返回列表 發帖

[Apr/2023] 想張國榮20周年致敬音樂會

日期:2023年4月1日 (星期六)
時間:8:15pm
地點:香港會議展覽中心Hall 5BC
票價:HK$980 / HK$880 / HK$780 / HK$480

演出陣容﹕黎明、梁詠琪、陳慧琳、AGA、許志安、蘇永康、梁漢文、炎明熹、陳葦璇、曾比特、P1X3L、JNYBeatz、Kerryta、石山街

換購詳情
FWD MAX富衛人壽客戶會員可於2023年3月3日 中午12時至6時換購
普通會員可於2023年3月6日(上午11時)至3月13日(下午6時)換購

Source: FWD Max newsletter
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

群星伴黎明音樂會?

又無Yan Ting..

炎明熹???

點解會有非環球歌手?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

咁紅館個邊有咩歌手?

咁紅館個邊有咩歌手?
hohoho 發表於 2023-3-2 22:47

暫時只知有周慧敏(見她FB、IG)

炎明熹係環球??

炎明熹係環球??
Clashofking 發表於 2023-3-2 23:32

球記tbb一家親
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Leon都唔係環球啦,唔通學友去紅館 環球被迫搵Leon頂上
Life was a willow and it bent right to your wind.

球記 出 追嘅 重新編曲 翻唱 版本, 但唔會出現 在音樂會。

有AGA!!
ps:無姜濤即刻鬆一口氣
Aliens,明荃之友

Gigi 梁詠琪 寂寞夜晚
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Rundown:
01. 當年情(黎明)
02. 明星(黎明)
03. 為你鍾情 (黎明)
04. 側面(梁詠琪)
05. 寂寞夜晚(梁詠琪)
06. 寂寞有害(林德信)
07. XiX (Miss you
08. 陪你倒數(JNYBeatz、石山街)
09. 柔情蜜意(陳慧琳)
10. 誰令你心痴(陳慧琳)
11. 怪你過分美麗(任暟晴)
12. 大熱(P1X3L、陳葦璇、Kerryta)
13. Monica (P1X3L)
14. 想你(梁漢文)
15. 奔向未來日子(梁漢文)
16. 最冷一天(蘇永康)
17. 無需要太多(蘇永康)
18. 追(許志安)
19. 左右手(許志安、蘇永康、梁漢文)
20. 今生今世(炎明熹)
21. 路過蜻蜓(炎明熹)
22. 緣份(曾比特、炎明熹)
23. 無心睡眠(曾比特)
24. 有誰共嗚(曾比特)
25. 拒絕再玩(AGA)
26. Medley: 小明星/有心人(AGA)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復 14# l00540

12. 大熱(P1X3L、陳葦璇、Kerryta + DEZ余宗遙)
音樂記錄
don't forget tonight

黎明 3首
炎明熹 2.5首
曾比特 2.5首
梁漢文 2.33首
蘇永康 2.33首
AGA 2首
梁詠琪 2首
陳慧琳 2首