返回列表 發帖
溫馨提示:召集所有team duncan祝濤濤退休快樂!

「於唱片業打滾年的環球高層黃劍濤(Duncan),承認自己下 ...
losyes 發表於 2023-6-15 22:30

退休?又話去TMG

溫馨提示:召集所有team duncan祝濤濤退休快樂!

「於唱片業打滾年的環球高層黃劍濤(Duncan),承認自己下 ...
losyes 發表於 2023-6-15 22:30

睇錯姜濤退休
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

SAMMI 冠先了
kwanie 發表於 2023-6-15 23:48

煨咁就兩首冠軍歌
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

中性表姨係咪上星期上唔到?
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

美框新歌下星期五終於出
wing 發表於 2023-6-15 13:50

都唔知SONY 想點. 今年應該出完隻碟就流放黃炎

以Gin做benchmark, MC唱既穩定性有待提高,練好呼吸就prefect池

覺得佢紅館同1.1 live都唔係大部分時間 ...
Garfield 發表於 2023-6-15 18:31

1.1 live當然有待更上一層樓,不過已KO 咗80%千禧年之後出道嘅歌手
Aliens,明荃之友

3個月其實夠時間轉plug

SONY 搞乜鬼
kwanie 發表於 2023-6-15 14:41

除非全力谷陳伯一年拎完男金收山

但又唔覺得會

回復 356# huntergon

1.1 因為MC知道903終於降key 走音 拉二胡 掃地歌手,出年可以拎更多獎。
Life was a willow and it bent right to your wind.

快劍俠 發表於 2023-6-16 10:26

Mischa 隻 The Odyssey of Freya 好似都話今年出...
計埋 Phil 同小鹽就三隻碟...
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

Mischa 隻 The Odyssey of Freya 好似都話今年出...
mt666 發表於 2023-6-16 10:33

陳伯隻碟好似都係10月出

井噴
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

mt666 發表於 2023-6-16 10:33

希望今年PHIL 唔好出住,  明明上2隻碟有回勇, 但被冷待,

煨咁就兩首冠軍歌
gcgoobi 發表於 2023-6-16 09:30

物以罕為貴,賣唱嘅歌手多如千嬋嘅走音次數,賣樣賣肉嘅呢個世代真係比較少
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

快劍俠 發表於 2023-6-16 10:26

是咪流放去台灣,頂陳綺貞個位做文青女神
陳老師就算無事都應該會靜一排

物以罕為貴,賣唱嘅歌手多如千嬋嘅走音次數,賣樣賣肉嘅呢個世代真係比較少 ...
SugarFree 發表於 2023-6-16 11:41

本來生生仲有市場
但之後MC Jeremy Jeffrey 輪住出,生生就消失了

本來生生仲有市場
但之後MC Jeremy Jeffrey 輪住出,生生就消失了
on07111 發表於 2023-6-16 11:46

係咪Jeremy Lau
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

呢首幾好 唔洗扔耳機啦~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

MCmatt 發表於 2023-6-16 12:15

但係有啲似白玫瑰
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

呢首幾好

呢首掂喎
但係硬係有種 Jeremy Lau 嘅影子
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

本來生生仲有市場
on07111 發表於 2023-6-16 11:46

失落生力軍獎之後,生生依家無心戀唱咁款
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

失落生力軍獎之後,生生依家無心戀唱咁款
SugarFree 發表於 2023-6-16 12:21

咪專心唱團歌

欣宜提早棄權
好心荷蘭番茄咪再衝出嚟 _ 啦
成_日喺度嘈嘈嘈

903咁鐘意影后
好心荷蘭番茄咪再衝出嚟 _ 啦
成_日喺度嘈嘈嘈

因為佢好唱得,1月1小心地滑live就係例子
huntergon 發表於 2023-6-15 18:01

但同時MC近幾次商演都唱到FLAT晒....Eason講過聲帶就好似條龍...休息唔夠就會控制唔到佢
所以希望MC忙完手頭上既野後 真係可以多番D休息時間

903咁鐘意影后
iamhei621621 發表於 2023-6-16 12:58

畀多次至尊囉咁

903咁鐘意影后
iamhei621621 發表於 2023-6-16 12:58

Talent always wins
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

把聲生繭咁款喎

Talent always wins
JasOh103 發表於 2023-6-16 13:49
咁點解都不太喜歡同為影后嘅MiriamChinwah?唔通佢不配咩?

