序)

周國賢
林家謙
姜濤
柳應廷
陳健安
陳柏宇
陳 ...
ed8671ed 發表於 2023-2-17 14:00

Gin Lee:喜歡姜濤陳卓賢柳應廷
Team Gin全部上榜
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Team Gin全部上榜
John 發表於 2023-2-19 17:16

唔知有冇幸運兒投咗畀小賢呢
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

主持會唔會找番五年前表演一蓮托生條數

入場支持

希望林家謙最歌八強入兩首

唔知有冇幸運兒投咗畀小賢呢
on07111 發表於 2023-2-19 17:29

#6 我最喜愛的歌曲暫時九強
(截至19:30)

(排名按候選編號序)

CM會員共和榜頒獎禮2022
2023年2月19日 (星期日) 晚上8點

轉頭見

我最喜愛的歌曲總選 8點截止投票

Poor Vincy

有虛火

競爭好激烈

希望虛榮可以多過14票
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

建議出埋告急位

越界越愛

建議出埋告急位
liwaynejason 發表於 2023-2-19 19:38

冇啦
以上各個單位都告急中
亦都有歌0票

叱咤女銀都有鎅票嘅祝福嗎
4男4女好balance
連game theory 都唔識,已經化為塵土.·´¯`(>▂<)´¯`·.

冇啦
以上各個單位都告急中
亦都有歌0票
ed8671ed 發表於 2023-2-19 19:42

第一同第九有冇差10票

0票 = 世界與李無關

第一同第九有冇差10票
梨胃言 發表於 2023-2-19 19:44

頒獎禮中途會公佈最後五強!

0票 = 世界與李無關
WZA111 發表於 2023-2-19 19:46

似doodoodoo

預祝泳泳贏到開巷

大家晚上好 !
二零二二年有很多個「二」字,回望過去一年大家真的過得不易

如果大家有印象
二零二零年疫情開始時,頒獎禮的結尾祝願大家身體健康,平安快樂
過去兩年疫情持續下,我們在結尾時都寄望來年疫情能夠消退,一切回復正常

來到二零二三年,疫情雖未見消退跡象,但隨著一切的復常,開始慢慢地回復當初
不知道有沒有發現,經歷了三年之下,即便回復當初,身邊的一事一物都發生了變化
再想想疫情前以及現在的香港樂壇,不以為然地樂壇的格局也發生了翻天覆地的變化
不變的是仍然繼續有音樂陪伴,撫慰大家的心靈

不經不覺,本年度的「CM會員共和榜頒獎禮」來到了第二十年
稍後亦有特備環節慶祝一下

而本屆的 34 個獎項由現在開始逐一為大家揭曉
首先是「共和十大」,是次會在公布得獎歌曲之前的引言會介紹去年與得獎歌曲有關題材之作品,一年的總結不止是得獎作品才能重溫,藉此透過十個位置讓大家認識多十首好歌 !

歡迎各位入場!!!!

入場

大家晚上好 !
二零二二年有很多個「二」字,回望過去一年大家真的過得不易

如果 ...
chanchan0909 發表於 2023-2-19 20:00
諗緊點解望落咁熟 原來係叱咤Freakin' Nightmare得獎tag嚟嘅

期待已久

最期待嘅頒獎禮

特備環節慶祝

CM 共和十大 第十位 引言

墜落

「家 門牆全滲滿裂花
連信仰都塌下
抬頭無數只瞰視的烏鴉
不忍看心愛的劃上滿面瘡疤」

〈墜落〉一曲俯瞰黑暗的世界,藉此反思需要放膽墜落才能擺脫宿命。以下的得獎作品亦有共同信念,人類受到耳濡目染之下,逐漸盲目追隨世界的標準,亦逐漸未能適應而感到難以生存,唯有選擇打破,才能擊倒世界的不公。

特備環節慶祝
WZA111 發表於 2023-2-19 20:04

睇嚟會係咁
主持會唔會找番五年前表演一蓮托生條數
-Prince- 發表於 2023-2-19 17:42

第一下以為係墜落

下流社會?

蕾婆 is coming

第十位都好啊~
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

諗緊點解望落咁熟 原來係叱咤Freakin' Nightmare得獎tag嚟嘅
liwaynejason 發表於 2023-2-19 20:03
無錯,呢句要 credit 返朱薰e
睇嚟會係咁
ed8671ed 發表於 2023-2-19 20:06
份稿寫你表演喎