返回列表 發帖

陳卓賢嘉賓環節被cut JJ監製稱溝通問題致歉

歌手林俊傑(JJ)的《JJ20世界巡回演唱會香港站》日前(17日)開始舉行,昨日(19日)是第三場,而網上一直流傳第三場的嘉賓是男團MIRROR,網上賣票平台亦有人以MIRROR為嘉賓作招徠。

但昨晚只有JJ一個人由頭唱到尾,沒有邀請嘉賓上台,甚至去到encore環節也不見MIRROR或任何嘉賓上台。而在接近完場時,疑是嘉賓的MIRROR成員邱士縉(Stanley)在社交平台上載了與江X生(AK)、陳卓賢(Ian)、楊樂文(Lokman)、李駿傑(Jeremy)、邱傲然(Tiger)及王智德(Alton)的合照,並寫下:「要記念吓!」有網民認得他們背後的場景正是JJ辦演唱會的中環海濱,因為JJ演唱會範圍用黑布圍起,正與他們背後的場景相乎。據知昨日一場演唱會是Ian做嘉賓,而其他兄弟是來看他的演出。

Stanley上載相片後,AK、Ian、Jeremy及Tiger都有轉發該照片,Ian更轉發說︰「記低」,有傳因為公司以安全理由,不讓Ian上台做嘉賓,但說法未經官方證實,更有指Ian在不能上台表演後,已經在社交平台立即取消追蹤JJ。而有粉絲指出,其實昨日JJ的演唱會前Ian已經參與過彩排,而伴奏音樂亦已經準備好,不知道為什麼最後不讓Ian上台。

而主辦單位回覆傳媒查詢則説:「由於製作團隊與MIRROR方面溝通上出現問題,所以取消相關演出環節。」

Link

Update:
MIRROR經理人花姐今日中午作出回應:「JJ演唱會製作單位已就溝通和安排上的錯誤向我們表達歉意,MIRROR團隊衷心祝福JJ餘下香港個唱繼續演出成功,更期待未來有機會可與JJ在音樂上多方位合作。」

林俊傑演唱會香港區監製Jacky Lee李志倫在個人帳號發文:「本人Jacky Lee 李志倫作為林俊傑JJ20 世界巡迴演唱會香港站監製、同時也是JJ與Mirror雙方就表演安排之溝通橋樑。因錯誤傳遞雙方訊息、導致表演形式上出現嚴重落差;最後在雙方一致決定下、取消了此嘉賓環節。本人就有關錯誤安排向JJ、lan、Mirror、主辦單位和所有觀眾致上最大最真誠歉意。希望大家原諒。」

延伸閱讀:
Ian歌名變拼音 Wyman否認暗寸唱片公司求X其
在這畢生不滅 無極的狀態

咁JJ係咪要滾出香港
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有傳因為公司以安全理由,不讓Ian上台做嘉賓

上年大電視跌落黎都俾成班鏡上, 今次點會咁兒戲呀
作野都俾個好d既理由

有傳聞話係JJ喺綵排期間注意到鏡仔們走音程度超乎佢預期,於是決定緊急煞停呢個環節
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

想聽我賢唱JJ歌啊
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

JJ敢得罪班鏡粉係威嘅
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

JJ敢得罪班鏡粉係威嘅
hehe 發表於 2023-3-20 11:15

不愧是天王風範…

據知演唱會主辦方與MIRROR溝通上出現重大問題,多番協調都不成功,最終決定取消相關環節,不獲尊重的Ian社交網亦即時Unfollow林俊傑,雖然7子臨時被「彈鐘」,但亦有拍下合照,笑指要留作紀念。

花多d時間喺作曲同練歌到la,搶我迦迦唱作人獎,仲想猴住男歌手獎,哎......
Aliens,明荃之友

被JJ婉拒當其表演嘉賓,事後回應:「人地JJ係天皇巨星,自己只係個歌星。」

#改編對白

JJ已經觸犯鏡安法
乾一罐冰汽水

_ _被CUT 嚇鬼死

好似講到啲咩好大件事咁

好似講到啲咩好大件事咁
kenneth 發表於 2023-3-20 13:20

記者以外無人係贏家嘅新聞,邊個最鍾意?
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

一句「記低」可以炒作到冚世界炒大鑊
娛記又贏
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會 ...
AndyChoi 發表於 2023-3-20 14:22

亞洲? 世界!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

"記低" ---> Ian 係記仇嘅
Ian and Stanley crossed their arms 個樣好串.

