返回列表 發帖
留意到VIU PR又開始帶風向啦
hello12324 發表於 2023-3-21 03:02

反鏡嘅帶緊風向就真,件事明顯就係雙方溝通有問題,演唱會方臨時彈鐘
筆帳點都唔會算到鏡身上啦

而家就扯埋d咩鏡安法(你偶像臨場俾人彈鐘,fans有咩可能唔出聲)、jj紅過鏡、唔夠資格做嘉賓
借機反鏡,明明演唱會導演都認左錯
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong(AK)、Alton、Jeremy、Tiger及Stanley為撐他而列隊陪綵排兼捧場!不過,有消息指Ian上台綵排完後,有傳JJ一直以為嘉賓是MIRROR全體12子,當發現只有Ian一個時大表錯愕,有人問:「不是全體MIRROR嗎?只得一個?」似嫌他不夠「分量」。
當眾受辱的Ian深感委屈,但最令他忍無可忍是有人「提議」:「叫台下睇騷嘅6個上台伴舞!」好兄弟被視為「臨記」,Ian難忍隊友不受尊重,在公司允許下憤然拉隊走人,更即晚Unfollow JJ的社交網,用「劃清界線」捍衞僅餘的尊嚴!而Stanley事後在社交網上載7子於演唱會場內的合照,留言「要紀念吓!」似暗示要記住「被彈鐘」的不快經歷,又或「好兄弟共同進退」。

====================================

我賢撐團魂….
(不代表或認同其他hellosss嘅發表啦) 個人唔會覺得一個新晉歌手可以同天王比啦,相信我賢性格都會想珍惜呢個受寵若驚嘅合作機會先會努力去排練。根本係主辦嘅問題…
唔想賢JJ被cut
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

反鏡嘅帶緊風向就真,件事明顯就係雙方溝通有問題,演唱會方臨時彈鐘
筆帳點都唔會算到鏡身上啦  ...
myrichardac 發表於 2023-3-21 07:20

請一隊人同請一個人好大分別
寫訊息果時好難有誤會
尤其係你要請某某隊員果時會講清楚個名
你早會叫某班同學/某Team同事,到頭來都唔會走出1個人黎啦

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong ...
MCmatt 發表於 2023-3-21 07:58

在成功的背後,有賴他們一直默默耕耘,對自己工作有要求、有態度。Anson Kong參加《全民造星》期間,接受傳媒訪問時指,他做過兩年舞蹈員,一心想成為歌手的他,不喜歡站在藝人後面表演,於是決定參加比賽,給自己一個機會。

不過慢歌點伴舞?
在這畢生不滅 無極的狀態

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong ...
MCmatt 發表於 2023-3-21 07:58

咁JJ就唔啱啦,話曬12子都係亞洲第一,JJ頂多都係亞洲第二。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

hello12324 發表於 2023-3-21 03:02

鏡點都係輸家
一方面就算有人食死貓道歉,都有網絡人士抽水話係被彈鍾

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig yt洗版,台灣樂迷點會唔反感,以後攻台灣市場更不順利

咁JJ就唔啱啦,話曬12子都係亞洲第一,JJ頂多都係亞洲第二。
風見志郎 發表於 2023-3-21 08:57

12個人已經霸咗頭12位
JJ 最多排13
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

鏡點都係輸家

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig ...
Cath 發表於 2023-3-21 09:03

真係好心佢地啦,撩事鬧非,要搞到全球犯眾憎先安樂。當正自己偶像世界第一,真係厚顏無恥
吾知佢地班人心目中12條友係米高level 過Lady Gaga,BTS ,Mariah Carey (MC)?