把聲生繭咁款喎
kenneth 發表於 2023-6-16 14:59

已經好過 9 半 好多好多
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

把聲生繭咁款喎

X2
一用假音就完全聽唔到佢唱咩

回復 376# kenneth

無乜期待 所以都聽得落
Life was a willow and it bent right to your wind.

JEREMY 真係上弦
佢唱雖然麻麻 但論歌 真係高質過 IAN 果堆悶歌

欣宜提早棄權
iamhei621621 發表於 2023-6-16 12:55

是好事,不論什麼原因

是好事,不論什麼原因
Joseph 發表於 2023-6-16 16:23

怕就怕佢過排就強勢“復出”兼無歌都勢死霸獎

把聲生繭咁款喎

唔好扮識聽啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

怕就怕佢過排就強勢“復出”兼無歌都勢死霸獎
kenneth 發表於 2023-6-16 16:33

其實安排她坐第一行(如果她出席叱咤頒獎禮),其實已經是一種榮譽,好似方皓玟,況且她可能繼續蟬聯我最喜愛的女歌手。

唔好扮識聽啦
cathay1996 發表於 2023-6-16 16:43

純粹代表有耳仔人士講兩句咁解啫

純粹代表有耳仔人士講兩句咁解啫
kenneth 發表於 2023-6-16 16:48

你嚟代表有耳仔人士?
係嘅話就唔使日日係度J黃妍同張蔓姿啲美妙歌聲啦

你嚟代表有耳仔人士?
係嘅話就唔使日日係度J黃妍同張蔓姿啲美妙歌聲啦 ...
米色蘇 發表於 2023-6-16 17:30

咁我同時又係有眼球人士囉得未?

把聲生繭咁款喎

唔好扮識聽啦

JEREMY 真係上弦
佢唱雖然麻麻 但論歌 真係高質過 IAN 果堆悶歌
hissorhk 發表於 2023-6-16 16:11

近期鏡堆歌呢首已經最似樣 (但ian 外其他真係難聽到一個頂點)

唔好扮識聽啦
Kfmusic 發表於 2023-6-16 17:49

真係要聽返第二人格洗耳囉

把聲生繭咁款喎
唔好扮識聽啦

希望所有識聽嘅人士都荃力支持Sophy新歌
DM多仔多到覆唔哂

美蚊十大

近期鏡堆歌呢首已經最似樣 (但ian 外其他真係難聽到一個頂點)
tamabaron 發表於 2023-6-16 17:50

反而 ian 果堆 melody 同詞血肉模糊
R&B or blues 果 d 先岩佢

大表哥係咪已被棄 完全上唔到榜

咁我同時又係有眼球人士囉得未?
kenneth 發表於 2023-6-16 17:33

究竟有幾重口味。。
張蔓姿竟然都吸引你眼球

反而 ian 果堆 melody 同詞血肉模糊
R&B or blues 果 d 先岩佢

大表哥係咪已被棄 完全上唔到榜 ...
hissorhk 發表於 2023-6-16 18:56

同意
我估錯這個世界得到教訓

陳奕迅目前正舉行《FEAR AND DREAMS 世界巡迴演唱會》,其中廣州站的批文獲廣州市文化廣電旅遊局批准,並在網站公布,同時公布了「節目單」,有內地微博大 V 轉載,批文更列出多達 64 首歌的歌單,寫明作曲、填詞人,但其中多首本來是林夕填詞的歌曲,填詞人一欄改成其他填詞人,懷疑是為避免審查。

其中《K 歌之王》的填詞人,由林夕改為林若寧;《任我行》《開不了心》改為葛大為、《當這地球沒有花》填詞人變成林寶,有趣的是《十年》的填詞人由林夕變了黃偉文,黃偉文多首作品《人車誌》、《單車》、《沙龍》都順利過審。

林夕近年被中國大陸封殺,作品多次被列為「佚名」作詞,直接將作詞人改為他人過去較少見,有內地網民亦在公布歌單的微博主帖子留言,「一首林夕都沒有是吧?《K 歌之王》填詞人是林若寧你認真的?」「你再說一次《任我行》是葛大為填的試試呢。」

光頭又贏
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

陳奕迅目前正舉行《FEAR AND DREAMS 世界巡迴演唱會》,其中廣州站的批文獲廣州市文化廣電旅遊局批准,並在 ...
beethoven250 發表於 2023-6-16 19:23

用何方都唔得?????️
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

陳奕迅目前正舉行《FEAR AND DREAMS 世界巡迴演唱會》,其中廣州站的批文獲廣州市文化廣電旅遊局批准,並在 ...
beethoven250 發表於 2023-6-16 19:23

AGA:多謝Riley