返回列表 發帖
生生自己唔出歌走去幫on仔拍MV
SugarFree 發表於 2023-6-13 20:38
生生首《Blue Monkey》should be coming soon.

https://www.youtube.com/watch?v=XaGUgO9EqYk
https://www.youtube.com/watch?v=HTMoFOi8amE

生生自己唔出歌走去幫on仔拍MV
SugarFree 發表於 2023-6-13 20:38

還返Rebound嘅人情債
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

派咗邊個台?好似903播都未播過
sunshine 發表於 2023-6-13 20:37

https://my903.com/903openbox/903Newsongs/post/14333/
呢度見到,903又好似真係無播過
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

比hins過,今week冠hins先,伸縮繼續磨
cmho 發表於 2023-6-13 12:56

冇停,豹下午狂播仲LEAD緊
正路下WK冠花海,下下WK才冠軒公
係咪知道mc 會派歌即刻谷花海上死位
都係好事
寧願新歌先冠
Froggy 發表於 2023-6-13 19:58

花海冇冠就冇歌好冠,可以肯定佢遲早冠硬且幾可肯定就係下WK冠!
真係幾唔錯喎 有音準高位上到 咬字都聽到 係聲線唱腔可以更好姐
值得讚 ...
MCmatt 發表於 2023-6-13 11:44

FELIX歌唱老師話錄呢首歌之前佢地練左CC的歌如富士山下、某種老朋友

MC張天賦 潛意識的反噬《第二人格》
/
曲:吳林峰
詞:陳蕾
編:Mike Orange
監:Mike Orange
/
6.14 電台首播
6.15 各大平台同步上架

boy4dudes 發表於 2023-6-13 19:05

AK著小王子衫係咪特登
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

boy4dudes 發表於 2023-6-13 19:04

精選留言:

"我是一個82歲臥病在床的婆婆,謝謝這首作品暫時消解長期病患的疲累。很久沒有聽到這麼動人的作品,一下子就成為了N9粉哈哈哈。兩位不論是一舉手一抬足還是真摯的聲線也輕輕喚起了我對自己還年輕時那片樂壇的光境的回憶。加油年輕人!繼續在音樂的畫布上作畫吧,婆婆定會支持你們直到沒有能力。加油。"

"我相信你哋嘅藝術會繼續影響更多人,並且對於音樂世界作出好大貢獻,可能會顛覆樂壇。
雖然我不是#N9粉,但會永遠支慈最強新人偶像組合N9"

"已經沒有留意廣東話歌多年,今次偶然聽到N9這個組合。感到非常激動。香港樂壇終於有新氣象了!當我第一次聽到N9的新歌,我立即被他們獨特而迷人的音樂風格所吸引。這首歌充滿了強烈的節奏和動感的旋律,令人難以忘懷。他們的歌詞充滿了深度和意義,讓人沉浸其中。"
在這畢生不滅 無極的狀態

隱型憑咩上至尊啊?
如果有披星戴月或者櫻花樹下咁既質素都話可以衝下至尊位置,一首咁行貨既歌上乜鬼至 ...
Gary 發表於 2023-6-13 14:29

一線歌手
大師級填詞人
引起社會共鳴與熱話

齊晒呢3樣,好903至尊feel了
情況等如ciao

/
/
6.14 電台 ...
阻住 發表於 2023-6-13 21:07

新班底
值得期待

精選留言:「waffle 真係好可愛好吸睛,莊閒不分,真係物似主人形」
在這畢生不滅 無極的狀態

係咪知道mc 會派歌即刻谷花海上死位
都係好事
寧願新歌先冠
Froggy 發表於 2023-6-13 19:58

唔怪得之前花海落榜yee yee都唔出聲
我估錯這個世界得到教訓

/
/
6.14 電台 ...

希望陳蕾啲詞正常

一線歌手
大師級填詞人
引起社會共鳴與熱話

情況等如ciao ...
wyhlf2 發表於 2023-6-13 21:14

咁仲不如俾Dum Dum
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

發現係首歌太慢既問題
較1.1-1.15倍速正常好多(1.25太快
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

微博話 鄭欣宜 參加了浪姐試鏡沒通過喔。
Life was a willow and it bent right to your wind.