JJ 最多排13
on07111 發表於 2023-3-21 09:04

可能動搖緊 披頭4 世一地位,人地只有6億銷量,相信12條友好快追到

乜請嗰堆人要畀錢㗎!?
kenneth 發表於 2023-3-21 02:15

FB 鏡粉話佢地價值不菲,天價。

FB 鏡粉話佢地價值不菲,天價。
hkbaby 發表於 2023-3-21 09:23

人哋畀機會你演出重想點?
有前科而言對佢哋有安全疑慮都好正常
曾經獲得邀請都應該要有感恩嘅心啦
自己做好啲專業啲就唔會搞成咁啦真係

myrichardac 發表於 2023-3-21 07:20

好明顯啦
呢個post都係反鏡最興奮
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

JJ 最多排13
on07111 發表於 2023-3-21 09:04

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Anthony

所以上次周興哲只請MC係可以理解期待林宥嘉、周杰倫、韋禮安等重量級嘉賓

成件事其實好小事,不過即刻unfollow又真係樣衰咗啲

其實點解甘多反鏡,都同好多鏡粉平時對其他歌手ge 所作所為有關,一有人吾認同就火力全開破轟人地,自然人地其他歌手fans對鏡反感。

鏡點都係輸家

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig ...
Cath 發表於 2023-3-21 09:03

大膽講句,就算冇呢件事,佢地都冇乜可能攻到台灣市場。
要放開你 才隨時能掛念你

本身個標題咁精彩居然無人討論

Gary 發表於 2023-3-21 11:05

大國又去台灣拍劇又R咁多台灣合作如意算盤落空

開始有台灣媒體報導呢單嘢啦但可惜Mirror呢個名依然不配係標題出現

林俊傑香港開唱傳「退貨嘉賓」 當紅男團氣炸IG退追蹤
https://ynews.page.link/DM152

林俊傑演唱會驚爆「氣走嘉賓」!香港當紅男團被輕視拒上台 IG立刻退追他
https://ynews.page.link/bXVWn

台灣反鏡Haters留言
如果不是大螢幕壓傷舞者,還真是不會知道這個團體

香港人都很自以為是~~等你們有四大天王的名氣再說~~

喜歡卓賢
喜歡JJ
DM多仔多到覆唔哂

人哋畀機會你演出重想點?
有前科而言對佢哋有安全疑慮都好正常
曾經獲得邀請都應該要有感恩 ...
kenneth 發表於 2023-3-21 09:37

其實同JJ同台已經賺左好多,人地紅遍亞洲,間接幫你宣傳。班鏡粉仲井底之蛙仲話人俾吾夠錢,仲大聲夾惡

陳卓賢嘉賓環節被cut JJ, 監製稱溝通問題致歉
陳卓賢嘉賓環節被cut,  JJ監製稱溝通問題致歉
前者好似juicy D

人哋英文人黎,唔稀罕啲中文地方啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

最後是林俊杰方致歉,揚我鏡威!!!

真, 有人食死貓, 死貓變更大

拒絕 JJ 變成證明 MIRROR 有半團魂

https://www.hk01.com/article/879442?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

Ian 中午已經到達表演場地進行綵排,但在綵排時 JJ 以為是 MIRROR 的所有成員都會上台,最後卻只有 Ian 會上台與他合唱,他即時感到錯愕,並詢問是大會問不是全團都來嗎?報導更指有人覺得只得 Ian 一個不夠撐場。而 MIRROR 其他成員 Lokman、AK、Jeremy、Tiger、Alton 及 Stanley 其實亦有陪同 Ian 到場為他打氣及陪伴綵排,當 JJ 知道只有 Ian 時,有人即時提議讓陪同 Ian 到場的 MIRROR 成員都上台為 Ian 及 JJ 伴舞。據知當時 Ian 聽到後這句話後有感不受尊重,來支持他的隊友變成「臨記」,所以在得到公司的同意之下便與隊友離開現場,更即時取消關注 JJ。Stanley 前日亦上載了在演唱會場內的合照,並留言「要紀念吓!」疑似因為發生不愉快事件而記錄下來,隊員亦有轉發疑以示共同進退。