有關方面回覆傳媒是溝通問題所致,亦有消息指Ian事後在Instagram立即取消追蹤JJ。今日(20日)有傳媒報道,溝通最大分歧為JJ一方,有指JJ一直以為邀請了MIRROR全體成員擔任嘉賓,但最後發現原來其他成員不上台,只有Ian陳卓賢合唱及獨唱演出。由於誤會直至演出前才發現,最後JJ及MIRROR雙方未能達成共識,惟取消昨晚的嘉賓環節。
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

小氣鬼唱作銅Ian
Aliens,明荃之友

有指 JJ 一直以為邀請了 MIRROR 全體成員擔任嘉賓? 全體成員? Really?

JJ 工作人員 sent 邀請時發緊夢? 定係 JJ 同佢 d 員工太天真, 以為自己夠紅請到全隊? or 以為請一個 = 全體?

Alan Walker 請全隊都只有十一條友出席

小氣鬼唱作銅Ian
huntergon 發表於 2023-3-20 16:03

marked

花姐又發作,ian契仔個名真係冇屈佢
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會 ...
AndyChoi 發表於 2023-3-20 14:22

曲到圓一定係金曲獎男歌手JJ有眼不識香港天團mirror喇
ian冇得做就即unfo,都幾大牌

但人哋寧願唔要嘉賓、改埋rundown都彈你鐘仔

Ian識英文你都唔請
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

有人已經食左死貓

https://www.hk01.com/article/879 ... utm_medium=referral

林俊傑演唱會取消 Ian 做嘉賓, 監製 李志倫 公開道歉承認誤傳訊息.

演唱會香港區監製 李志倫 就事件回覆傳媒表示:「本人作為JJ20世界巡迴演唱會香港站監製, 同時也是 JJ 與  MIRROR 雙方就表演安排之溝通橋樑。因錯誤傳遞雙方訊息, 導致表演形式上出現嚴重落差;最後在雙方一致決定下, 取消了此嘉賓環節。本人就有關錯誤安排致上最大歉意。」

被JJ婉拒當其表演嘉賓,事後回應:「人地JJ係天皇巨星,自己只係個歌星。」

#改編對白 ...
losyes 發表於 2023-3-20 12:08
Ian好有自信啵,招黑方面
Aliens,明荃之友

2邊都唔抵爭
有乜理由唔係一早傾好晒條件? 冇人簽合同?就咁講就係?

Ian好有自信啵
huntergon 發表於 2023-3-20 17:40

成件事最癲係ian、花viu、鏡粉竟然覺得,一個鏡仔就夠班去同金曲歌王合唱
我冇買飛都知JJ紅咗華語區好多年喇

由12變成1個hea鳩人,諗住渾水摸魚借人演唱會宣傳自己仔

唔尊重人在先,又唔係有d咩實力征服人,被彈鐘仔都係攞嚟衰
事後仲unfo前輩,小家又自負,人哋識你老鼠
mirror平時喺香港被吹捧得太犀利,心很紅

有指 JJ 一直以為邀請了 MIRROR 全體成員擔任嘉賓? 全體成員? Really?

