返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 11)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 11 冠軍歌:小林不動產

RKLWSongsSingersTrendsPtsSSMTWTF Sum
0103小林不動產林家謙03>01> 8X9XX 1010=37
0201戀人日常(的直線抽擊)RubberBand07>01>02> 4X 5X X 99=27
03ne想像想像Charming Way03> 6X 10XX 82=26
0409異地書黃妍09>04> 9X 8X X 27=26
05neBelieve Us鄭欣宜05> 3X 6X X78=24
0602入場人士注意馮允謙03>02>06> 10X 7X X X 4=21
0704The Bright SideCOLLAR08>06>04>07> X X 4X X 46=14
08nedreamgirl(s).劉君冬08> X X X X X 65=11
09ne最低保障張天賦 09>7X 2X X XX =9
1006醬醬醬徐嘉蔚10>03>10>01>06>10> 5X 3X X X 1=9
OUT
XX05乖乖報到張天賦 06>10>05>XX 31X X X X X =4
XX07My Secret Park洪嘉豪02>07>XX 1X X XX X X =1
XX08陪你JW 王灝兒07>05>08>XX X X X X X X X =0
XX10第n次戀愛馬天佑09>04>10>XX X X XX X X X =0

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK13:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 / 世一 / This is MC / 你是我的家 / 醬醬醬 / 戀人日常(的直線抽擊) / 小林不動產 /
WK14 - WK26:
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK13:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 / 仍會等 / 甜蜜在十點五十九分前 / 明年明月 / My Secret Park / 入場人士注意 / 戀人日常(的直線抽擊) /

2023年季軍歌
WK01 - WK13:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum / Dum Dum / 醬醬醬 / This is MC / 入場人士注意 / 小林不動產 / 想像想像 /

WK11冠軍歌:良心發現 - 許廷鏗 (第1首冠軍歌)

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me ...
梨胃言 發表於 2023-3-12 00:04
暫時英皇代表得1首 希望下個禮拜升到2首

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 11)

至少還有你取暖 --- 梁釗峰

// (世界太過冰冷) 我卻有你取暖 //

曲 ...
Lllch 發表於 2023-3-12 00:11
阿鹽個暫時女三甲唔多穩陣 似乎有兩位天后追緊上嚟

冠軍歌好低分
梨胃言 發表於 2023-3-12 00:17
下個禮拜會多返啲 同埋其實代返個ratio落903度都合理嘅
嗰邊低AP會18 真係高嘅話會差唔多高一倍嘛 咁諗我都差唔多啫
得4日分
女金來了
Lllch 發表於 2023-3-12 00:21
某人又上…
有冇咁好聽
GaracyTan 發表於 2023-3-12 00:36
準備緊就嚟做暫時女金 不過隨時下個禮拜俾人地首ne歌反cup

係咪就嚟plug晒MC隻碟
Humeny 發表於 2023-3-12 01:30
圓是翩翩起舞轉的圈圈 轉出一圈圈眷戀
plug曬大可以再re過

MC Music Selection 2023 Week 11

作曲:賴映彤作詞:T-Rexx     編曲:賴映彤
      監製:賴映彤

20 ...
MCmatt 發表於 2023-3-12 04:57
16>17>15>16 阿鹽好穩定呢

XD 我諗佢就落了….  
我仲係出唔到trend…. 辛苦你揾返嚟回應了 ( 我是否用返上年咁慢慢adjust ...
MCmatt 發表於 2023-3-12 10:19
但點會出唔到咁奇怪嘅 我都係就咁撳多三個post啫
係小林啊…. 幾時跳躺平姐
MCmatt 發表於 2023-3-12 10:20
驚嚇...
入場 3>2>6
kel_kelvin 發表於 2023-3-12 13:28
thanks 好眼利

Daabinlo’s Music Chart 2023 - Week 11

Week 1-13: 滴滴金 / 喔嗚嗚 / 氣流 / 心的全部 / 溫柔暗號 / Me ...
Daabinlo 發表於 2023-3-14 11:41
如果有aiiiii四週命

Humeny's Music Chart 2023 | Week 11

Water comes out of my eyes so often
I don’t even know why

08        ne        01        My Secret Park        洪嘉豪        08
Humeny 發表於 2023-3-17 01:09
難以相信 都想放膽相信

Garacy Music Chart 2023

天下 編織新的詩吧
未來 藍圖全然留白
我在這世間 任世事變幻

2023年第11週
冠 ...
GaracyTan 發表於 2023-3-17 18:40
幸兒連續兩年要失落女金啦 真。天后至尊歌女金一齊爭

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 11

世一 - 張天賦 第8首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01  ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-17 21:53
冇入冇出其實係咪好少見
原來有位男歌手今年咁快已經等緊兩冠

硬係覺得幸兒個出歌plan諗得太美好
真。天后:我退出 但求幸運兒歡喜 ...
GaracyTan 發表於 2023-3-17 23:08
dog03有獎梗係爭咗先
原諒榜主小氣 前女金現在排第尾