返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 09)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 09 冠軍歌:醬醬醬

RKLWSongsSingersTrendsPtsSSMTWTF Sum
0103醬醬醬徐嘉蔚10>03>10>01> 10 X84 X98=39
02neMy Secret Park洪嘉豪02> 8 X62576=34
03ne入場人士注意馮允謙03> 3 X75981=33
0409第n次戀愛馬天佑09>04> 1 X161049=31
0507陪你JW 王灝兒07>05> 4 X48337=29
0608The Bright SideCOLLAR08>06> 7 X91 X65=28
07ne戀人日常(的直線抽擊)RubberBand07> X X1031103=27
0802明年明月GooChan02>08> 5X 378X4=27
0903This is MC張天賦04>04>01>03>09>2 X51071 X=25
1006乖乖報到張天賦 06>10> 9X X96 X X=24
OUT
XX01你是我的家林欣彤07>01>XX X X X X4 X X=4
XX04仍會等鄭欣宜06>02>05>04>XX X X X XX X X=0
XX05Crack It陳浩10>05>XX 6 X2 X X X X=8

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK13:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 / 世一 / This is MC / 你是我的家 / 醬醬醬 /
WK14 - WK26:
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK13:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 / 仍會等 / 甜蜜在十點五十九分前 / 明年明月 / My Secret Park /

2023年季軍歌
WK01 - WK13:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum / Dum Dum / 醬醬醬 / This is MC / 入場人士注意 /

Mag冠完就即走了lol
kel_kelvin 發表於 2023-2-26 00:10
治愈歌咁快走 榜豬變心變得好快
Humeny 發表於 2023-2-26 00:16
治癒好sumling就唔再食藥啦 好似咳藥水咁有上癮成分就唔好啦係咪先
hkh stan
Humeny 發表於 2023-2-26 00:16
鍾說 stan GooChan stan BUT NOT HKH stan
星期五10分係邊首
梨胃言 發表於 2023-2-26 00:13
會唔會係 CKW
kosuzu_redox 發表於 2023-2-26 00:18
可能係Money
梨胃言 發表於 2023-2-26 00:24
唔畀我淨係聽咗9首嘅
其實係首退熱貼歌  本身以為上硬 點知今week上榜線奇高
零分敗走
ne嘅都好聽嘅…
GaracyTan 發表於 2023-2-26 00:24
從前(2021年)佢滿分 但今天已扣分
終於承認自己愛HKH

小鈴音樂 2023 第 9 週播放清單更新

新元素,呢個更新可以令大家知道有啲咩歌等上,有咩歌會冠,算係好大 ...
kosuzu_redox 發表於 2023-2-26 00:41
必須係咩玩法

WK09冠軍歌:一個人走走 - 岑寧兒

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moo ...
梨胃言 發表於 2023-2-26 00:03
明明上面都唔係chur到好盡啫
下面點解要2AP咁折墮

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 09)

Me and the Moon --- 馮允謙
// 圓月 缺一邊 明明沒意外
偏偏我 敏感得  ...
Lllch 發表於 2023-2-26 00:01
世一係咪要高開低走啦

竟然冠呢首
尾嗰兩首準備俾啲謙逼走
Lllch 發表於 2023-2-26 01:47
呢首噴得嚟聽到好開心
MC仲有招數未出

Song        Peak
01. Overkill      #1
02. This is MC    #1
03. 世一       #1
04. 老派約會之必要  #1
05. 乖乖報到     #6
06. 只限成人入場   -
07. 小心地滑      #2
08. 最低保障     -
09. 乾        #1

如果唔自plug嘅話 佢喺男歌手嗰邊可能都係
Lllch 發表於 2023-2-26 01:54
http://www.cmusichart.com/discuz ... p;page=1#pid1916216