JJ 工作人員 sent 邀請時發緊夢? 定 ...
boy4dudes 發表於 2023-3-20 16:25

甘可能人地台灣人真係吾覺得Mirror 天團好紅呢 至少香港好多人又真係識係同sa 合唱果首 小酒窩,甚至橫跨東南亞。

marked
風見志郎 發表於 2023-3-20 17:08

本小氣薄呢?事實上,人氣: JJ>Mirror,點解吾認清事實?
唱歌上,1個贏晒12個啦

嚇死
以為陳卓賢JJ被cut
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

甘可能人地台灣人真係吾覺得Mirror 天團好紅呢 至少香港好多人又真係識係同sa 合唱果首 小酒窩, ...
hkbaby 發表於 2023-3-20 18:27
其實 JJ 係新加坡人

Shout out to Stefanie, Tanya and Singapore Kenny (Khoo), not Philippine Kenny (Kwan)

其實我真係唔係咩粉, 不過覺得佢啲歌幾好聽, 又識作曲......咁有才華唔 deserves 比人咁彈鐘

JJ reminds me of 啤梨

JJ本來可能想同姜B合唱追

其實 JJ 係新加坡人

Shout out to Stefanie, Tanya and Singapore Kenny (Khoo), not Philippin ...
boy4dudes 發表於 2023-3-20 19:56

我知,特登睇過資料話係 新加坡籍台灣男歌手。

成件事最癲係ian、花viu、鏡粉竟然覺得,一個鏡仔就夠班去同金曲歌王合唱
我冇買飛都知JJ紅咗華語 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-20 18:22

如果事主係Lady Gaga ,仲係米一個Ian 就足夠?Sorry, An 盧 美濤 代表作我會識1-2首,但Ian 我自己真係聽過,但一首都吾記得,只係印象佢把聲好悶冇特色。

JJ本來可能想同姜B合唱追
losyes 發表於 2023-3-20 20:37

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>姜濤
Aliens,明荃之友

陳卓賢做JJ嘉賓環節被cut —> 陳卓賢做嘉賓被cut JJ環節
咁危險 當然取消!!!要保護Ian子孫根!!!
陳蕾冚家死

擔心陳卓賢JJ比人攻擊
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

陳卓賢做JJ嘉賓環節被cut —> 陳卓賢做嘉賓被cut JJ環節
咁危險 當然取消!!!要保護Ian子孫根!!! ...
stephybest 發表於 2023-3-20 22:02

標題黨fun

擔心陳卓賢JJ比人攻擊
on07111 發表於 2023-3-20 22:16

軒公會好傷心

如果事主係Lady Gaga ,仲係米一個Ian 就足夠?Sorry, An 盧 美濤 代表作我會識1-2首,但Ian 我自己真係 ...
hkbaby 發表於 2023-3-20 21:47

派得一件ian去,仲要唔係最紅嘅兩件真係講幾句雞腸就當自己衝出咗國際咁
係得JJ呢啲級數嘅先唔怕你鏡安法

治下呢班大頭怪都好,人哋開世界巡迴又唔洗靠鏡粉買飛

派得一件ian去,仲要唔係最紅嘅兩件真係講幾句雞腸就當自己衝出咗國際咁
係得JJ呢啲級數嘅先唔怕 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-20 23:48

最好笑D 鏡粉當正佢地天皇巨星,問人JJ 何得何能請FULL TEAM 。  鏡粉又笑人咩俾一個人錢,妄想請晒12個。
但有冇腦稔下人地正式亞洲巨星吾係俾吾起錢,而係覺得佢地偶像吾值呢?

怕佢煲緊24-26是但一日驚喜現身大和解,到時大家又被參與PR
Ian暫時都係慘啲嘅,少左個獨當一面嘅機會
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

怕佢煲緊24-26是但一日驚喜現身大和解,到時大家又被參與PR
Ian暫時都係慘啲嘅,少左個獨當一面嘅機會 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-3-21 00:42

即場表演重新follow?

最好笑D 鏡粉當正佢地天皇巨星,問人JJ 何得何能請FULL TEAM 。  鏡粉又笑人咩俾一個人錢,妄 ...
hkbaby 發表於 2023-3-21 00:04

乜請嗰堆人要畀錢㗎!?

留意到VIU PR又開始帶風向啦