返回列表 發帖

[Mar/31/2023] REMEMBERING Leslie - VA (CD)

歌手:VA
唱片名稱:REMEMBERING Leslie
唱片封面:

推出日期:2023/3/31
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. MONICA - ONE PROMISE x DEZ 余宗遙
02. STAND UP - ERROR
03. 有誰共鳴 - MIKE 曾比特
04. 拒絶再玩 - LOUISE WONG王丹妮
05. MISS YOU MUCH - XiX
06. 追 - KEUNG TO 姜濤 (MIRROR)
07. 今生今世 - GIGI 炎明熹
08. 偷情 - ANSON LO 盧瀚霆 (MIRROR)
09. 有心人 - YUTA x APPLE 凌雪怡
10. 怪你過份美麗 - JASMINE 任暟晴
11. 陪你倒數 - JNYBeatz x ROCK HILL STREET石山街     
12. 大熱 - P1X3L x KIRA 陳葦璇 x KERRYTA 周子涵

附加資料:
只有張國榮才能超越張國榮 但慶幸耳朵還能有新發現
集結當今樂壇人氣新星 : 陳葦璇、周子涵、ERROR、JNYBeatz、
姜濤、盧瀚霆、曾比特、王丹妮、XiX、任暟晴、 炎明熹、凌雪怡、ONE PROMISE、P1X3L、石山街、余宗遙、YUTA
高歌對Leslie的想像與思念

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個封面同歌手咩事?
I talk a lot of BS.

聽完其餘未出嘅cover,就會發現其實廢禮真係講得極之中肯

聽完其餘未出嘅cover,就會發現其實廢禮真係講得極之中肯
米色蘇 發表於 2023-3-25 06:27

唔好講啲歌手,果啲音樂制作hea到一個點
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

其實如果係哥哥fans唔會買呢隻碟,我係以上歌手嘅fans都唔會買呢隻碟

張cover相點解可以整到咁dumb,
隻font仲要hea到呢

頂你 居然係葛民輝搞cover
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

全碟唱得最好 王丹妮
Life was a willow and it bent right to your wind.

如果AGA今年25唔係35嘅話一定踢走姜b翻唱哥哥嘅歌,anyway,姜嘅追studio版有驚喜(驚到半死),期待4月1日live一鳴驚人
Aliens,明荃之友

如果AGA今年25唔係35嘅話一定踢走姜b翻唱哥哥嘅歌,anyway,姜嘅追studio版有驚喜(驚到半死),期待4月1日li ...
huntergon 發表於 2023-3-25 13:01

姜濤之前唱過追live,請欣賞
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

春天該很好 李若尚在場

如果堅仲係環球應該點都有份唱
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

回復 9# myrichardac
hahaha,不斷喺走音邊緣試探,未講抖氣聲大到嚇死人同好幾次未唱到一句就換氣,之後夕陽之歌嘅「過」「晚」仲要走埋音添,不過唔緊要啦,對姜糖嚟講,哥哥梅姐已經被姜b超越兼取代,我姜世一!
Aliens,明荃之友

其實如果係哥哥fans唔會買呢隻碟,我係以上歌手嘅fans都唔會買呢隻碟
Wing1211 發表於 2023-3-25 09:58

Fans應該逐首買
成隻買嘅可以當高風險投資
將來越少越易炒
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

如果AGA今年25唔係35嘅話一定踢走姜b翻唱哥哥嘅歌,anyway,姜嘅追studio版有驚喜(驚到半死),期待4月1日li ...
huntergon 發表於 2023-3-25 13:01

AGA十年前同十年後都唔見得有幾好聽,咪一樣走音同唔夠氣,at least 姜B都有得賴年資淺,AGA已經係前輩

AGA十年前同十年後都唔見得有幾好聽,咪一樣走音同唔夠氣,at least 姜B都有得賴年資淺,AGA已經係前輩 ...
AgathaThong 發表於 2023-3-26 23:51

咁喃嘸婆點衰都仲好過掃地佬嘅
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

咁喃嘸婆點衰都仲好過掃地佬嘅
an_kp_on_edge 發表於 2023-3-27 01:16

AgathaThong 發表於 2023-3-27 01:42

Live都唱得咁好!兩位好勁!
前人踏過足跡

AgathaThong 發表於 2023-3-27 01:42

AGA好勁多喎
Aliens,明荃之友

AGA好勁多喎
huntergon 發表於 2023-3-27 01:53

AGA好勁多…指唱作才華上囉
其實個旋律幾好聽 但係兩位都唱得難聽
前人踏過足跡

總括呢個project 係俾廢球+cctvb+mkv 堆所謂歌手輪姦張國榮作品
So I agree with廢禮
前人踏過足跡