你不悔的決心呢
幾時cover呢首
支持上06
Lllch 發表於 2023-2-26 01:55
想像不能
我估會有機會嘅

竟然係冠呢首....MC唔肯走.....
MCmatt 發表於 2023-2-26 04:44
其實本身都唔預係低位 今week啲分太近啦 第二至第十只係差十分
真世一
竟然滑滑得#2
MCmatt 發表於 2023-2-26 18:37
嗰個禮拜同阿詠Long D爭冠爭輸咗 之後啲歌都零競爭

MC Music Selection 2023 Week 09

作曲:G.E.M.鄧紫棋       作詞:G.E.M.鄧紫棋          編曲 ...
MCmatt 發表於 2023-2-26 04:41
撩屎居然咁高位上 唔係好鍾意佢個唱腔
原來你format又多左啲嘢

仲以為02你唔會上
我覺得你會02>X
tn672 發表於 2023-2-26 23:04
imo best song from HKH since 2021! 應該都有多幾週嘅 不過唔覺會有冠咁解囉
要每日count住播有啲攰,我以前計AP嗰陣試過唔記得跑數,要加幾次落星期六個playlist度
tn672 發表於 2023-2-26 23:04
唔係有啲app可以幫手計AP㗎咩 好似last.fm 咁 但佢淨係支援用Spotify/YouTube嚟聽歌嘅人 所以我用唔到

平時係無聊就mon下播咗幾次,有時太忙要星期五排榜先check,就會發現播得太少,要星期六+++
不過依家都唔 ...
tn672 發表於 2023-2-26 23:46
係啊  我就係完全用自己鍾唔鍾意嚟排 但係問題係我一個禮拜七日入面每日鍾意嘅top10次序/歌都會偏差 所以我先要拉勻七日嚟計  只係咁個缺點就嗰個禮拜高AP的話 啲星期三四五出嘅歌就好難即刻上榜

Daabinlo’s Music Chart 2023 - Week 9

Week 1-13: 滴滴金 / 喔嗚嗚 / 氣流 / 心的全部 / 溫柔暗號 / Me  ...
Daabinlo 發表於 2023-2-28 14:54
黃鹽距離一週命咁上共和榜又近一步

我之前係開咗個表嚟做 但做做吓都係算了 好彩都係得返三個禮拜  ...
kosuzu_redox 發表於 2023-3-1 05:43
咁樣人手入歌真心好辛苦 想知啲電台節目有咩內容㗎 咁有規律半個鐘播一首

Humeny's Music Chart 2023 | Week 09

第九週冠軍歌  不要把冬天衫放回衣櫃 - my little airport
曲:林阿 ...
Humeny 發表於 2023-3-3 00:42
加返trend啦 咁先見到Gin 01>02嘅神威
=====
又有新英文歌上榜了

Garacy Music Chart 2023

Sometimes you can’t control yourself
當不能倒帶 無情如鐘擺
擺向離愁和分界
...
GaracyTan 發表於 2023-3-3 15:31
個榜調轉排好似都唔錯

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 09

Dum Dum - Gin Lee 第19首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌 ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 21:58
如果有aiiiii注定共和榜0 fun

本來畀到 不過早兩週提早輪到都無計...
連你都唔上榜 應該無人會上㗎啦 ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 22:42
要食自plug位先上到嘛 其他榜主通常唔會浪費
呢首好難上得落手 聽多兩次已經訓咗
講漏咗 個劇歌獎當初設立就係想搵個位畀金獎杏兒 喜歡杏兒
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 23:13
嗰年摯愛十大金曲金獎都好正 以前迷戀咗嗰首啲和音好耐 依家聽返都覺得唱得好有感情

冰兒被拋棄
15金曲金都算係Twins迴光返照之作 之後已經出唔到咁嘅水準 再索性唔出歌sos ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-4 00:52
有幸兒幫手食quota
Unpopular opinion: 失約好聽
LOL嗰期之後啲歌最激氣都係 明明好地地都俾mixing嗰個autotune到siri咁 加埋某成員喉嚨壞咗幾年嘛