返回列表 發帖
暫時都幾冷
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

徐佳瑩依經3 個 ...
victor1991415 發表於 2023-5-16 13:15

準明星都年歌…
肥婆馬上收皮

今次應該係同陳建騏做主席有關掛

Lala呢張真係...
liebe 發表於 2023-5-16 13:20

主打歌入面揀首最廢最唔hit嘅入圍 呆左
肥婆馬上收皮

第34屆金曲獎年度歌曲入圍名單: 徐佳瑩《准明星》 洪佩瑜《明室》 周傑倫《最偉大的作品》 鄭宜農 何俊葦《新世紀的女人》 安溥《最好的時光》 葛西瓦《Semane sepi夢》
肥婆馬上收皮

其實《給》有咁好嗎
定係我未聽明白
liebe 發表於 2023-5-16 13:35

唔識欣賞
肥婆馬上收皮

https://youtu.be/N7rdkyN3qtc

聽主席咁講 GEM應該係第七名
肥婆馬上收皮

我反而覺得佢地今次終於有突破,之前作嘅國語歌旋律都唔好聽,俾四個聲調困到好死,新碟無咁嘅問題

又 ...
mikan 發表於 2023-5-17 13:31

平平無奇無突破 呢個形容詞最適合徐佳瑩隻碟
肥婆馬上收皮

陳綺貞
阿P聊音樂
睇下都幾pop下
liebe 發表於 2023-7-1 18:43

一陣又係投lala
肥婆馬上收皮

睇決選評審名單…. 應該偏向lala ? 會唔會A-Lin 今次又陪跑
fyw2031044 發表於 2023-7-1 19:21

睇嚟都係洪vs徐 文青派評審一定唔會頒俾A-Lin
肥婆馬上收皮

笑死… 頒錯人
肥婆馬上收皮

A-Lin!!!!!!!!
肥婆馬上收皮

原來女歌手第一輪A-Lin 就過半贏左 !
fyw2031044 發表於 2023-7-2 00:05

呢班評審咁文青竟然可以俾阿Lin一輪贏到
肥婆馬上收皮

入到圍先講
JasOh103 發表於 2023-7-2 00:09

真 歌又悶 vocal又廢
肥婆馬上收皮

身為A-Lin 粉絲 當睇到評審團決選名單 同埋部分賽果就已經打定一啲輸數
當A-Lin 表現完之後 ptt 成堆好評
...
fyw2031044 發表於 2023-7-2 00:45

Same feeling!!!!
我覺得呢張唔係佢最好嘅碟,其實我覺得最好嘅係幸福了然後呢(無入圍)
不過呢張好難得地感受到一個大vocal Diva唱咗咁多年 仲有決心去做改變同調整
肥婆馬上收皮

陳建騏表示「評審不管是理性跟感性都有分享,大家對今天選出的結果問心無愧」,聊起競爭最激烈的獎項,陳建騏透露是華語男歌手,經歷3輪投票才選出,第一輪領先的是青峰、熊仔跟HUSH,第二輪就剩下青峰跟HUSH對決,至於最後勝出的原因?陳建騏表示「HUSH的聲音方式表達恰如其分,聽感而言把真實的內心幾乎都掏出來給大家看,直接擊中聽眾。」青峰則是演唱技巧很好跟專輯做得很棒。

華語歌后方面,A-Lin在第一輪就超過一半評審的青睞,陳建騏表示「她天生是一個歌唱的人,她用她的聲音領導了整個專輯,自己參與了專輯的想法、表現也很多元」,年度歌曲由安溥的《最好的時光》拿下,陳建騏表示「在金曲的評選標準裡,《最偉大的作品》當然傳唱度無可比擬,但另一個條件是要有時代的意義,或者對環境有觀察或了解,如何自處在現在這個環境或時代,安溥最好的時光,都在問每一個人自己這個問題,很適合現在的氛圍」。
肥婆馬上收皮

咁你覺得有邊次係恥辱level
bagfgfcde 發表於 2023-7-2 12:02

近幾年黎講 我覺得艾怡良個隻說 無論係演唱/製作水平 都達唔到歌后要求
肥婆馬上收皮

其實2021年時光隨想都有特別改變,但唔知點解到出大碟時,又行返轉頭
星勤 發表於 2023-7-2 20:00

真 隻EP三首歌完勝新碟
肥婆馬上收皮