返回列表 發帖
今年影帝係咪會係劉青雲贏。。。
bagfgfcde 發表於 2023-4-14 13:22
業界傾向投青雲
LoveMirkay520 發表於 2023-4-14 13:36
場刊…
losyes 發表於 2023-4-15 20:31
即係 劉青雲 Edan Lui 會贏? 邊個玩野定靠害? 黑氣石又黎料

道歉聲明

本公司製作之「第41屆香港電影金像獎」紀念特刊,其書套部份出現文字資訊錯誤,在此謹向受影響的單位,包括香港電影金像獎協會、劉青雲先生、呂爵安先生、柳應廷先生,以及一衆影迷讀者鄭重道歉!

爲了彌補是次錯誤,本公司將會重新印製書套,已購書的讀者可於2023年4月24日至5月5日期間,逢星期一至五中午12:00至下午6:00,到香港尖沙咀科學館道一號10樓17室,憑舊書套換取新書套;或將舊書套連同聯絡人姓名、電話及回郵地址,郵寄至上述地址(可以郵費到付),本公司收到後將安排寄回新書套。如有查詢,請電郵至 : INFO.1822HK@MAIL.COM

就此事令大家造成不便,本公司再次致上萬二分歉意!謝謝大家的支持與關注。

18/22謹啟
2023年4月15日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
在這畢生不滅 無極的狀態

快啲頒影后俾鄭秀文啦
等佢班屎唔使心理唔平衝年年搵楊千嬅出嚟話
明明自己就技不如人
希望今年快啲頒個安 ...
膠膠 發表於 2023-4-13 01:02

你唔係呀?佢今年都唔值
袁澧林同張艾嘉都做得比佢好好多啵

咁都攞到只可以話佢真係好命

唔知邊個司儀

黃衍仁!黃衍仁!

鏡粉nanny cam

場刊…
losyes 發表於 2023-4-15 20:31
劉青雲|Edan Lui 要幾盲先會咁樣都照出街
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

想知楊紫瓊去頒最佳女主角 定最佳電影。
Life was a willow and it bent right to your wind.

今日好熱
追星既朋友辛苦晒

我覺得如果我買盤的話燈爆⋯

諗諗下呢 麥沛東的確係隻黑馬

認真睇黃秋生果齣 不論佢先前得咗金馬 但我覺得佢表情欠咗d細緻度
但都可以 ...
liebe 發表於 2023-4-11 16:34

我都希望可以沛東拎
黃秋生都可以但唔覺得金像獎咁有Pot
第三已經係窄哥

女主大家都想Sammi我都明
但我扒冷揀蘇玉華

Anyway, 接受唔到給十九有任何獎
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

家燕!

家燕!
GaracyTan 發表於 2023-4-16 18:10

我有一刻懷疑自己睇左大台⋯

震乳頒女主角?

決定唔到劉俊謙定陳家樂靚仔啲

仲有笙笙

填海頒女主

填海頒女主
GaracyTan 發表於 2023-4-16 18:21

Sammi 可以準備⋯

填海頒女主
GaracyTan 發表於 2023-4-16 18:21

十拿九穩
離不開 留不低

家燕!
GaracyTan 發表於 2023-4-16 18:10

現場有人話家燕嗰蘿柚喺嗰心口度
離不開 留不低

現場有人話家燕嗰蘿柚喺嗰心口度
LoveMirkay520 發表於 2023-4-16 18:35

losyes 發表於 2023-4-16 18:37

脹卜卜
離不開 留不低

你唔係呀?佢今年都唔值
袁澧林同張艾嘉都做得比佢好好多啵

咁都攞到只可以話佢真係好命 ...
zxc 發表於 2023-4-16 01:06

其實今晚sammi贏到嘅話 係有d幸運成份嘅
演技上 張艾嘉好d

而金像獎/張艾嘉唔算有踭佢個獎 因為地久天長果次 sammi當年邊份作品贏得過?
今次亦係好相似嘅情況
但我覺得而家金像選民對佢更有同情心了 同劉嘉玲個狀況相似
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實今晚sammi贏到嘅話 係有d幸運成份嘅
演技上 張艾嘉好d

