返回列表 發帖
CC係咪改咗 Style
呢首同十年如一日都無咗嗰種signature

俾林智樂咁好嘅曲 On仔呢首就平到咁

依舊係厭惡物>>>另外三首
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

呢首歌好靚

但寰亞8日內派3首歌唔知係咩玩法

如果計暫時男歌手排第四五六呢一批嘅新一plug
On仔好過廣偉

唔太似CC風格 感覺(唔計唱)Felix嗰首好啲
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

liwaynejason 發表於 2023-6-12 12:25

同搬差唔多

ok 一點後返嚟

CC係咪改咗 Style
呢首同十年如一日都無咗嗰種signature
kwanie 發表於 2023-6-12 12:24

希望 On 仔可以 cover 下 忘記趁早
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

liwaynejason 發表於 2023-6-12 12:25

林智樂果首唱到細路哥扮大人咁,好聽係一件事,但成件事好假,On仔呢首反而唱得出經歷感
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

唔太似CC風格 感覺(唔計唱)Felix嗰首好啲
MCmatt 發表於 2023-6-12 12:25

除左曲之外
呢首覺得 On 仔改左唱腔
未係好慣佢唱得咁輕
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

除左曲之外
呢首覺得 On 仔改左唱腔
未係好慣佢唱得咁輕
mt666 發表於 12/6/2023 12:33
首歌咁淡咁輕似有啲意思

首歌咁淡咁輕似有啲意思
kwanie 發表於 2023-6-12 12:36

首歌好似係送俾一個啱啱經歷親友離開嘅朋友

已好正

Oscar 填多咁多好歌 可摸拎次填詞人啊
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

已好正

MCmatt 發表於 2023-6-12 13:14

黃偉文:唔可以
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

已好正

我覺得oscar係作品多同穩定
但真係好出色嘅代表作暫時未搵到

雖然填詞人獎邊個拎同以上一啲關係都無

已好正

Oscar自己節目唔播自己歌,一年少咗300次AP。係佢自己問題多啲喎
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

Phoebus吳啟洋 《BAD》

13.06.2023 0:00 各大數碼平台上架
13.06.2023 21:00 MV 首播

我覺得oscar係作品多同穩定
但真係好出色嘅代表作暫時未搵到

雖然填詞人獎邊個拎同以上一啲關係都無{:4_ ...
wing 發表於 2023-6-12 14:13

我覺得佢填俾自己fd係多數都好
Regen就係例子
而且佢係有靈感就會主動問歌手有冇歌要填
時光邊緣就係oscar問on仔有冇歌,佢睇完本書好有靈感填

回復 68# ~love1314~

已經改翻做聽日
音樂記錄
don't forget tonight

Oscar自己節目唔播自己歌,一年少咗300次AP。係佢自己問題多啲喎
gcgoobi 發表於 2023-6-12 14:49

係時候跟雪雪出去闖了
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

衛蘭師弟Young Hysan約滿華納 獨立發展 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0612_00862_001.html

衛蘭師弟Young Hysan約滿華納 獨立發展
simhk 發表於 2023-6-12 15:52

簽左三年拿我以為係21年底入職
雖然都係簽黎擺。。
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

回復 72# simhk

Featuring左追風
Life was a willow and it bent right to your wind.

MC 咁快派歌
花海未冠喎

12/6 MON
Anson Lo 盧瀚霆〈Nah〉
JW〈分手後的自癒療程〉
KOLOR feat. PetPetShawn 〈海底隧道〉
黃劍文〈餞別酒〉

13/6 TUE
Jaime 張天穎 feat. 麗英 〈Pick Up Your Phone〉
N9 〈超級勁爆叱咤風雲金曲〉
Pandora樂隊〈找出秒針的缺口〉
Phoebus 吳啟洋〈BAD〉
陳健安〈好好掛住〉

