返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 21)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 21 冠軍歌:有錢嘅女人

RKLWSongsSingersTrends SSMTWTF Sum
01ne有錢嘅女人Serrini01> X 297359=35
0208致我們的夢想鄭秀文08>02> 2X 105X 610=33
0302Regen C.07>01>02>03> 7X 710233=32
0405Count to ThreeNancy Kwai08>05>04> 4X 891X 5=27
0501針對人類R.O.O.T03>01>05> 3X 48444=27
0604THE LINESCATRINA10>04>06> X X 66X27=21
0707萬一你是個好人林家謙07>07> 1X 54X 16=17
08ne我們的移動城堡Nowhere Boys08> X 3X 3X X 8=14
0910宇宙大王RubberBand10>09>8X 3XX X 1=12
1003伸縮自如的愛陳蕾07>04>07>03>10> 6X 2X X X 2=10
OUT
XX06繼續繼續陳健安08>02>03>01>04>06>XX 5X 11XXX =7
XX09抱抱無尾熊陳卓賢05>02>05>09>XX X X X XXXX =0

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK10:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 / 世一 / This is MC / 你是我的家 / 醬醬醬 / 戀人日常(的直線抽擊) /
WK11 - WK20:小林不動產 / Believe Us / 1 step at a time / *~Silencio…Shh / It's Autumn / 反烏托邦三部曲 / 愛是… 2.0 / 繼續繼續 / / 針對人類 /
WK21 - WK30:有錢嘅女人 /
WK31 - WK40:
WK41 - WK50:
WK50 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK10:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 / 仍會等 / 甜蜜在十點五十九分前 / 明年明月 / My Secret Park / 入場人士注意 /
WK11 - WK20:戀人日常(的直線抽擊) / dreamgirl(s). / *~Silencio…Shh / It's Autumn / Sorrow & Tomorrow / 繼續繼續 / 戀愛駅 / 抱抱無尾熊 / 單戀這件小事 / /
WK21 - WK30:致我們的夢想 /

2023年季軍歌
WK01 - WK10:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum / Dum Dum / 醬醬醬 / This is MC / 入場人士注意 / 小林不動產 /
WK11 - WK20:想像想像 / 乖乖報到 / dreamgirl(s). / 1 step at a time / 1 step at a time / It's Autumn / 繼續繼續 / 愛是… 2.0 / 針對人類 / 伸縮自如的愛 /
WK21 - WK30: /

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 21)

蓮 --- Regen C

// 越是想逃離 越扮越壞怎逃離
漸漸痴成狂 唸唸贖罪竟 ...
Lllch 發表於 2023-5-21 00:00
冠軍歌非常非常非常高質!頭五都好聽 首煩膠水歌仲唔肯走

WK21冠軍歌:萬一你是個好人 - 林家謙 (第8首冠軍歌)

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起 ...
梨胃言 發表於 2023-5-21 00:01
同共和WK20撞冠 今次俾到11分真係好好人嘅啫

02>01
GaracyTan 發表於 2023-5-21 01:47
兩個寰亞鄭天后邊個可以成功攞到女三甲就睇下個禮拜啦

樹熊 專業評審 0分
kel_kelvin 發表於 2023-5-21 02:08
連續兩首死位  同隔離榜Gin待遇差唔多 我呢度都勉強夠攞暫時男三甲嘅

排名同質素成正比
Humeny 發表於 2023-5-22 02:14
以為你會鬧榜尾嗰首死唔斷氣添

MC Music Selection 2023 Week 21

作曲:Anakin Foo@Pandora作詞:T-Rexx     編曲:Pandora監製:Pando ...
MCmatt 發表於 2023-5-22 18:08
三甲都係組合 亞軍歌越聽越high 季軍歌我已經冇乜感覺啦
大祖兒居然有得上
竟然空降樹~ 成個榜都好高汁樹熊完成任務了
MCmatt 發表於 2023-5-22 18:09
樹呢plug好霸氣 好正啊
如果嚟緊樹熊兩plug都入耳嘅嘢可能真係爭到男銀/男銅 當係補返上年十甲不入

Garacy Music Chart 2023

我願全程對你逐步逐步貼近距離
誰不怕死 停留空想不敢試都太可悲

2023年第21週
...
GaracyTan 發表於 2023-5-26 21:35
Out 上week 01 02 07: very good result for music

不正常人類推介榜 2023年度冠軍歌
Week 01-13:到底發生過什麼事 / Little Fires Everywhere / 樹仔 / 海邊 ...
荷蘭番茄 發表於 2023-5-27 21:20
Support~ 開心Jaime有亞 阿鹽咁高位

其實原本想之後冠JAIME 但係個榜真係塞到搞唔掂
荷蘭番茄 發表於 2023-5-27 21:50
係感覺偏慢啫  (其實係我太快)
落曬啲咩妍兒迪兒泳兒差唔多架啦

Humeny's Music Chart 2023 | Week 21

第二十一週冠軍歌  有錢嘅女人 - Serrini
曲:Serrini
詞:Serrin ...
Humeny 發表於 2023-5-27 23:59
冠軍歌非常高質 有唱開英文歌嘅華納女歌手stan