而金像獎/張艾嘉唔算有踭佢個獎 因為地久天長 ...
liebe 發表於 2023-4-16 19:13

其實越洗掉鉛華中金像真係有跡可尋當然個勢側左去Sammi架啦
當然張姐同袁澧林都可以啦....而後者更有驚喜

其實越洗掉鉛華中金像真係有跡可尋當然個勢側左去Sammi架啦
當然張姐同袁澧林都可以啦....而後者更有 ...
Evan@LaRossa 發表於 2023-4-16 19:19

其實燈火闌珊係咪唔太值得睇
睇 trailer 同評價都好唔吸引

juno 有去 浦銘心 is shook

其實燈火闌珊係咪唔太值得睇
睇 trailer 同評價都好唔吸引
bagfgfcde 發表於 2023-4-16 19:20

只可以講齋睇個故事都唔算吸引就算講香港既在地性
有法語既霓虹燈紀錄片Meaningful過佢

juno 有去  浦銘心 is shook
WZA111 發表於 2023-4-16 19:21

做Meme

做Meme
kenneth 發表於 2023-4-16 19:26

撐老公而已~唔駛咁認真

AutoTune 開大唔該~
嘩!!!!!樹妮妮~

Sam演唱會變奏版?!

咪咀?????
離不開 留不低

Thanks for the laugh

啲歌都幾唔適合佢兩個唱

學姜B話齋:「頭先嗰啲歌,以前我出道前係完全唔鍾意嘅講真,因為覺得好老土」

juno 有去  浦銘心 is shook
WZA111 發表於 2023-4-16 19:21

請cap圖

啲歌都幾唔適合佢兩個唱
wing 發表於 2023-4-16 19:40

一個歌劇左一個Flat左
但如果講廣東歌承傳
都符合說明條例既

懷舊金曲之夜

回復 71# Evan@LaRossa

希望蘇玉華啦,佢做戲做咁多年都係一個獎都無,明明係實力派。
    Sammi又可以表演輸得漂亮。
Life was a willow and it bent right to your wind.

Omg michelle
離不開 留不低

奧斯卡影后竟然咁早出場

回復  Evan@LaRossa

希望蘇玉華啦,佢做戲做咁多年都係一個獎都無,明明係實力派。
    Sammi又可以 ...
babyshark 發表於 2023-4-16 19:44

我係想蘇玉華架.....

你唔係玩楊紫瓊做mc呀嘩?
奧斯卡影后竟然咁早出場
wing 發表於 2023-4-16 19:45

新演員!!!!!

回復 59# Evan@LaRossa

男主角比較想肥仔爆冷 前面一直扮傻:我真係唔知ga。我無,無殺人啊。然後結尾之前那幕葉蘊儀假想他殺人反差大到….

回復  Evan@LaRossa

男主角比較想肥仔爆冷 前面一直扮傻:我真係唔知ga。我無,無殺人啊。然後結尾 ...
babyshark 發表於 2023-4-16 19:46

救傷車俾架我好冇?
Super正常 x 正路~

Yeah
恭喜林諾!

Yeah
恭喜林諾!
bagfgfcde 發表於 2023-4-16 19:48

唔會得失任何Fans而且正路到喊....

應該拎!
又有嘢錯

闔家辣英文名寫咗Far Far Away (緣路山旮旯)
losyes 發表於 2023-4-16 19:52

訓練大家Proofread技術~

何爵天又係正路野, 不過將首映飛我笑左

Yeah
恭喜林諾!
bagfgfcde 發表於 2023-4-16 19:48

佢真係做得好
離不開 留不低

又有嘢錯

闔家辣英文名寫咗Far Far Away (緣路山旮旯)

實至名歸!

Yeah
離不開 留不低

回復 89# Evan@LaRossa

撐正義迴廊掃獎 邊個拎都是真正關注電影本身的勝利(無大卡士 大導演大製作)觀眾眼睛係雪亮的(幾千萬票房揮低幾部偶像劇電影)

啲收音..

啲收音..
WZA111 發表於 2023-4-16 20:00

等緊風雨不改

早幾日睇左白日青春 好好睇
BTW 鏡粉係咪要杯葛金像獎喇

早幾日睇左白日青春 好好睇
BTW 鏡粉係咪要杯葛金像獎喇
星夢情真 發表於 2023-4-16 20:02

去IG問佢咩機制