今年好似多咗啲平時肯定唔會上榜嘅歌手上到榜

手指指居然有得敲門

babyshark 發表於 2023-6-13 23:23

大陸冇人鍾意睇肥膏 人哋個個蛇精女
點解要睇呢件肥婆啲脂肪彈彈下
魂冇影啲歌真係好難聽

一線歌手
大師級填詞人
引起社會共鳴與熱話

情況等如ciao ...
wyhlf2 發表於 2023-6-13 21:14

「引起社會共鳴與熱話」
乜呢首歌係全城hit song咩?
要放開你 才隨時能掛念你

咁仲不如俾Dum Dum
FoldCC 發表於 2023-6-13 22:54

Dum Dum中晒3樣
一線歌手 幸兒攞過全球華人至尊金曲獎
大師級填詞人 Wyman
引起社會共鳴與熱話 俾人話播到煩都算係熱話

支持Dum Dum至尊歌
Week 18
冠軍歌:留香瓊 - 半空

「引起社會共鳴與熱話」
Gary 發表於 2023-6-13 23:39

絕對唔係
唔知邊忽熱話
笑死人
真心講Dum Dum 仲hit
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

「引起社會共鳴與熱話」
Gary 發表於 2023-6-13 23:39

最起碼除咗姜盧榜之外,其他串流平台頭十位都仲有呢首歌嘅影子

伸縮過咗Dum Dum未呀?

溫拿又出新歌
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

所以 失咗蹤 ?

伸縮過咗Dum Dum未呀?
Willjohnson 發表於 2023-6-14 00:13

伸縮仲差過 dum dum , 播完未
好心荷蘭番茄咪再衝出嚟 _ 啦
成_日喺度嘈嘈嘈

謙B禮拜五出Summer Blues演唱會實體碟,63首歌

唔知是咪連小妍Solo唱歌女呢啲歷史時刻都收錄埋 ...
阻住 發表於 2023-6-13 18:42

之前佢ig story post過嘉賓隻碟嘅歌單,欣直同一姐妍嘅solo都無收錄

/
/
6.14 電台 ...

好正嘅班底 呢首係咪就係滑滑2.0
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

有兩大死症
加拿大藉同多紋身  咁樣點會通過....

有兩大死症
加拿大藉同多紋身  咁樣點會通過....
rfv123 發表於 2023-6-14 09:40

入邊有個叫做劉逸雲amber嘅,美籍,一樣有紋身,仲要係T,攞咗最高分喔
   肥就肥啦,認咗佢。唔通佢上去對住其它啲蛇精姐姐唱:你瘦夠了嗎?

入邊有個叫做劉逸雲amber嘅,美籍,一樣有紋身,仲要係T,攞咗最高分喔
   肥就肥啦,認咗佢。唔通佢 ...
wzx0825 發表於 2023-6-14 10:29

以我所知國內電視台都係以我岩岩講既因素去諗
但所有野都有灰色地帶
簽紙係整過拍攝期間及宣傳期話自己係漢族...話自己係中國人就得
紋身你肯遮 又得
頭髮肯變番黑色或深色又得..
但重要既係...你肯唔肯? 唔肯就咩都唔洗講
至於外形方面 我諗佢地都有諗因浪姐的確無肥既女藝人參加過

回復 180# rfv123

除左鄭欣宜 參加試鏡但沒通過嘅香港藝人還有:胡定欣 黃智雯 吳千語 李亞男 溫碧霞 曾6筒
     咁睇來 英皇都好厲害 塞左許靖韻和劉雅瑟入去(繼鄭希怡,容祖兒,Twins之後,可能明年到Gin,今年一定要女金,唔係明年無時間留係香港出歌啦)
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復 174# K2022

姐姐四月中旬開始錄,佢之前工作排到三月底紅館就無左,你話係唔係巧合呢?

Dum Dum中晒3樣
一線歌手 幸兒攞過全球華人至尊金曲獎
大師級填詞人 Wyman
引起社會共鳴與熱話 ...
Daabinlo 發表於 2023-6-13 23:46

Dumdum已經係cm好多人心中嘅至尊

boy4dudes 發表於 2023-6-12 23:06

變左膠歌

回復  K2022

姐姐四月中旬開始錄,佢之前工作排到三月底紅館就無左,你話係唔係巧合呢? ...
babyshark 發表於 2023-6-14 11:32

咁又好似啱喎  會唔會之後去踢館? 之前好似有新聞☹️

[quote]好正嘅班底 呢首係咪就係滑滑2.0
MCmatt 發表於 2023-6-14 08:56 [/quo
吳林峯好以冇寫過似滑滑曲風喎, 有錯,高人請指正

首歌好吳林峰

過咗半年先講用黑暗做今年作品基調?

Vocal 有啲 raw...
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

bridge好陳蕾
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Vocal 有啲 raw...
mt666 發表於 2023-6-14 12:18

有啲高音上得好勉強咁....

Mike Orange幾近首監既 VOCAL都唔得

又妖獸

呢首完勝地滑
不過又係勁難唱

intro果啲高頻聲聽到隻耳好受罪,聽一次夠了
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

有啲似豹嗰首旁觀有罪

話說 JW 仲未開播

一講完就播

吳林峰啲曲真係悶到喊
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

不如谷花海十大算

呢首完勝地滑
不過又係勁難唱
Froggy 發表於 2023-6-14 12:20

地板入腦啲 呢首歌講話暗黑風 對比之前泳兒啲差好多 無論編定係曲