返回列表 發帖

Dum Dum(I’m not dumb mix) - Gin Lee

單選投票, 共有 85 人參與投票
25.88% (22)
0.00% (0)
4.71% (4)
1.18% (1)
68.24% (58)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: kel_kelvin

派台日期: 15/03/2023

曲:Boytoy / Oneway / ChaTone
詞:黃偉文
編 / 監:Derrick Sepnio張德銘 / Fergus Chow貢多傑

要超越什麼 你至可以飛
(肯定就是你)
(You stand in your way)
(肯定就是你)
(Don’t stand in your way)

這晚 你對鏡問
愛錯 哪個有責任
好聽點 就是 Dum Dum
真心講 就是太笨

你也算 漂亮吧
為何個個嫁了 你卻會剩下
講勇氣 你 卻是太差
很輸不起吧

什麼事 幸福放面前
也使你 畏縮似 loser
你可以 說一次 Yes 吧
失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追阻得到你嗎?

肯定就是你
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
你敗在 事事顧忌
只懂得 Wow Wow Wow

點解咁怕痛 心口冇個勇
永遠匿 comfort zone
懶 laid back 嘅你 賴地冇用
想 飛天 秘訣就係去盡

你 最惡對手
是 太快放手 你太會將就
別又日日站著 話墮了後
廢話 不 接 受

什麼事 獲得勝利前
已使你 怕死到躺下
間中也 搏一次 好吧
失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追 阻得到你嗎

肯定就是你
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
你敗在 事事顧忌

支持快歌慢想
投咗5x0.2

Nice Wash,1分
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

幸兒放過大家啦。。。
由[敢][奪金][街燈][IDK]到[快歌慢想],爛歌源源不絕咁奉上,好似誓要將以前建立既名聲玩謝為止.
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

勁難聽 5分!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Outro 正
Harvard都不可教導

幸兒放過大家啦。。。
由[敢][奪金][街燈]到[快歌慢想],爛歌源源不絕咁奉上,好似誓要將以前建立既名聲玩謝 ...
John 發表於 2023-3-22 23:48

可以拍套《李幸兒玩謝幸兒》表演拉巴士
在這畢生不滅 無極的狀態

Dum 左3個月
Wow wow wow

不了 快d出下一首好嗎

原版正咁多 點解我要聽呢首
1分已投

敢不同 道別傳統

唔派新歌 1分!
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

係dumdum新版
好有新鮮感
希望熱播多個月

幸兒放過大家啦。。。
由[敢][奪金][街燈]到[快歌慢想],爛歌源源不絕咁奉上,好似誓要將以前建立既名聲玩謝 ...

請解釋點解上面嘅歌佔據咗你榜n次冠軍?

回復 4# John

呢堆歌首首都好聽過和每天講再見,所以佢幾時建立過好名聲
Life was a willow and it bent right to your wind.

呢個post主要價值應該係用黎點算最新CM Gin粉人數

聽完變Dum Dum寧願聽返原版
Week 16
冠軍歌:COLLAR - Back in the Game

原版同remix版一樣咁難聽
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

我不如聽返 敢 算, 唔想聽 5分

幸兒放過大家啦。。。

大馬天后又一力作,將佢既歌唱事業係谷底再掘深2米,真係仆得心服 慘得舒服
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

敢不同 道別傳統
GaracyTan 發表於 2023-3-23 00:06

從沒有造過先可叫夢
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

好過原版

其實有d嘢冇就係冇,無謂強求。專心唱口水歌做靚聲hi fi天后一定可以為佢帶來更多

麻煩 A&R 著緊多點,  gin 嘅歌 要 好聽點! 不介意 再用 外國hit song 改編! 天地一沙鷗、月球下的人  真係 度身訂做。  剛好和靈魂之窗 係 hea 宣傳... 唔一針見血,好難 女金 同 十大。

新remix都冇乜驚喜喎!

Dum Dum 既任務其實差唔多完
拎埋叱咤冠軍之後真係可以轉plug

雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
Dum Dum(I’m not dumb mix) - Gin Lee 30.91%
日出時讓街登安睡 Feat. Jacky  25.31%
獨一無二(Aftermath Remix Version) - AGA / Gin Lee 23.33%
和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康 13.11%
奪金  - Gin Lee feat. the rest of it 2.37%

呢個post主要價值應該係用黎點算最新CM Gin粉人數
kel_kelvin 發表於 2023-3-23 01:03

暫時有19個5分 多過虛榮嘅17票

唔得呀呢個remix
原版都算喇
雖然唔襟聽
但都仲還可以
呢個remix
我覺得直情係亂咁嚟mix
唯一目的就係留住首歌在榜

不過不失,btw係時候派新歌了
Aliens,明荃之友

2:26 嗰下 wow wow wow 值5 fun啦
hihihi

雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
Dum Dum(I’m not dumb mix) - Gin Lee 30.91%{:1_8 ...
on07111 發表於 2023-3-24 11:26

就快低過街燈

呢個版本有另一種vibe

越聽越戥佢好姊妹首十八個我唔抵

肯定就是李都有五台冠既話
十八個我直頭要五台三週冠先fair
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

越聽越戥佢好姊妹首十八個我唔抵

肯定就是李都有五台冠既話
十八個我直頭要五台三週冠先fair ...
FoldCC 發表於 2023-3-29 21:18

完全唔知你講緊邊首值5台三週冠
究竟係18部半 定 十二個我

完全唔知你講緊邊首值5台三週冠
究竟係18部半 定 十二個我
kel_kelvin 發表於 2023-3-29 21:26

18部半

就快低過街燈
梨胃言 發表於 2023-3-28 01:42

再勉強 撐一撐