返回列表 發帖
簽名被屏蔽

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / 支付宝 / PayPal
卡戶尊享優先訂票服務

演出日期及時間: 2013年4月12日至14日 (晚上8時正) 現加開 : 4月15日及16日(2場)
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$1,280 VIP / HK$580 / HK$380 / HK$280

優先訂票日期2013年1月21日至1月25日
優先訂購網址http://www.aegpromotion.com/GEM2013(2013年1月21日零晨零時開始)

優先訂購熱線     2861 1611 (上午9時至晚上9時)

VIP Ticket: ($1280)
1. 位置保證在最前3行
2. 後台參觀
3. 送G.E.M. 親筆簽名演唱會紀念T-恤
4. 專屬VIP 通行證
5. 無需排隊優先進場
6. VIP紀念品專櫃及所有產品享有八折優惠
7. 特別設計VIP票套

黃凱芹再遇伊利沙伯演唱會
20132013年3月28日‑29日
(每日) 下午8時15分‑11時15分 (3小時)
伊利沙伯體育館
香港灣仔愛群道18號
費用: $480 / $320

側田世界巡回演唱會香港站

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / 支付宝 / PayPal
卡戶尊享優先訂票服務

蘇打綠Walk together紅磡香港體育館最終站 巡迴演唱會

演出日期及時間: 2013年4月21日(晚上8:15)
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$680 / HK$480 / HK$280

優先訂票日期 2013年2月4日至2月8日
優先訂購網址 http://www.aegpromotion.com/sodagreen2013
                                 (2013年2月4日零晨零時開始)

吳國敬 X Joey Tang Man's Icon Concert 2013
2013年4月12日 ‑ 13日  下午8時
九龍灣國際展貿中心 匯星Star Hall
費用: 480 / 300

新城2013年音樂會第二擊
新城華語好聲音大獻唱
謝安琪 李代沫 多亮  鄭欣宜 李泉  許廷鏗  胡夏
灣仔會展Hall 5BC

陳奕迅香港演唱會2013

日期:2013年7月6-14,16-18日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館

大會指定信用卡:建行(亞洲)
http://www.facebook.com/listentoeasonchan

五月天「諾亞方舟」明日重生版世界巡迴演唱會2013香港站   
舉行日期2013年5月3-12日(20:15)
演出地點:紅磡香港體育館
門票價錢即將公佈

eason你得唔得休息下啊...唔好咁搏啦~又话今年休息 7月开演唱会啫係应该7月前就有新专辑

回復 109# discovered

正

五月天「諾亞方舟」明日重生版世界巡迴演唱會2013香港站   
舉行日期2013年5月3-12日(20:15)
演出地點: ...
discovered 發表於 2013-2-11 06:38

竟然開到 9 場...
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

竟然開到 9 場...
星勤 發表於 2013-2-11 13:29

係十場呀... @@

回復  discovered

正
remus 發表於 2013-2-11 11:04

五月天同吹神都同時宣佈    近年來難得一見的大爆票房啊!

五月天同吹神都同時宣佈    近年來難得一見的大爆票房啊!
chb23 發表於 2013-2-11 14:53

吹神好似七月開快啲噃﹗個人認為八月開好似對佢把聲及狀態都比較好:(

係十場呀... @@
lokben 發表於 2013-2-11 14:20

當中會休息一日

但上個禮拜好像五月天 fans page先話"5月3-12日開九場"呢單料唔firm唔好亂傳
咁即係點?

回復 118# 阻住
start on 2013/5/3
聽聞TOTAL 9場,中間會有一日休息update later

why no 開到7 月27 {:3_44:}

why no 開到7 月27
一個小子 發表於 2013-2-11 17:01

想唱死佢咩:(

想唱死佢咩
remus 發表於 2013-2-11 17:59

只是12場唔算多,上次都18場,今次唔知仲有冇期可以加場。上次到7月已經三年幾,12場真系唔多。

只是12場唔算多,上次都18場,今次唔知仲有冇期可以加場。上次到7月已經三年幾,12場真系唔多。 ...
MOQKEN 發表於 2013-2-11 21:01

我估會加場,但唔好連續咁多場一齊,中間隔開一兩日最好,或者喺佢生日正日再加場都好啊:P

放心
遲下阿徐發現太多衫褲鞋襪睇啱想買既話, 佢自然會叫eason加場:loveliness:

佢又话自己今年休息下 eason讲嘢真係信唔过

gujuji 發表於 2013-2-12 15:30

佢話今年只是不會做巡迴演唱會,香港演唱會很久之前已經想做,但因為上年冇充足時間排練先冇打算開,今年打算休息半年只是盡力籌備香港個唱和調養身體而矣

gujuji 發表於 2013-2-12 15:30

明明舊年開 fffm 時已經講左今年開紅館兼至少 12 場
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

discovered 發表於 2013-2-15 18:10

咩事:funk: 根本就係陶大宇留長髮;P

discovered 發表於 2013-2-15 18:10

480呢個已經變左9展價...........通脹到咁
@@~

繼續寵愛‧十年‧音樂會
2013年3月31日 (日) 晚上8:15
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/searc ... fm?lang=b5&id=21400
繼續寵愛‧十年‧紀念晚會
2013年4月1日 (一) 晚上8:15
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/searc ... fm?lang=b5&id=21402

支持Matchbox,火速購票!
---------------------------------------------
門券:$120 (預訂)/ $150 (即場)/ $200(Package包括門票連”Sunrise”乙張)
購票方法:
(1)前往Fringe Club 藝穗會直接購買(中環下亞厘道2號)
(2)發一個簡單的Message到MatchBox HK Facebook的Inbox (搜尋字:MatchBox HK)
格式: Tom Lee, 2位, tele: 6111 1111
收到你的Message後,我們會日內回覆通知匯款詳情
*若購買$200Package,EP將於3月16日Release Live中派發

"浪漫就是如此簡單" - 成立6年, Matchbox 3月16日隆重推出首張EP《Sunrise》並在Fringe Club舉行發佈Live, 5首原創歌曲刻劃時下戀人相愛的甜蜜、分手的苦澀、眷戀的心酸、放開的清新、從新上路的回甘…以優美的旋律及細膩的歌詞,用半小時帶領大家經歷愛情不同階段。

From 星島日報

另外,商台於音樂路向方面,陳志雲透露今年《拉闊音樂會》演出歌手會有梁詠琪、楊千嬅、張敬軒、蘇永康、薛凱琪、吳雨霏、林一峰及林二汶等,而DJ森美、少爺占、鄒凱光亦會有個人演出。