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Anthony
losyes 發表於 2023-3-21 10:10
荃力支持Anton Lee
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

成件事其實好小事,不過即刻unfollow又真係樣衰咗啲
hkaddoil 發表於 2023-3-21 10:52

已經留咗手無出聲明

好癲 一條鏡唔夠班被彈鐘,viu跌咗落地想揦返拃沙

pr稿講成係ian主動走人,仲順勢幫佢煲埋義氣形象,d手法勁過蛋記

第一次聽嘉賓會被人彈鐘
長知識
鏡仔果然為樂壇寫上新一頁
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

Cut JJ
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

好癲 一條鏡唔夠班被彈鐘,viu跌咗落地想揦返拃沙

pr稿講成係ian主動走人,仲順勢幫佢煲埋義氣形 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-21 21:08

如果人地正式交代詳情,甘點算?

開始有台灣媒體報導呢單嘢啦但可惜Mirror呢個名依然不配係標題出現

林俊傑香港開唱傳「退貨嘉賓」 當紅男團氣炸IG退追蹤
https://ynews.page.link/DM152

林俊傑演唱會驚爆「氣走嘉賓」!香港當紅男團被輕視拒上台 IG立刻退追他
https://ynews.page.link/bXVWn

台灣反鏡Haters留言
如果不是大螢幕壓傷舞者,還真是不會知道這個團體

香港人都很自以為是~~等你們有四大天王的名氣再說~~
阻住 發表於 2023-3-21 12:28

D口吻咁似大陸人嘅?舞台事故、掃掃掃、被彈鐘然後取關天王、粉絲攻擊天王,樣樣都係亞洲第一,恭喜曬

鏡粉係最強豬隊友
【This is MC】澳門見

鏡粉係最強豬隊友
lemontea1069 發表於 2023-3-21 23:34

意外激發新一波港臺衝突

林俊傑香港開唱傳「 ...
阻住 發表於 2023-3-21 12:28

鏡仔攻台失敗
陳蕾食咗喉糖未?

新加坡藉台灣歌手都係隊友粉

爛鏡出道咁多年來,台灣串流榜單來來去去只有陳奕迅和GEM.他們在哪,要紅早紅了

新加坡藉台灣歌手都係隊友粉
losyes 發表於 2023-3-22 00:07

九澤CP>登神cp
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

鏡仔攻台失敗
stephybest 發表於 2023-3-21 23:57

一早就拍過齣台劇好似講殭屍
拍完無人理

一早就拍過齣台劇好似講殭屍
拍完無人理
kenneth 發表於 2023-3-22 00:48

由始至終只係鏡粉打飛機
【This is MC】澳門見

鏡仔攻台失敗
stephybest 發表於 2023-3-21 23:57

人地話要進軍國際市場,台灣就冇所謂啦期待佢地下首英文SINGLE 可以FT. LADY GAGA /ARINGA GRANDE,反正大家都甘紅。

上微博熱搜五
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

人地話要進軍國際市場,台灣就冇所謂啦期待佢地下首英文SINGLE 可以FT. LADY GAGA /ARINGA GRAND ...
hkbaby 發表於 2023-3-22 16:48

環球不了

支持12件搵Dove Cameron/Tate McRae果堆Team Sony新人Ft.
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

上微博熱搜五
myrichardac 發表於 2023-3-22 17:37

太好了,打開左內地市場,應該可以好快上春晚

環球不了

支持12件搵Dove Cameron/Tate McRae果堆Team Sony新人Ft. ...
FoldCC 發表於 2023-3-22 17:45

不如搵REBECCA BLACK 啦,整首SINGLE 叫 SUNDAY

由始至終只係鏡粉打飛機
lemontea1069 發表於 2023-3-22 11:31

吾準你甘講,你吾接受現實姐。人地話晒都全球俊男排第5

Ian所作所為好低B
好感直線下降

JJ =jackson wang = 世界仔

A disgrace lmao