14/6 WED
Sophy 王嘉儀〈我們的鬼魂〉

15/6 THU
MC 張天賦〈第二人格〉
蔡紫晴(小菌)〈以為〉

16/6 FRI
Gareth.T〈Cutie〉
石山街〈Way Out〉
K6劉家凱 feat.炎亞綸〈活著沒什麼大不了〉

Phoebus吳啟洋 《BAD》

13.06.2023 0:00 各大數碼平台上架
13.06.2023 21:00 MV 首播
~love1314~ 發表於 2023-6-12 15:06

2023過咗一半P1X3L仲未有團歌。。
Aliens,明荃之友

美框今個月內派歌

12/6 MON
Anson Lo 盧瀚霆〈Nah〉
JW〈分手後的自癒療程〉
KOLOR feat. PetPetShawn 〈海底隧道〉
黃劍文〈 ...
wing 發表於 2023-6-12 17:24

花海未落榜,MC就派新歌?

MC好勁,無縫派歌

MC好勁,無縫派歌
VitoVibes 發表於 2023-6-12 18:21

男金志在必得

第二人格播到拉闊應該夠還返至尊歌俾華納

美龜 生親都三隻version 今week 會上?

第二人格播到拉闊應該夠還返至尊歌俾華納
梨胃言 發表於 2023-6-12 18:45

係咪可以放個男金俾陳xx?
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

已好正

林若寧都要廿年啦..

我Gin幾時出歌...

我Gin幾時出歌...
WZA111 發表於 2023-6-12 19:29

應該係鷹王簽到Jace返嚟, 所以即刻棄谷美Gin留返啲quota下年畀Jace
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

有錢嘅女人好有十大相

有錢嘅女人好有十大相
cmho 發表於 2023-6-12 19:36

有機會死位
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

我Gin幾時出歌...
單戀 冠埋 RTCN 先會出, 預計最快七月頭?

我Gin幾時出歌...

07/01/2021 叱咤樂壇 俏郎君 - 張敬軒 (c)
12/04/2021 叱咤樂壇 Sweet Escape - 張敬軒 (C)
09-Jul 叱咤咤 派台歌  張敬軒 - 重頭開始
23/08/2021 張敬軒 - 無城有愛 (feat. CROQ) (C)

12/01/2023 叱咤樂壇 DUM DUM - Gin Lee (C)
2023.04.12 叱咤樂壇 Gin Lee - 單戀這件小事 (C)

不如出隻碟慢慢派 一季一首主打

07/01/2021 叱咤樂壇 俏郎君 - 張敬軒 (c)
12/04/2021 叱咤樂壇 Sweet Escape - 張敬軒 (C)
09-Jul 叱 ...
steph 發表於 2023-6-12 19:42

28/10/2021 On My Way

唔係個個都係新王菲/舊謝安琪
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

做完拉闊嘅69同蕾婆都已經相繼登頂,點解我生都仲未有新歌消息等咗30年都未有首冠
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

做完拉闊嘅69同蕾婆都已經相繼登頂,點解我生都仲未有新歌消息等咗30年都未有首冠 ...
SugarFree 發表於 2023-6-12 19:53

都無生粉入Nah個post好有manner咁洗版式留言,69又唔幫佢公開爭取,點會幫佢出歌

做完拉闊嘅69同蕾婆都已經相繼登頂,點解我生都仲未有新歌消息等咗30年都未有首冠 ...
SugarFree 發表於 2023-6-12 19:53
其實生生首《Blue Monkey》is coming, 不過可能未拍 MV? 少少 Bossa Nova feel

Jer首JM9到依加未有MV……
Aliens,明荃之友

Jer首JM9到依加未有MV……
huntergon 發表於 2023-6-12 20:19
應該剪緊, Jer 話一個星期前拍完 MV

https://www.instagram.com/p/CtO7Cs0vr4M/

上次一年有三場拉闊已經係2014年, 希望今年有三場.

今年大國華納玩頭兩場, ff 有第三場係 蛋+球+寰+Sony (Gin+AGA+Jay+Jason). Gin+Jason = 唱將; AGA+Jay 唱作.

除做客串嘉賓/小型非正規, AGA Gin Jason 以前只做過一次正規拉闊, Jay 未試過. 參考記錄單春做過11次, 人瑞10次, 美捲8次, 老鼠安7次.

https://zh.wikipedia.org/zh-hant ... 3%E6%A8%82%E6%9C%83