返回列表 發帖
情感的真相說清比說謊更狠

求其copy幾句公諸同好先
**** 本內容被作者隱藏 ****
kenneth 發表於 2023-5-9 20:19

我本身好鍾意XXX,但依加你地....
我吾係MMM粉....,但睇吾過眼....

本身對MMM冇咩留意,但你地.....

咁點解佢無啦啦會話最信anson?
係咪本身會拍信任的遊戲入面嘅角色需要?
kenneth 發表於 2023-5-9 20:27
Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 = 毒糖攻擊 AL 但係姜無動作 (Jeremy & Edan 由始至終撐 AL - 然後 EGO 誕生, 大叔的愛, the rest is 登神). 下面條片姜話鐘意 AL 個 body 好難頂

Watch 下面條片 part 1 姜 & part 3 登 (可以 skip part 2 教母) - conclusion: 姜 = Frenemy; 登 = 似親兄弟/家人

造星1時兒登曾經笑過姜鐘意鐘意 AL, 點知原來兒登自己有 potential, 後來飛埋條女叫 AL 做老婆

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

支持姜校長訓斥後輩

可能下年投五強
評審再五揀一
梨胃言 發表於 2023-5-9 13:56

AL 姜 熊 Edan Jeffrey 揀一
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 21:08

即是edan搶人老婆?有呢種感覺

真心替AK慘
同nowhereboys表演個mic冇聲,跳唱團歌一開場就扭親,成晚睇住D好隊友逐個上台攞獎,仲要畀個細個自己但紅過自己勁多嘅人當眾訓話
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

AL 姜 熊 Edan Jeffrey 揀一
l00540 發表於 2023-5-9 21:14
呢5個嘅話評審好大機會揀契兒
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

呢5個嘅話評審好大機會揀契兒
SugarFree 發表於 2023-5-9 21:26

港台契仔可能入到5強
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

cc定位係有得rehearsal既表演, 咁不如嘗試中文金曲咁, 頒獎禮同音樂會分開搞
真心, 咁多個模式我覺得最好睇係呢種
中文金曲往年都做到, 係呢幾年(唔知係咪試新野 e.g.叱咤化, 合辦)被整改到冇眼睇
如果有第三part, 咁就做埋鏗鏘集既模式, 訪問得獎歌手

即是edan搶人老婆?有呢種感覺
kenneth 發表於 2023-5-9 21:19
姜神粉會堅持話 Edan 搶人老婆

登神粉會話路遙知馬力, Edan 用行動贏老婆 (加上 AL 同 Edan 係彼此造星第一個朋友, 造星前兩個又在 mixed 大學 dance event 有過一面之緣)

男歌手三甲投票
都係個三個 就知咩事
姜 AL ian
再將我相信的如煙火般綻放

cc定位係有得rehearsal既表演, 咁不如嘗試中文金曲咁, 頒獎禮同音樂會分開搞
真心, 咁多個模式我覺得最好睇 ...
lscn388 發表於 2023-5-9 21:46

講起港台
姜濤妖視頒獎台唔關事無啦啦扮老師定校長可以講成6分鐘
港台已經畀佢錄定但佢就講5秒就完 真係0尊㗎喎
所以話點解呢12件係乞人憎 呢啲位顯而易見
學個男主持講句:乜咁就完?

香港人而家跪到要連MIRROR都唔講得?
JayantL 發表於 2023-5-9 18:34

但重點係佢話人個台 唔係話mirror 就算計都係話姜B一個
咁本身投票機制就係咁,邊個多票就贏,又有公佈票數,你話得人個台,咁人地個台唔俾野其實都好正常
學上面咁講 之後要預咗賺少啲

有啲話真喺要諗過先好講,今次就搞到成咁
Life is not a childhood fantasy...

講起港台
港台已經畀佢錄定但佢就講5秒就完  ...
kenneth 發表於 2023-5-9 22:06

雙向既 本身叫人錄片都講到明唔可以多過20秒 多過就cut你
你可以繼續咁話佢0尊 但純粹講多個fact你知

czb078 發表於 2023-5-9 22:27

佢有諗嘅話就唔會年頭掃掃掃啦下嘛?

鏡憤同非鏡怨婦不斷係咁攻擊講真話嘅人真係好嘔心

希望今年RB仲有命留係共和啦

鏡憤同非鏡怨婦不斷係咁攻擊講真話嘅人真係好嘔心

希望今年RB仲有命留係共和啦 ...
米色蘇 發表於 2023-5-9 22:32

乜啲榜主理呢啲㗎咩?
唔會因為流行度而撐/反啩

又咁講, 其實又慘得過人地真係多fans, 有fans投票又搵到錢, 睇下電影票房都知
反到過火就好似黃子華講既魚 ...
people 發表於 2023-5-9 16:11

見到有啲會員次次都不遺餘力咁反 仲要偷偷撐下TVB
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

antiware 發表於 2023-5-9 20:39

搞不懂真話的清高
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

czb078 發表於 2023-5-9 22:27

有啲似祖兒 金句王

雙向既 本身叫人錄片都講到明唔可以多過20秒 多過就cut你
你可以繼續咁話佢0尊 但純粹講多個fact你知 ...
rfv123 發表於 2023-5-9 22:28

算啦 用得妖台呢個term都知咩料

我都鄧台下11件尷尬
依加係有佢講,冇人講。

再者,其實佢果D廢話(私事) 同其他台下歌手冇關, ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 17:04

其實條肥姜都幾陰濕
見自己輸畀條anal,即刻扮有團魂,霸晒人哋金獎嘅airtime

好明顯肥姜一直都睇唔起班隊友,隔住個mon都feel到佢哋一d都唔熟,好老尷

講起港台
港台已經畀佢錄定但佢就講5秒就完  ...
kenneth 發表於 9-5-2023 22:06

某新人post三個獎座獨欠個"中"字獎座, 又一0尊例子 anyway都要讚返個得獎者A4紙感言既, 講果個既可以精準D製造soundbite, 聽既又唔會聽到悶~ 不如下次做埋雙畫面

某新人post三個獎座獨欠個"中"字獎座, 又一0尊例子 anyway都要讚返個得獎者A4紙感言既, 講 ...
lscn388 發表於 2023-5-9 22:50
可能舊"中"字銀獎座未到手啫?

本身生日嗰陣以為救左個勢番嚟,點估到會即刻做到啲野推自己番去小圈子

佢講嘅野攪到成個節目同音樂關係越嚟越遠
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

本身生日嗰陣以為救左個勢番嚟,點估到會即刻做到啲野推自己番去小圈子

佢講嘅野攪到成個節目同 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-5-9 23:07

盲粉:你覺得遠啫
佢係有志氣嘅香港年青人要帶領香港重返亞洲第一咋喎
家下得獎感言時間鼓勵隊友點會同音樂唔相關?

#網上真實對白改編

Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 21:08

當年純純的姜son

RUMOURS

903 豁達推介:1
RTHK 環球榜:2*
新城勁爆外語榜:15*
Chill Club:3*

*上榜中 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 20:30

算啦 有心放fake news

盲粉:你覺得遠啫
佢係有志氣嘅香港年青人要帶領香港重返亞洲第一咋喎
家下得獎感言時間鼓勵隊友點 ...
kenneth 發表於 2023-5-9 23:13

我都睇到有個人將姜校長寫成過去一年嘅受害者,依家鼓起勇氣面對困難

#阿MO
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

算啦 有心放fake news
John 發表於 2023-5-9 23:19
Haha, 不如大愛大量 d, 可能個 member 無 check 到資料啫, 未必係有心放流料嘅

懂不懂真話的清高

Haha, 不如大愛大量 d, 可能個 member 無 check 到資料啫, 未必係有心放流料嘅  ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 23:33

都真
寬容 寬容
19年之後學識要更加understanding 更加大愛

RB 個三位係咪要諗下仲同泥鯭夾band
再將我相信的如煙火般綻放

其實條肥姜都幾陰濕
見自己輸畀條anal,即刻扮有團魂,霸晒人哋金獎嘅airtime

好明顯 ...
CircleXoX 發表於 2023-5-9 22:48

月巴 o里予 睇吾睇得起其他人就吾知,但常人見到甘GE 台上點評方式,都好自然聯想到老師/教練指導學生GE 情境,會有主次之分。

不過,相信FANS 自己會有其他解讀,可能覺得佢地好融洽佢地有咩信念自然有咩解讀...

antiware 發表於 2023-5-9 20:39

To 薑逼: 所以 别自負到 任讓自己 每滴風駛盡 若果 他不可惡 不必迫人 無地去自容
道別後都記得逝去日子

好過喺個台掃地
Aliens,明荃之友

可能舊"中"字銀獎座未到手啫?
boy4dudes 發表於 2023-5-9 23:07

村嘅吃吃勁多粉力撐
呢首歌好多人話值得新人獎同歌曲獎
絕對值得大家細味

訓話之前
諗下11個都努力過你
你連減肥都未做到
【This is MC】澳門見

期待1月1泥鯭同姜B碰面既畫面
希望鏡三甲不入 RB組金影下姜B既反應
姜B 4奪最歌 泥鯭台下既反應
或者泥鯭上台搶mic講 I’mma let you finish, 不過好心你唱好啲歌先啦
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

1月1日最男又是一場網上罵戰

AK 好慘
【This is MC】澳門見

姜濤 輸左男金 贏盡民心! 滿滿的愛給各隊友 真誠待人

中村嘅吃中吃勁多中粉力撐
呢首歌好多人話值得新人獎同歌曲獎
絕對值得大家細味 ...
kenneth 發表於 2023-5-10 05:45

中村無論唱,樣,身材都好過件 月巴o里予,叫鏡嬸情何以堪

雖然《調教你MIRROR》入面話要同你每日講50句嘢,但都係一句都無
你係我最surprise嘅一個人,老實講我喺《全民造星》嗰陣並冇太多留意你(笑)
其實我同Tiger起碼有一句,可能我同你一句都冇(笑)
雖然脾氣都係照舊啦

佢冇嘢嘛,覺得咁樣係團魂嘅表現?
其實mirror有冇團粉
作為一個團長期唔齊人長年冇作品,團魂又冇,而家扮都費事扮話埋比你聽私下講句嘢都冇
咁追嚟為乜

雖然《調教你MIRROR》入面話要同你每日講50句嘢,但都係一句都無
你係我最surprise嘅一個人,老實講我喺《 ...
一個團長期唔齊人成日
一個團長期唔齊人長年冇作品

zoeyfs 發表於 2023-5-10 14:14

嗱 佢哋啱啱上個月定唔知幾時. . .
出過首環保歌同英文歌㗎喎
唔知當無無留意 當然係好明白
因為根本出乜都無noise驚反感多
但如果畀上幾層嘅某啲會員見到
又講咩有心放fake news/要大愛寬容你就唔太好啦

你係我最surprise嘅一個人,老實講我喺《 ...
zoeyfs 發表於 10/5/2023 14:14

一直都唔夠SOLO FANS多 你睇最歌配票失敗,界死咗成隊

我哋嘅團魂就係無團魂